Trable ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1334
13.9.22 18:51

No, na jednu stranu, zeptat se tímto mírně nešťastným způsobem, asi bych si taky řekla, že nás má paní učitelka za rodinu, co nedodržuje základní hygienu a bylo by mi to nepříjemné.
On ten malý se možná boji pustit si vodu sám, doma mu ji asi pouštějí, aby se nezlil. Nebo třeba čeká, aby ho nestrčili. Nebo vzpomíná, na jaké značce mu visí ručník.
Ani učitelka, ani rodič nemůžou čekat, že dítě bude hned po týdnu dělat vše, co má, bez zaváhání, bez chybičky. To je utopie.
Asi bych paní učitelce řekla, že si naše rodina ruce myje běžně, jak se jistě všimla, když dítě ráno přijde, má je čisté, a ukázala jí i svoje dlaně. Pro pořádek.
Vzpomínám na dítě, které mělo tepláky samý chlup od psa. A žádná jsme se jí nezeptal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
13.9.22 18:58

Na dotaz jestli si moje dítě doma myje ruce, bych odpověděla ano/ne/po upozornění.
Nevidím na tom nic špatného. Pokud se do tebe nepustily dál, a jen tě informovaly jak to probíhá ve školce, ani bych je neřadila mezi nějaké pošahané semetriky.
Osobně jsem byla po nástupu malé do školky ráda za každé takové info, a to byly učitelky „staré struktůry“ a ne vždy všechno podaly uplně citlivě. Je třeba nebrat to hned jako stížnost, nebo útok, ale prostě obyčejný zájem.
Obstarat základní hygienu (záchod, ruce, smrkání) je prostě něco, čím učitelky nových dětí momentálně „žijou“ a věnuje se tomu takhle na podzim prostě maximum pozornosti. Hodně rodičů by překvapilo jak velmi špatná ta situace je, a kolik energie všechny stojí někam v tomhle třídu posunout.
Tak nejspíš opravdu jen chtěly vědět odpověď na otázku, a je zbytečné přemýslet o tom jako o trablech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
13.9.22 19:27
@Anonymní píše:
Před dětmi jsem dělala sálovou sestru, ruce si umýt opravdu umím. Dotaz byl přesně „myje si Jáchym doma ruce?“ Takže se mě to trochu dotklo. Asi jako chodíš doma na záchod? :nevim:

Ono ve školce si ty děti ale myjou ruce tak 100× za den - při příchodu, po hraní, před svacinou, po svacine, po venku, před obědem … furt :D A vem to tak, ze některé děti fakt z domova zvyklé byt nemusí.
To ze u umyvadla stojí a kouká jako puk - a proč by ne, vždyť je to mrňous a je tam sotva pár dnů ;)) Náš čerstvě tříletý, letos prvně ve školce, si zas nechce oblékat tepláky :roll: Ne, ze by neuměl - nechce :D Přitom doma s tím problém nemá a ve škole stojí a čeká, ze je natáhne učitelka :lol: :roll: Ja si taky na jednu stranu připadám jak neschopna, ze jsem ho nebyla schopna naučit se o sebe aspoň trochu postarat, ale tady platí co u tebe. Jsou proste malý a rozkoukavaj se. Oni se zajedou a za chvíli zvládnou všechno, ve školce ty děti fakt delaj pokroky rychlý ;)

A fakt, jak psaly holky, neber to co ti učitelky rikaj hned jako kritiku. Nebo nedej bože, ze by si mysleli, ze jste doma prasata, co si nemyji ruce. Fakt v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
13.9.22 20:15
@Anonymní píše:
Před dětmi jsem dělala sálovou sestru, ruce si umýt opravdu umím. Dotaz byl přesně „myje si Jáchym doma ruce?“ Takže se mě to trochu dotklo. Asi jako chodíš doma na záchod? :nevim:

Mohlo to být mysleny, jestli mu je třeba nemyjete vy :nevim: jestli to prostě dělá sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
13.9.22 20:26
@a12 píše:
Mohlo to být mysleny, jestli mu je třeba nemyjete vy :nevim: jestli to prostě dělá sám

taky bych ŕekla, že tak to bylo myšlené. Jestli stojí u umyvadla a kouká, tak si mohly myslet, že mu je prostě doma myjí rodiče. Nic závadného mi na dotazu nepřipadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 20:45
@a12 píše:
Mohlo to být mysleny, jestli mu je třeba nemyjete vy :nevim: jestli to prostě dělá sám

On se asi boji pustit si tam vodu. Jednou se ve vaně spálil. Doma ho při mytí rukou držím, protože máme baterií od umyvadla daleko. Jinak si ruce „smrdla“ sám. S ucitelkou není moc kdy dát rec, přes ten rev a spěch u dětí není prostě možnost. Akorát tam nove mají krabičku na „pro učitelky“ kde můžeme napsat něco o našem dítěti. Tak přemýšlím jestli to tam nemám napsat…jen nevím jak :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.22 20:52
@Anonymní píše:
On se asi boji pustit si tam vodu. Jednou se ve vaně spálil. Doma ho při mytí rukou držím, protože máme baterií od umyvadla daleko. Jinak si ruce „smrdla“ sám. S ucitelkou není moc kdy dát rec, přes ten rev a spěch u dětí není prostě možnost. Akorát tam nove mají krabičku na „pro učitelky“ kde můžeme napsat něco o našem dítěti. Tak přemýšlím jestli to tam nemám napsat…jen nevím jak :)

To mame myslim take, to neni spatny napad…presne je problem, promluvit si v klidu s ucitelkou, vzdy naval rodicu, deti, sourozencu..u nas zas porad resi, ze dcera neji, resp ji malo, od vseho si kousne, zobne a nechce vic a ja nemam moznost ji vysvetlit, ze dcera proste neji, ani doma..ona je dcera dobre stavena, tak si asi mysli, ze doma normalne ji a nechce jen ve skolce…vyuzit nejaky vzkazovnik by mohlo pomoct

• Citovat
  • Upravit
a12
61088
13.9.22 21:17
@Anonymní píše:
On se asi boji pustit si tam vodu. Jednou se ve vaně spálil. Doma ho při mytí rukou držím, protože máme baterií od umyvadla daleko. Jinak si ruce „smrdla“ sám. S ucitelkou není moc kdy dát rec, přes ten rev a spěch u dětí není prostě možnost. Akorát tam nove mají krabičku na „pro učitelky“ kde můžeme napsat něco o našem dítěti. Tak přemýšlím jestli to tam nemám napsat…jen nevím jak :)

No tak vidíš, jsme doma, ne? :nevim: takhle si ji to měla říct a ne to brát jako něco proti vám, můžeš se jí i ráno pri předání dítěte zmínit, že si o tom přemýšlela a že te napadlo tohle, a ze proto asi moc sám neví, co delat a že je potřeba mu ukázat jak to chodí ve skolce a příště už to zvládne sám. Nebo my když přijdeme do skolky tak si jde malej umýt ruce, tak vidím jak to tam chodí.. Tak si může jít pri příchodu umýt ruce s tebou ať vidíš, případně mu poradíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
13.9.22 21:19
@Anonymní píše:
To mame myslim take, to neni spatny napad…presne je problem, promluvit si v klidu s ucitelkou, vzdy naval rodicu, deti, sourozencu..u nas zas porad resi, ze dcera neji, resp ji malo, od vseho si kousne, zobne a nechce vic a ja nemam moznost ji vysvetlit, ze dcera proste neji, ani doma..ona je dcera dobre stavena, tak si asi mysli, ze doma normalne ji a nechce jen ve skolce…vyuzit nejaky vzkazovnik by mohlo pomoct

U nas teda je prostoru k promluve dost :think: ráno tam jsme jo kolikrát sami, jo, po o je cto trošku horší, ale učitelka nemá problém hodit řeč, přeci když ti řekne, myje si vaše dítě ruce? Tak hned neodejde a je tam ten prostor k debatě :nevim: no a pak odpoledne když jdu, tak tam taky není nával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 21:33
@a12 píše:
U nas teda je prostoru k promluve dost :think: ráno tam jsme jo kolikrát sami, jo, po o je cto trošku horší, ale učitelka nemá problém hodit řeč, přeci když ti řekne, myje si vaše dítě ruce? Tak hned neodejde a je tam ten prostor k debatě :nevim: no a pak odpoledne když jdu, tak tam taky není nával

Ja teda nejsem zakladatelka…,ale u nas to rano nejde, hned si vlastne deti odvadi a rodice musi pryc, aby nebrecely a po obede u nas zatim odchazi asi 20 deti, velmi malo jich tam zustava do odpeledne…takze je tam treba 5 rodicu najednou..da mi dceru, s infem, ze nejedla, ze si 2 x kousla do rohliku a snedla 5 testovin a uz tam jsou jini rodice..navic dcera tam nevydrzi jen tak stat, abych si popovidala s pani ucitelkou

• Citovat
  • Upravit
a12
61088
13.9.22 21:46
@Anonymní píše:
Ja teda nejsem zakladatelka…,ale u nas to rano nejde, hned si vlastne deti odvadi a rodice musi pryc, aby nebrecely a po obede u nas zatim odchazi asi 20 deti, velmi malo jich tam zustava do odpeledne…takze je tam treba 5 rodicu najednou..da mi dceru, s infem, ze nejedla, ze si 2 x kousla do rohliku a snedla 5 testovin a uz tam jsou jini rodice..navic dcera tam nevydrzi jen tak stat, abych si popovidala s pani ucitelkou

Tak to u nas po obědě sedí děti u stolečku a učitelky je volají podle rodičů, třeba Adámek jde domu, Terezka jde domů.. Děti podaj paní učitelce ruku a pak teprve jdou do šatny. A když něco chtějí nějaký mamince, tak si jejich dítko treba nechá nakonec, nebo prostě daj pauzu, řeknou co potrebujou a pak teprve volaj další dítě. Stejně jako odpoledne, to si děti samozřejmě musí nejdřív uklidit, takže je taky cas si promluvit s učitelkou.. Ráno jde dítě „na koberec“ prostě do třídy a maminky můžou něco říct učitelce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
13.9.22 22:29
@Anonymní píše:

Napiš jak si to napsala tady, prostě jít přímou cestou je nejlepší. Samozřejmě nevím jakým tónem ti to řekla, ale jestli to bylo normálním neber to jako útok, jen informaci

• Citovat
  • Upravit
159
13.9.22 23:45
@Anonymní píše:
Ahoj syn nastoupil do školky, má necelé tři roky. Po ránu trošku brečí, pak je prý v pohodě. Když jsem ho dnes vyzvedávala po obědě, naběhly na mě učitelky s dotazem zda si doma umývá ruce, jestli to umí. Že prý v umyvarce jen stojí a nic. Tak já nevím. Samozřejmě že si ruce myjeme, dokonce i vlasy a tělo. :roll: Akorat si říkám zda ho poobede nerozrusi když pro něj jdu, tak mě vidí, a až pak se jdou umývat. Když pak na něj mluví, tak jen prý stojí a kouká, nevnímá.

Ježková voko, zase nějaký učitelky, které nemůžou nechat zavřená ústa. Jako je fajn kdyz vám dávají zpětnou vazbu na vaše dítě, ale prosím vás hoďte tyhle řeči učitelek za hlavu. Učitelky si hrozně rády do maminek obcas rýpnou. Nejsou mu ani tři tak ať se zklidní. Fakt. Nic si z toho nedělejte. By mě zajímalo, co říkají maminkám nebo přímo těm malým dětem, když se tam treba pocuraj. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
14.9.22 06:15
@obycmamca píše:
Ježková voko, zase nějaký učitelky, které nemůžou nechat zavřená ústa. Jako je fajn kdyz vám dávají zpětnou vazbu na vaše dítě, ale prosím vás hoďte tyhle řeči učitelek za hlavu. Učitelky si hrozně rády do maminek obcas rýpnou. Nejsou mu ani tři tak ať se zklidní. Fakt. Nic si z toho nedělejte. By mě zajímalo, co říkají maminkám nebo přímo těm malým dětem, když se tam treba pocuraj. Ach jo.

Když se pocuraj, tak mi reknou, ze mel syn nehodu a dostanu pytlicek s pocurnyma vecma, žádná hrůza se neděje prosimte. U obou se to stalo jeden z prvních dní a pak uz ne, nikdo z toho tragedii nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.22 08:43
@a12 píše:
Tak to u nas po obědě sedí děti u stolečku a učitelky je volají podle rodičů, třeba Adámek jde domu, Terezka jde domů.. Děti podaj paní učitelce ruku a pak teprve jdou do šatny. A když něco chtějí nějaký mamince, tak si jejich dítko treba nechá nakonec, nebo prostě daj pauzu, řeknou co potrebujou a pak teprve volaj další dítě. Stejně jako odpoledne, to si děti samozřejmě musí nejdřív uklidit, takže je taky cas si promluvit s učitelkou.. Ráno jde dítě „na koberec“ prostě do třídy a maminky můžou něco říct učitelce :nevim:

To mate lepsi system..u nas se vsichni nahrnou do tridy a deti jim behaji do naruce a je tam hrozny bugr…rano mi vezme dceru mezi dverma a jde si s ni myt ruce a my musime pryc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin