Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tchýně má třeba názor, že je dobré mít alespoň dvě děti, kdyby se něco stalo…
Jako že když jedno umře, bude to bájo, protože más ještě jedno? ![]()
Tak tchyni by mohlo uspokojit „Až se spojí spermie s vajíčkem“.
Dobrý den, asi bych onemocněla a poslala tam muže s dárkem samotného. Ať si to se svou rodinou vyřídí sám. Pošle je někam a bude. Lidi jsou neomalení. Vy se jich taky ptáte, kdy si koupí jiné auto, zda si najdou líp placené místo a kdy si konečně uklidí ten binec ve sklepě nebo na půdě? Taky ne. Viďte. Takže na tuhle otázku existuje jediná odpověď. Druhé dítě neplánujeme. Teď to víte a už se nás příště nemusíte ptát, odpověď by byla stejná.
… že jim do toho absolutně nic není… Navíc otázky na těhotenství, ať už jakékoliv v pořadí mi přijdou naprosto trapný a nemístný…
@Anonymní píše:
Ji řekni, že už na to nemáte věk.
@Russet píše:
Jako že když jedno umře, bude to bájo, protože más ještě jedno?
Jo, takhle přesně plno lidí uvažuje. Dítě mají jen jako prostředek k předání svých genů dál. A když umře jedno, asi to nevadí, pokud má člověk ještě druhé…
Neřešila bych to, možná se ptát ani nebudou. A když jo, prostě si s manželem vymyslete odpověď, abyste se shodli a neřekl jim každý něco jiného. Stačilo by, že dítě neplánujete a kdyby prudili, řekla bych, že není nikde psáno, že každý má mít 2 děti. Nebo že je to nevhodná otázka. Nikdy nevíme, jestli se dotyční už nesnaží, a taky se lidí neptáme, kdy bude další ovulace nebo podobné intimní dotazy.
Jo jo
Tyhle otázky taky úplně miluji.
prostě bych odpověděla že to momentálně není na pořadu dne i vzhledem k aktuální světové situaci ![]()
Čeká mě něco obdobného. Jen tedy s mužem jsme ok.
Nicméně další dítě zatím není na pořadu dne a tyhle otázky mě totálně točí.
Nicméně, že je to nevhodná otázka vnímají spíš ženy, které měly s početím potíže, nebo měly známé, se kterými o tom mluvily. Pro všechny ostatní je to naprosto v pořádku, takto se ptát.
Většinou otráveně (jakože nahodím ksicht, a správně to odintonuji) odpovím, že neplánujeme. 99,9% tázajících to odradí od dalších otázek.
@Anonymní píše:
Ahoj, čeká nás rodinná oslava tchyninych narozenin. Bude tam manželova širší rodina. S manželem máme jedno dítě a vztah nám neklape. Na druhé dítě to u nás není kvůli vzájemnému vztahu, věkově jsme 35 a 44. Předpokládám, že na oslavě se mě někdo bude ptát, kdy bude druhé dítě. Co byste jim na to odpověděli. Upřímně, já bych druhé dítě chtěla, ale s manželem.
Já bych odpověděla, ze je víc než nevhodné se na to ptát.
Já celkove nechápu otázky typu kdy bude svatba, kdy bude dítě, kdy bude druhy? To jsou intimní věci mezi mužem a ženou a nikomu jinému do toho nic není.
Tyhle dotazy miluju. Já to zkoušela diplomaticky, že prosím o vynechání nevhodných otázek, že to je jen a jen na nás. Když to ani po letech nezabralo, řekla jsem jim zcela upřímně, že jsem před pár lety porodila mrtvou holčičku a od té doby se prostě nedaří. Už se mě neptají.
A proč se ptááááááte? Vyrčeno tonem hlasu, ve kterém je co největší údiv, jakože co je to napadlo, se na něco takového vůbec ptát. ![]()