Hrozí exekuce. Co byste udělaly vy?

Anonymní
7.3.12 13:58

Co byste udělaly vy?

Ahoj, jsem ve finanční tísni, kdy mi hrozí exekuce, ale mám možnost si půjčit (u nebankovního sektoru, jelikož jsem na MD), exekuci tím zažehnat a splácet půjčku.
Nebo prosit exekutora o splátky, které mi není povinnen dát (už jednou jsem porušila splátkový kalendář). Šly byste do půjčky nebo ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.3.12 13:59

Nehrozi u nebankovej institucie neskor exekucia na vyssiu ciastku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
7.3.12 14:01

Já bych se v první řadě zkusila domluvit nejdřív s exekutorem do nebankovní půjčky bych nešla ani za nic. Na to se vykašly tim si nepomůžeš domluv se s tim exekutorem snad mu to jedno porušení nebude tolika vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
7.3.12 14:02

Určitě se domluv s exekutorem. Nepůjčuj si. Sice na chvíli zažehnáš krizi, ALE… nakonec zaplatíš mnohem víc. Kolik u exekutora dlužíš? Máš nemovitost? To jsou rozhodující faktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
7.3.12 14:05

Určitě bych se zkusila domluvit s exekutorem, do nebankovní půjčky bych se nepouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.12 14:10

Zakl.

Nemám nemovitost, v podstatě nemám nic, co by mi vzali, ale mám trv. bydliště u rodičů (kde i žiji) a nerada bych, aby přišli k nim.. Částka je dvacet tisíc.

• Citovat
  • Upravit
2073
7.3.12 14:12

Take bych do nebankovni pujcky nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
7.3.12 14:12

Tak částka není tak velká aby se snad s exekutorem nedalo domluvit… zkus tohle, ale rozhodně bych nešla do nebankovního sektoru, pracovala jsem v něm a je to neskutečná zlodějna :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
7.3.12 14:13

Kvůli 20tisícům k Tobě asi nepojedou. Mají mnohem lepší „ryby“ než ženskou na MD bez vlastí nemovitosti. Při nárůstů exekucí nestíhají… Zavolej tam, omluv se, pošli splátku. Plať pravidelně. Na NEbankovní společnost ZAPOMEŇ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
7.3.12 14:23

Úplně jsem to nepochopila… Hrozí ti exekuce a nebo už splácíš exekutorovi nějakej dluh? A to porušení splátek se týká tohodle dluhu nebo jinýho? Není to napsaný úplně přesně… Protože, jestli máš u někoho dluh 20 tisíc a exekutor to ještě nemá, musíš počítat, že konečná částka, kterou budeš exekutorovi splácet bude vyšší…
Pokud to ještě exekutor nemá, vynaložila bych všechny síly a pokusila se na splátkách domluvit s tím, komu ty peníze dlužíš…
Pokud už to exekutor má (= už ti přišel platební rozkaz), tak bych se pokusila domluvit s exekutorem…
Do nebankovní půjčky bych pokud možno nešla za nic na světě ;-)

• Citovat
  • Upravit
11896
7.3.12 14:25

napřed bych zkusila domluvit se s exekutorem, teprve pak bych to řešila dál, ale nebankovní půjčce bych se raději vyhla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.12 14:28

Zakl.

Jsem schopná dát dohromady cca 10tis, tak polovinu.
Na platební rozkaz čekám, ten přijde do měsíce (kdyby přišel déle, tím víc peněz bych sehnala:-))
Exekutor to má, takže snad všechny úroky a poplatky jsou v tom započítané.
A to porušení se týká tohoto dluhu (předtím, než to dali k exekutorovi).

• Citovat
  • Upravit
Michaella69
7.3.12 14:47

Takže se splátkama exekutorovi jsi se ještě neopozdila… To by mohla být výhoda ;-) Pokud dáš dohromady 10tisíc, tak se s ním domluv, že tohle mu dát můžeš a zybtek ve splátkách… Pokud to nebude nějakej blb, tak na to přistoupí… Na druhou stranu… on je povinnej ti obstavit všechny účty atd… Takže nevím, jak a kam ti chodí rodičák, ale bojím se, že ti na něj sáhnou a nechají ti z toho jen životní minimum :-( Zkus si tohle někde zjistit, abys pak vystačila s tím, co budeš mít…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.12 14:55

Zakl.

Předtím to měla na starost vymahačská firma, tak té jsem to porušila a ona to předala exekutorovi. Akorát teda se mnou nejedná přímo on, ale nějaká paní z té jeho kanceláře, co mi odpovídá na maily.
RP mi chodí složenkou, účet nemám. Já vyjdu i s minimem, je pro mě nejdůležitější, aby nepřišli osobně.. A když mi schválí splátky, bude ta částka stoupat (úroky)?

• Citovat
  • Upravit
Michaella69
7.3.12 15:08

Nebude. Částka, která ti příjde na tom rozkaze je konečná… i když ji budeš platit ve splátkách… Ale jak jsem psala, on musí využít všech možností k tomu, aby zajistil, co nejdřívější splacení… Takže i když ti to chodí složenkou, může to stopnout na pracáku, nebo kde se to dneska vyplácí… Ale to si zjisti… Tohle nevím, jak doopravdy je ;-)
A že s tebou jedná nějaká paní z tý kanceláře nevadí… Akorát tu žádost o splátky nepiš mailem, nesnaž se to dohodnout po telefonu… Napiš dopis, doporučenej přímo tomu exekutorovi, kterej to vymahá ;-) A popiš mu tam celou situaci… Nám se to osvědčilo (řešili jsem to se známými vícekrát)… Trochu si nasyp popel na hlavu, ale rozumně ;-) Zmiň se, že se splátce dluhu vyhnout nechceš, že prostě je tovje situace, jaká je atd… A rovnou připoj nějakej návrh rozumnýho splátkovýho kalendáře… My tam i většinou psali, že jsme si vědomi, že ty splátky nemusí umožnist, ale že věříme, že situaci pochopí a umožní to…

Ale pokud ta čáskta 20.000 byla částka, kterou vymáhala ta vymahačská firma, tak teď to bude o něco vyšší… O náklady toho exekutora… Ty by měly být tuším max do 10%…

Když budeš s exekutorem komunikovat hned a nebudeš se schovávat, a on nebude úplnej hotentót, tak na to přistoupí…

Nám se nestalo, že by na to nepřistoupili ;-) Už jsem to tu psala v několika diskuzích :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: maximálně třeba určil, že splátky, který jsme navrhovali (třeba 1000,–) jsou málo a stanovil, že minimální částka musí být třeba 1500, nebo 2000 atd… Zkoušeli jsme domlouvat splátky i po 500 a dokonce i na to přistoupili… Ale fakt to musí být rozumný, a doporučuju splátku co největší, kterou jsi schopná zvládnout, ať se toho rychle zbavíš ;-)
Pak to chce splácet opravdu pravidelně a pokud se náhodou stane, že na to peníze mít nebudeš… hned je kontaktuj a upozorni na to ;-)

Držím palce ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel