Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, jsem hodně malá, pod 160 cm. Byla jsem na rande a muž se smál kdyz šel vedle mě, že musí přidat do kroku. Pak jsem se ptala dalšího muže jestli tančí salsu a on mi řekl, že tancuje s někým, kdo dělá velké kroky.
Jak byste na tyto poznámky reagovali?
Taky jsem malá a je mi to buřt..
ale já kolem sebe nemám lidi co by k tomu měli poznámky.
Nereagovala bych, ale brala bych to jako jasný signál, že další rande už ne. I když záleží, nakolik to bylo myšleno jako výsměch a nakolik s podtextem „to je roztomilý“. To bys měla umět vyhodnotit sama. Já měla vždy opačný problém a upřímně stačila jedna poznámka na žirafy podbarvená pocitem méněcennosti a dotyčný u mě skončil ![]()
Mam 158cm a nikdy jsem nic takoveho nezazila, tu poznamku od toho prvniho muze bych brala jako srandu.
Naopak je to super a miluju, kdyz ma chlap aspon 180cm
@Annabelle19 mne jednou jeden řekl, že chodím jako voják, že má až strach, pak se Ale ukázalo, že má mikropenis
@Annabelle19 píše:
Dobrý den, jsem hodně malá, pod 160 cm. Byla jsem na rande a muž se smál kdyz šel vedle mě, že musí přidat do kroku. Pak jsem se ptala dalšího muže jestli tančí salsu a on mi řekl, že tancuje s někým, kdo dělá velké kroky.
Kdyby se mi na rande muž smál, že jsem mrňavá, na další rande nejdu. Jinak bych si z výšky sama dělala legraci, tak předejdeš tomu, aby si ji někdo dělal z tebe. S 164 cm jsem taky všude spíš menší a nevadí mi se kamarádit i vysokými lidmi. Holt jsem nevyrostla. No a co???
Já mám 160 cm a 48 kg, „malá“ mi lidé říkají běžně a nervy z toho tedy nemám…
Chlapům to většinou přijde roztomilý, nemysleli to spíš takhle?
Víš, co bych ti na to řekla? Že je fakt choré v pětadvaceti zakládat diskuse o tom, co se ti stalo kdysi na gymplu v tanečních. To tak přemýšlíš úplně nad vším, co ti kdo řekne?
To první nechápu, jak souvisí s výškou? Reagovala bych podle toho, jestli to bylo myšleno jako výsměch či zlomyslnost, nebo to považovali za roztomilost. Případně podle toho, jak bych se v jejich přítomnosti cítila, mohli to myslet dobře, ale pokud je ti to nepříjemné, tak raději zkusit jiného.
Fakt tě to tak trápí?
@Annabelle19 Ahoj,
nevím, zda si uvědomili nebo ne, že se tím třeba mohou dotknout pro druhého citlivého téma.
Když bych to bral jako urážku, řekl bych asi neurčitě něco ve smyslu:,,někdo má menší tělo, jiný menší mozek, každý na ten svět přijde takový, jaký má z nějakého důvodu být." A dál bych to komentoval podle reakce druhého. Napoví ti to i o případné vztahovačnosti dotyčného.
@Annabelle19 píše:Řekl bych vám to, že děláte z komára velblouda.
@Annabelle19 píše:
„Tak to si holt spolu salsu nedáme“ ![]()
Řešíš hlouposti - výšky 160 cm nedosahuje spousta žen, to není žádná tragédie. Eva Longoria, Reese Whitherspoon, Scarlett Johannson, Kylie Minogue… krásné, úspěšné ženy, u kterých by nikoho nenapadlo jejich výšku řešit.
Srovnej si to v hlavě a nauč se mít sama sebe ráda ![]()
Taky nemám ani 160 cm a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala.
Maximálně nějaké vtípky které mi nevadily od kolegů z práce, manžela nebo přátel. ![]()
Ale nikdy mě to v ničem neomezovalo nebo jsem si nikdy neříkala, že chci být vyšší.
Asi začni hledat jiný typ mužů a ne burany.