Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Především se domluvte vy dva, jak budete odpovídat. Bude trapné a okaté. Když jeden řekne A a druhý řekne B. Jinak bych odpověděla, že teď je doba vzhledem k válce nejistá. Jeden neví, jaká situace bude zítra.
A víc bych to nerozváděla.
Odpověď - Zatím o druhém dítěti neuvažujeme.
Jsi rozumná, že se do druhého těhotenství neženeš.
Teď bych se soustředila především na zlepšení vztahu.
Chápu, že chceš dvě děti, ale prioritně bych vyřešila vztah.
Bohužel to vylepšování může nějakou dobu trvat a nakonec si třeba řeknete, že už jste na druhé dítě dost v letech.
Držím palce🙋♀️
Že to je vaše věc.
Osobně považuji tyto dotazy, ještě navíc před širším publikem, za krajně nevhodné.
@Amalthea píše: Že to je vaše věc.
Osobně považuji tyto dotazy, ještě navíc před širším publikem, za krajně nevhodné.
To máš pravdu a souhlasím. Ale víš jak, není hloupých otázek, jen hloupých odpovědí…
Ze jim do toho nic neni. To je des tyhle zazite stereotypy a priblble otazky.
Řekla bych to, jak jsi to napsala - že neplánujete. Co na to jiného chceš říct? Víc bych se k tomu pak nevracela a odvedla řeč jinam. Kdyby se k tonu vraceli, tak bych řekla, že se o tom nechci bavit.
Stačí to říct narovinu a zbytečně nevymýšlet.
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nás rodinná oslava tchyninych narozenin. Bude tam manželova širší rodina. S manželem máme jedno dítě a vztah nám neklape. Na druhé dítě to u nás není kvůli vzájemnému vztahu, věkově jsme 35 a 44. Předpokládám, že na oslavě se mě někdo bude ptát, kdy bude druhé dítě. Co byste jim na to odpověděli. Upřímně, já bych druhé dítě chtěla, ale s manželem.
My teda odrazeli dotazy kvůli potratum, které jsme fakt nikomu nehlasili. Nekompromisně - my máme ‘Ferdu’ a ten nám stačí. Na další dotazy ohledně toho ze je lepší mít sourozence - já v tom benefit nevidím, sourozence mám a vůbec si nerozumíme takže to není důvod. A ze si malej nebude mít s kým hrát - chodí do školky a tam má kamarádů plno plus na patře 4 kluky cca ve svém věku. … dal už se nikdo nikdy neptal.
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nás rodinná oslava tchyninych narozenin. Bude tam manželova širší rodina. S manželem máme jedno dítě a vztah nám neklape. Na druhé dítě to u nás není kvůli vzájemnému vztahu, věkově jsme 35 a 44. Předpokládám, že na oslavě se mě někdo bude ptát, kdy bude druhé dítě. Co byste jim na to odpověděli. Upřímně, já bych druhé dítě chtěla, ale s manželem.
Odpověděla bych otázkou, proč se ptáš. Druhým do toho přece nic není. Mně se na to ptají ještě ve 43 letech. Řeknu, že už nachávám rodit mladší ročníky.
Nechapu tady ty dotazy rodiny, to je jako povinnost mít víc dětí? Prostě bych řekla, že další neplanujete a hotovo ![]()