Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nehrozi u nebankovej institucie neskor exekucia na vyssiu ciastku?
Já bych se v první řadě zkusila domluvit nejdřív s exekutorem do nebankovní půjčky bych nešla ani za nic. Na to se vykašly tim si nepomůžeš domluv se s tim exekutorem snad mu to jedno porušení nebude tolika vadit.
Určitě se domluv s exekutorem. Nepůjčuj si. Sice na chvíli zažehnáš krizi, ALE… nakonec zaplatíš mnohem víc. Kolik u exekutora dlužíš? Máš nemovitost? To jsou rozhodující faktory.
Určitě bych se zkusila domluvit s exekutorem, do nebankovní půjčky bych se nepouštěla.
Nemám nemovitost, v podstatě nemám nic, co by mi vzali, ale mám trv. bydliště u rodičů (kde i žiji) a nerada bych, aby přišli k nim.. Částka je dvacet tisíc.
Tak částka není tak velká aby se snad s exekutorem nedalo domluvit… zkus tohle, ale rozhodně bych nešla do nebankovního sektoru, pracovala jsem v něm a je to neskutečná zlodějna
![]()
Kvůli 20tisícům k Tobě asi nepojedou. Mají mnohem lepší „ryby“ než ženskou na MD bez vlastí nemovitosti. Při nárůstů exekucí nestíhají… Zavolej tam, omluv se, pošli splátku. Plať pravidelně. Na NEbankovní společnost ZAPOMEŇ!!!
Úplně jsem to nepochopila… Hrozí ti exekuce a nebo už splácíš exekutorovi nějakej dluh? A to porušení splátek se týká tohodle dluhu nebo jinýho? Není to napsaný úplně přesně… Protože, jestli máš u někoho dluh 20 tisíc a exekutor to ještě nemá, musíš počítat, že konečná částka, kterou budeš exekutorovi splácet bude vyšší…
Pokud to ještě exekutor nemá, vynaložila bych všechny síly a pokusila se na splátkách domluvit s tím, komu ty peníze dlužíš…
Pokud už to exekutor má (= už ti přišel platební rozkaz), tak bych se pokusila domluvit s exekutorem…
Do nebankovní půjčky bych pokud možno nešla za nic na světě ![]()
napřed bych zkusila domluvit se s exekutorem, teprve pak bych to řešila dál, ale nebankovní půjčce bych se raději vyhla ![]()
Jsem schopná dát dohromady cca 10tis, tak polovinu.
Na platební rozkaz čekám, ten přijde do měsíce (kdyby přišel déle, tím víc peněz bych sehnala:-))
Exekutor to má, takže snad všechny úroky a poplatky jsou v tom započítané.
A to porušení se týká tohoto dluhu (předtím, než to dali k exekutorovi).
Takže se splátkama exekutorovi jsi se ještě neopozdila… To by mohla být výhoda
Pokud dáš dohromady 10tisíc, tak se s ním domluv, že tohle mu dát můžeš a zybtek ve splátkách… Pokud to nebude nějakej blb, tak na to přistoupí… Na druhou stranu… on je povinnej ti obstavit všechny účty atd… Takže nevím, jak a kam ti chodí rodičák, ale bojím se, že ti na něj sáhnou a nechají ti z toho jen životní minimum
Zkus si tohle někde zjistit, abys pak vystačila s tím, co budeš mít…
Předtím to měla na starost vymahačská firma, tak té jsem to porušila a ona to předala exekutorovi. Akorát teda se mnou nejedná přímo on, ale nějaká paní z té jeho kanceláře, co mi odpovídá na maily.
RP mi chodí složenkou, účet nemám. Já vyjdu i s minimem, je pro mě nejdůležitější, aby nepřišli osobně.. A když mi schválí splátky, bude ta částka stoupat (úroky)?
Nebude. Částka, která ti příjde na tom rozkaze je konečná… i když ji budeš platit ve splátkách… Ale jak jsem psala, on musí využít všech možností k tomu, aby zajistil, co nejdřívější splacení… Takže i když ti to chodí složenkou, může to stopnout na pracáku, nebo kde se to dneska vyplácí… Ale to si zjisti… Tohle nevím, jak doopravdy je ![]()
A že s tebou jedná nějaká paní z tý kanceláře nevadí… Akorát tu žádost o splátky nepiš mailem, nesnaž se to dohodnout po telefonu… Napiš dopis, doporučenej přímo tomu exekutorovi, kterej to vymahá
A popiš mu tam celou situaci… Nám se to osvědčilo (řešili jsem to se známými vícekrát)… Trochu si nasyp popel na hlavu, ale rozumně
Zmiň se, že se splátce dluhu vyhnout nechceš, že prostě je tovje situace, jaká je atd… A rovnou připoj nějakej návrh rozumnýho splátkovýho kalendáře… My tam i většinou psali, že jsme si vědomi, že ty splátky nemusí umožnist, ale že věříme, že situaci pochopí a umožní to…
Ale pokud ta čáskta 20.000 byla částka, kterou vymáhala ta vymahačská firma, tak teď to bude o něco vyšší… O náklady toho exekutora… Ty by měly být tuším max do 10%…
Když budeš s exekutorem komunikovat hned a nebudeš se schovávat, a on nebude úplnej hotentót, tak na to přistoupí…
Nám se nestalo, že by na to nepřistoupili
Už jsem to tu psala v několika diskuzích
maximálně třeba určil, že splátky, který jsme navrhovali (třeba 1000,–) jsou málo a stanovil, že minimální částka musí být třeba 1500, nebo 2000 atd… Zkoušeli jsme domlouvat splátky i po 500 a dokonce i na to přistoupili… Ale fakt to musí být rozumný, a doporučuju splátku co největší, kterou jsi schopná zvládnout, ať se toho rychle zbavíš ![]()
Pak to chce splácet opravdu pravidelně a pokud se náhodou stane, že na to peníze mít nebudeš… hned je kontaktuj a upozorni na to ![]()
Držím palce ![]()
Ahoj, jsem ve finanční tísni, kdy mi hrozí exekuce, ale mám možnost si půjčit (u nebankovního sektoru, jelikož jsem na MD), exekuci tím zažehnat a splácet půjčku.
Nebo prosit exekutora o splátky, které mi není povinnen dát (už jednou jsem porušila splátkový kalendář). Šly byste do půjčky nebo ne?