Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Píšeš, že máš ještě jedno budící se dítě, je tedy mladší a jsi s ním doma? Pokud ano, nechala bych ji ještě nějakou dobu také doma. Je to ještě prcek a tohle mu přijde jako trápení pro ni i pro tebe.
Zřejmě ještě není na školku připravená. Nechala bych si jí doma a v lednu zkusila znovu ![]()
Ja bych ji taky nechala doma, je malá a pokud ti nehoří práce, je zbytečné to lámat přes koleno. Možná ji nesedla ta učitelka, já se třeba jako malá taky do školky bála, jedna učitelka byla taková veliká, tmavá, měla černé kudrnaté vlasy a křivé zuby a já se jí děsně bála a to už sem byla předškolák ![]()
@Kriss Tina píše:
Ja bych ji taky nechala doma, je malá a pokud ti nehoří práce, je zbytečné to lámat přes koleno. Možná ji nesedla ta učitelka, já se třeba jako malá taky do školky bála, jedna učitelka byla taková veliká, tmavá, měla černé kudrnaté vlasy a křivé zuby a já se jí děsně bála a to už sem byla předškolák
Pokud učitelku nepřejede auto tak ta se nezmění. Je to malá škola/školka. Mě jen zajímá jestli to je opravdu tou školkou. S učitelkami jsem mluvila jak to zvládá ve školce, a už se normálně zapojuje. Doma je umazlenejsi, ale ukazuje jak tancovali a co umí za písničky. Doma ji nechat můžu, ale je to šílený. Já už nemohla. Doma byli s druhým v jednom kuse v sobě. Nešlo udělat nic, nikam jet. Akorát si vzpomínám že chlap ji začal občas strašit alzakem. „Napr-jestli nebudes jít, přijde alzák“.Tak jestli nemůže mít noční můry z toho. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud učitelku nepřejede auto tak ta se nezmění. Je to malá škola/školka. Mě jen zajímá jestli to je opravdu tou školkou. S učitelkami jsem mluvila jak to zvládá ve školce, a už se normálně zapojuje. Doma je umazlenejsi, ale ukazuje jak tancovali a co umí za písničky. Doma ji nechat můžu, ale je to šílený. Já už nemohla. Doma byli s druhým v jednom kuse v sobě. Nešlo udělat nic, nikam jet. Akorát si vzpomínám že chlap ji začal občas strašit alzakem. „Napr-jestli nebudes jít, přijde alzák“.Tak jestli nemůže mít noční můry z toho.
Jo to je možný, kamarádce takhle strašila syna babička a malej pak každou noc proplakal jeste v 5 letech.
Tak jsi doma, dopoledne by ti mohlo na relax stačit ne? Aby tam alespoň nespala. Třeba ji stačí min spánku a noci už je přespalá, dost děti v tomhle věku po obědě třeba nespí. Ségry malá nespala po obědě od dvou let, prostě neusla, po nástupu do školky (když už ségra šla do práce), to bylo peklo, usínala před půlnocí než se to trochu srovnalo. Když ses takhle rozhodla a odmítáš ji brát alespoň po o, tak asi nezbývá než vydržet, než si to sedne. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud učitelku nepřejede auto tak ta se nezmění. Je to malá škola/školka. Mě jen zajímá jestli to je opravdu tou školkou. S učitelkami jsem mluvila jak to zvládá ve školce, a už se normálně zapojuje. Doma je umazlenejsi, ale ukazuje jak tancovali a co umí za písničky. Doma ji nechat můžu, ale je to šílený. Já už nemohla. Doma byli s druhým v jednom kuse v sobě. Nešlo udělat nic, nikam jet. Akorát si vzpomínám že chlap ji začal občas strašit alzakem. „Napr-jestli nebudes jít, přijde alzák“.Tak jestli nemůže mít noční můry z toho.
Alzákem
To se jí vůbec nedivím
. Ne, promiň…
Pokud nemusíš do práce, nechala bych jí ještě chvilku doma. Užijte si čas, kdy je ještě roztomilá, děti rychle rostou.
Pokud chceš, aby byla v kolektivu, jděte na hřiště nebo občas do nějaké herničky, do aquaparku,…
Může to být tou nesympatickou vychovatelkou, u nás byla taky taková čarodějnice…
@Netopýr1 píše:
Tak jsi doma, dopoledne by ti mohlo na relax stačit ne? Aby tam alespoň nespala. Třeba ji stačí min spánku a noci už je přespalá, dost děti v tomhle věku po obědě třeba nespí. Ségry malá nespala po obědě od dvou let, prostě neusla, po nástupu do školky (když už ségra šla do práce), to bylo peklo, usínala před půlnocí než se to trochu srovnalo. Když ses takhle rozhodla a odmítáš ji brát alespoň po o, tak asi nezbývá než vydržet, než si to sedne.
Kde si četla že tam spí? Ona chodí poobede domu.
Druhé dítě je jak staré?
Já bych jí nechala doma a zavedla režim jak ve skolce: dopo malování, plastelína, cvičení, procházka. Oběd bych si od nekud objednala. A prostě bych dětem dělala program, aby nebyl čas se rvat.
Já dceru dávala taky ve 2 a 3/4 roku, ale kdyby předváděla toto, nechám ji doma.
Zkuste to v lednu, dej ji čas na zrání, ve třech si ty děti i víc hrají „spolu“.
Takovou malou kocicku bych nechala doma. Nic ji neutece. Moje mladsi ted chodi od zari. Ma 4 roky dava to moc dobre, ale je videt jak je utahana. A to chodi po obede domu. Podle me se skolka moc precenuje. ( je to jen muj nazor) Ja s dcerama toho delam vic, nez se dela ve skolce( aspon u nas, treba jinde je to jine). Starsi sla v 5 letech a nic ji neuteklo, ted je tretacka. Oblibena, sikovna.
Já ti tedy nevím, ale moje tříletá měla teď takovéhle období a školkou to nebylo. Chodí od roka do jeslí a je to mazák, je tam zvyklá. Prostě se v noci vzbudila, nechtěla spát a vztekala se, že chce do obýváku buď si hrát a nebo koukat na pohádky. A taky to vydržela dlouho. Já prostě ležela vedle ní a nechala ji se vztekat. Přešlo to, jak to začalo. Samozřejmě, že to může mít souvislost se začátkem školky, ale otázka je, jestli to fakt způsobuje strach, když se jí jinak ve školce líbí. Možná je prostě jen víc samostatná a chtěla by rozhodovat o tom, na co má zrovna v tu chvíli chuť. Naše děti mají ve školce daleko větší volnost, než doma. Takhle ti třeba bylo u nás. Prosazovala se v tom období důrazně i přes den.
@Netopýr1 píše:
Tak jsi doma, dopoledne by ti mohlo na relax stačit ne? Aby tam alespoň nespala. Třeba ji stačí min spánku a noci už je přespalá, dost děti v tomhle věku po obědě třeba nespí. Ségry malá nespala po obědě od dvou let, prostě neusla, po nástupu do školky (když už ségra šla do práce), to bylo peklo, usínala před půlnocí než se to trochu srovnalo. Když ses takhle rozhodla a odmítáš ji brát alespoň po o, tak asi nezbývá než vydržet, než si to sedne.
Jezismarja, nauč se číst. ![]()
Nechala bych ji doma.
Manzela zlikvidivala za to straseni a koupila Alzaka plysaka domu, aby videla, ze je neskodnej.
A do budoucna nasla skolku bez zle ucitelky. (Pred rodicema je jenom raznejsi, jak se zavrou dvere, je zla, to si nedelam iluze )
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj tak už to nějak nedávám. Další bezesná noc. Dcera začala chodit od září do školky. V prosinci bude mít tři roky. Školka je to malá, vesnicka. Je tu pár děti a dvě střídající se učitelky. Dcera chodila první dva dny, pak byl víkend, pak po-ut. Pak lehla s nemoci, a nakonec celej minulej tejden chodila. A celej ten tejden v noci prostě nespala a nespi do teď. Vzbudí se okolo 2-3 ráno a rve. Vezmu ji k nám do postele,.kope do mě, mlátí mě, vyhazuje polštáře, pití atd. Je vyloženě naštvaná. Rve že chce dolů. Spíme v podkroví, dole jsou místnosti jako kuchyň, obývák, hernička atd. Nechápu jestli je třeba vystresovana ze školky, nebo má noční můry.
Nic mi neřekne, jen je viditelně unavená a naštvaná. Včera už byla vzhůru ve 22h, a usnula dnes v noci okolo 2h. Naštvaná, podrážděná, unavená, chtěla zase dolů, pak se mazlit a furt dokola. Každý ráno vstávám s migrénou, a s tím že mi je fakt blbe jak jsem nevyspala protože mám ještě druhý budící se dítě. Školku ráno už zvládá bez breku, je tam jen do oběda. Učitelky se tam střídají, jen jednu viditelné nemá ráda a nechce k ní. Učitelka není asi zla, ale je ráznějši. V pátek když k ní dcera měla jít tak brečela. Ale je fakt že ji prostě nemusí vícero děti… Zkusila jsem ji večer dát medunkovy čaj, a účinek žádný.
Jinak vstává po sedmé hodině. Chodí spát poobede ve 12,30-13,30. Večer usíná 19.15h Poobede spát musí, jinak je úplně hyn. Večer taky padne… Když jsem ji spát nedala, tak byla protivná, a noc byla úplně stejná. Jinak v noci se budila i dřív normálně, buď si přeběhla nebo jsem pro ni šla. Ale vždy hned usnula. Teď rozdíl že prostě brečí a nespi..