Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim, čeká mě cca za 14 dni připravit večeři pro Francouze a Španěla, oba muži, oba masozrouti ![]()
Lámu si hlavu co s tim,,,grilování jsem raději odpiskala přeci jen nevím jaké bude počasí, zároveň bych rada spíše neco echt českého…zatím mám v top seznamu Svíčkovou, Kachnu s červeným zelím a bramborovým knedlikem a jako dezert ovocné knedliky, co myslíte? Nebo byste zvolily neco jiného? Připomínám v Česku nikdy nebyli takže jsou naši kuchyni nepolibeni ![]()
@Eemii doufam, ze si to maso nedají mezi dva knedliky jako jsem to kdysi četla o jakýchsi Američané h ![]()
Uvař něco echt českého, já vařila pro přítele švagrový(žijou v UK a on cizinec, poprvé v čechách) kachnu se zelím a br knedlíkem a byl nadšený. Předtím byli pár dní v Praze a už to tam jedl v restauraci, ale domácí prý byla lepší, což mě potěšilo, navíc kdž je to kuchař. Takže uvař něco, v čem jsi opravdu dobrá a nezkazíš nic ![]()
@Eemii jo to me taky napadlo
potřebuji hlavně neco co se dá trochu dopředu připravit, mám dvě zlobidla z toho jedno mimi… @medunka23 doufám, ze nepohrdnou knedlikem no, když ho nikdy nejedli
ale zase takové lasagne, steak ATd si daji kdekoliv
A nějaký tip na dezert? Ty ovocné knedle? Babovku? Palácinky?
@karolinkristin píše:
Zdravim, čeká mě cca za 14 dni připravit večeři pro Francouze a Španěla, oba muži, oba masozrouti
Lámu si hlavu co s tim,,,grilování jsem raději odpiskala přeci jen nevím jaké bude počasí, zároveň bych rada spíše neco echt českého…zatím mám v top seznamu Svíčkovou, Kachnu s červeným zelím a bramborovým knedlikem a jako dezert ovocné knedliky, co myslíte? Nebo byste zvolily neco jiného? Připomínám v Česku nikdy nebyli takže jsou naši kuchyni nepolibeni
Když uděláš kachnu a pak ještě ovocné knedlíky, nejspíš to ze zdvořilosti snědí a pak se budou celý zbytek večera kroutit v křečích - pokud se teda rovnou nepoblejou, pardon. Je ještě léto, oba jsou zvyklí na lehká jídla - fakt do nich nemůžeš cpát takhle hutnou a mastnou „echt českou“ kuchyni… Zkus vymyslet něco teochu lehčího, se zeleninou, třeba i nějakou rybu, pokud umíš… Nebo přírodní krůtí plátek apod. Kdyby už omáčku, pak jen malé porce a nějaký předkrm, salát.
@karolinkristin píše:
@Eemii doufam, ze si to maso nedají mezi dva knedliky jako jsem to kdysi četla o jakýchsi Američané h
a přikusovali to jak hamburger ![]()
No jestli bude pořád teplo, tak zvažte nějaké lehčí varianty české klasiky…
Kachna je dobrý nápad, ale asi bych dělala jen prsa, ne klasické pečené, zalité tunou sádla. Klidně se zelím a nějakým lehčím knedlíkem. Nebo možná nějakou dušenou zvěřinu či pečené jehněčí (už se začínají porážet jarní beránci) a bramborové placky.
Švestkové knedlíky jsou moc dobrý nápad, navíc je sezona. Polévku bych volila bramboračku (francouz se španělem by neměli mít problém s dostatkem česneku) a nebo kulajdu a ideálně je vzít na houby a z těch to uvařit. Bývá to dost zajímavá zkušenost.
@Petula111 já spis myslela od všeho trochu na ochutnávku ne kachnu se šesti a pak čtyři ovocný ![]()
@Burj Chalifa přesně!
@Burj Chalifa hmmm jako myslíš na tom grilu nebo dóm?
Já bych zvolila spíš svíčkovou než kachnu. A jestli budeš mít k hlavnímu chodu knedlíky, tak bych jako dezert určitě nedělala zase knedlíky, ale třeba štrůdl nebo borůvkový koláč. Jestli budeš dělat polévku, udělala bych asi vývar s játrovými knedlíčky, protože třeba bramboračka, zelňačka nebo kulajda mi připadají hodně syté na to, aby po nich přišla svíčková nebo kachna.
@karolinkristin pokud tu kachnu budeš péct dlouho na málo stupňů, tak nebude tučná, stačí jí nakrájet, nenaservírovat tak jak jsme zvyklí kus stehna, půl talíře knedlí a kopa zelí, jde i o to podávání, stačí nakrájet z prsou plátky, a trošku knedlíku a trošku zelíčka a je to, nemusí přeci prasknout, stačí když ochutnaj.
@Petula111 píše:
Když uděláš kachnu a pak ještě ovocné knedlíky, nejspíš to ze zdvořilosti snědí a pak se budou celý zbytek večera kroutit v křečích - pokud se teda rovnou nepoblejou, pardon. Je ještě léto, oba jsou zvyklí na lehká jídla - fakt do nich nemůžeš cpát takhle hutnou a mastnou „echt českou“ kuchyni… Zkus vymyslet něco teochu lehčího, se zeleninou, třeba i nějakou rybu, pokud umíš… Nebo přírodní krůtí plátek apod. Kdyby už omáčku, pak jen malé porce a nějaký předkrm, salát.
bingo - pro hodně cizinců je svíčková, nedejbože kachna s knedlíkem zcela nepoživatelná. vždyt to nejí už ani spousta lidí v Česku.