Už máte děti nemocné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19983
7.9.22 10:35

Dcera nástup 1.9. Od pondělí je doma. Kasel. Teplota. Rýma. Dnes už to chytla i roční ségra. Nechala jsem doma hned a bude doma do pátku, včetně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
7.9.22 10:36

Ne nemám, moje dítě ma imunitu víc než dobrou, za tři roky školky byla nemocna jen jednou :mrgreen: Teď už chodí třetí rok do školy a za celou dobu tez nic nedovlekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
7.9.22 10:43

No klasika, začala škola a už to lítá.
Syn posmrkával polovinu roku, když byl ve školce.
Doma sem ho s první průhlednou nudličkou nenechávala, to by nechodil nikdy :nevim:
Zlepšilo se to někdy okolo čtyř, pěti let, když se naučil lépe smrkat a tím pádem nebyl usoplený a tolik se mu ty bakterie a jiný viry nedržely v těle (nestávala se z rýmy bronchitida atd).
Zkoušela sem i všechny možný doplňky, vitamíny a kdesi cosi, nakonec sme se ustálili na déčku a při prvních příznacích domácí tymiánový a cibulový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
7.9.22 10:51

Dvě děti první třída - jedna vydržela první dva „seznamovací“ dny a lehla. Druhá zatím statečně chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
7.9.22 10:58

Předškolák zvládl jen čtvrtek a v noci už zvracení a horečka, letos to byl fofr. :roll: Celý školní rok jedeme max. 2 týdny školka, 2-3 týdny nemocny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
7.9.22 11:15

Druháka taky začala bolet hlava v pondělí odpo a měl 37,7, tak zůstal včera doma, ale odpo zas že je mu líp, že chce do školy. Tak šel jen na dopoledne, ať teda nezamešká, pokud mu nic výrazného už není.. Nasadila jsem VIT. D, B,C a dostává Zenaro na alergie ( je alergický na všechny volně rostoucí traviny, žito, ambrozii..) Tak jsem zvědavá co mi řekne, až ho zachvíli vyzvednu. Mladší zatím v předškolácích všechno dobré.

Myslím, že jsou prostě děti oslabené po létě, mimo tak výrazné kolektivy.. Odvykli si a navíc ty rána bývají chladnější, takže počasí v tom hraje také roli :) Je třeba se začít obňovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
7.9.22 13:46

Bez teploty na prochajdu můžete, spíš zatím nelítat a nevymetat herničky. Uvidíš jak se to vyvine :kytka: Jinak radu asi nemám, dcera mi nemarodívala a mladej má teprve 2 ;)

• Citovat
  • Upravit
2113
8.9.22 04:04

Syn mi začal chodit do nové školky, odchodil až 4 dny a bum! Prujmy! Jako na potvoru jsem to chytla taky, takže jsme na hromádce spolu. Nic mi jinak není, litá doma jako drak, je veselý, hraje se, vymyslí co se dá, ale má co 4 hodiny plnou plenu, co nadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 06:53
@Mar__tanka1983 píše:
No klasika, začala škola a už to lítá.
Syn posmrkával polovinu roku, když byl ve školce.
Doma sem ho s první průhlednou nudličkou nenechávala, to by nechodil nikdy :nevim:
Zlepšilo se to někdy okolo čtyř, pěti let, když se naučil lépe smrkat a tím pádem nebyl usoplený a tolik se mu ty bakterie a jiný viry nedržely v těle (nestávala se z rýmy bronchitida atd).
Zkoušela sem i všechny možný doplňky, vitamíny a kdesi cosi, nakonec sme se ustálili na déčku a při prvních příznacích domácí tymiánový a cibulový sirup.

Slabou průhlednou rýmu bych neřešila. Ale on je zahleneny. :? Já to od něj chytla taky, takže paráda.

• Citovat
  • Upravit
6039
8.9.22 10:14
@Anonymní píše:
Slabou průhlednou rýmu bych neřešila. Ale on je zahleneny. :? Já to od něj chytla taky, takže paráda.

Hele manželova kolegyně je taky doma s mononukleózou. Chytila to od dcerky, ta to přitáhla ze školky… To zase budou Vánoce, pokud se to potvrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
8.9.22 11:19
@Anonymní píše:

Tak jsem udělala česnečku z jedné paličky a dokonce mě úplně přestalo bolet v krku 👍 na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin