Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ano RP můžou zabavit, to vím, proto se s nimi snažím domluvit ještě před tím, než mi přijde ten rozkaz.
Tu žádost o splátky asi až mi ten rozkaz přijde, že? Jinak děkuji za typ, klidně si vysypu na hlavu celý popelník, hlavně ať jsou „hodní“ ![]()
Ta částka pro tu vym. firmu by měla být míň než těch 20tis. Paní od ex. mi psala, že CELKOVÁ částka je těch 20tis, tak snad ano. Ale psala to ve smyslu, jakože „zatím“ a když to uhradím do 15 dnů od doručení toho příkazu, bude i konečná, tak se právě bojím,že v případě těch splátek se to navýší..
Každopádně děkuji:)
Nevím, jestli jen nestraší… V těch případech, co jsme řešili, to nikdy nenavýšili… Ale se 100% jistotou ti to nepovím.. Nejsem exekutor
Jen jsme to párkrát řešili
a v těch případech to probíhalo, jak jsem psala… Nevím, co všechno si může exekutor vymyslet a přidat k tomu
Ale jednali jsme s několika i z různých koutů ČR a vždycky se s nima nakonec domluvilo, co bylo potřeba…
A ano, žádost pošli až ti příjde ten rozkaz ![]()
Tak snad i v tvém případě, budou rozumní ![]()
Určitě bych si nepůjčovala bůh ví kde, u jedné společnosti si známá půjčila 8000 a vracela 15 tis. - hotová zlodějna!
Tak jak píšou holky, snažit se domluvit s executorem.
Prosím mohl by mi někdo poradit jak napsat dopis exekutorovi s žádostí aby mi tu částku co mám uhradit dal na splátky,
já totiž vůbec nevím jak by to mělo být napsané! předem děkují
@kikipíše:
Prosím mohl by mi někdo poradit jak napsat dopis exekutorovi s žádostí aby mi tu částku co mám uhradit dal na splátky,já totiž vůbec nevím jak by to mělo být napsané! předem děkují
Dobrý den,
obracím se na Vás ve věci exekuce (doplnit číslo jednací a konkrétní informace).
Ráda bych Vás požádala o umožnění uhradit požadovanou částku ve splátkách. (Případně doplň svou představu o výši splátek. pokud jsi třeba na RD, doplnila bych i důvod - jsem na rodičovské dovolené a mým jediným příjmem je rodičovský příspěvek ve výši…).
Prosím Vás o informaci, zda je možné takto vzniklou situaci vyřešit.
Děkuji, s pozdravem…
To by mělo v zásadě stačit. Klidně bych to zkusila poslat mailem, pokud se neozvou sami, tak třeba druhý den provolat a potvrdit si, že e-mail dostali. Pokud by nebyla reakce, tak pro jistotu ještě poslat doporučeně (případně zároveš s tím e-mailem…)
No já už jsem stou paní mluvila a ona právě říkala ze to musím poslat písemně a oni se pak k tomu vyjádří, tak jsem pravě chtěla vědět jak to napsat protože mi k tomu vůbec nic neřekla jak by to melo vypadat a na RD sem tak vám moc děkují za odpověd
doufám že to vyjde!!!
Nebude. Částka, která ti příjde na tom rozkaze je konečná… i když ji budeš platit ve splátkách… Ale jak jsem psala, on musí využít všech možností k tomu, aby zajistil, co nejdřívější splacení… Takže i když ti to chodí složenkou, může to stopnout na pracáku, nebo kde se to dneska vyplácí… Ale to si zjisti… Tohle nevím, jak doopravdy je
A popiš mu tam celou situaci… Nám se to osvědčilo (řešili jsem to se známými vícekrát)… Trochu si nasyp popel na hlavu, ale rozumně
Zmiň se, že se splátce dluhu vyhnout nechceš, že prostě je tovje situace, jaká je atd… A rovnou připoj nějakej návrh rozumnýho splátkovýho kalendáře… My tam i většinou psali, že jsme si vědomi, že ty splátky nemusí umožnist, ale že věříme, že situaci pochopí a umožní to…
A že s tebou jedná nějaká paní z tý kanceláře nevadí… Akorát tu žádost o splátky nepiš mailem, nesnaž se to dohodnout po telefonu… Napiš dopis, doporučenej přímo tomu exekutorovi, kterej to vymahá
Ale pokud ta čáskta 20.000 byla částka, kterou vymáhala ta vymahačská firma, tak teď to bude o něco vyšší… O náklady toho exekutora… Ty by měly být tuším max do 10%…
Když budeš s exekutorem komunikovat hned a nebudeš se schovávat, a on nebude úplnej hotentót, tak na to přistoupí…
Nám se nestalo, že by na to nepřistoupili
Už jsem to tu psala v několika diskuzích
maximálně třeba určil, že splátky, který jsme navrhovali (třeba 1000,–) jsou málo a stanovil, že minimální částka musí být třeba 1500, nebo 2000 atd… Zkoušeli jsme domlouvat splátky i po 500 a dokonce i na to přistoupili… Ale fakt to musí být rozumný, a doporučuju splátku co největší, kterou jsi schopná zvládnout, ať se toho rychle zbavíš 

Pak to chce splácet opravdu pravidelně a pokud se náhodou stane, že na to peníze mít nebudeš… hned je kontaktuj a upozorni na to
Držím palce