Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, jako už tradičně je tady všetečný Jura zase s jedním urýpaným dotazem…
Od června bydlím (už zase) na sídlišti. A pořád mám pocit, že tady něco chybí. Jako správný kovozemědělec jsem si už vytypoval oblast, ve které je možné se nagažovat - „děti versus ovocné dřeviny“; jen mám pocit, že to není to pravé ořechové.
Přitom tohle sídliště není ze strany samosprávy nijak zanedbávané. Je tu dětské hřiště, sportovní hřiště s umělým povrchem, městský klub mládeže, městské kulturní středisko… Aaaale furt mám pocit, že tu něco sakramentsky chybí.
Tak se pro inspiraci zeptám: vy co bydlíte na sídlišti, co tomu vašemu (podle vás) chybí?
Mimochodem, školku tu máme - a pěkně opravenou. Jen kapacitně nestačí…
U nás kapacitně nestačí parkovací místa auta parkujou před sebou takže ráno vyjet autem je někdy o nervy, jinak nám tu nechybí nic, obchody, školy, školky tu jsou a do lesa to máme kousíček
Vazeny pane Juro, ja si myslim, ze na vasem sidliste proste jen chybel nekdo vsetecny s jednim urypanym dotazem jako jste vy.. Od ted uz by to melo byt jen a jen lepsi ![]()
Samopal na odstrel priopile, pubertalni, hlucne mladeze co znecistuje okoli. Nebo castejsi policejni dohled nad problematickymi misty.
@Jura007 Nu já bych doporučila návštěvu našeho sídliště..nejlépe za teplého, slunečného večera..tady je toho takové množství(klidně věnujem)že hned by bylo smutno po krásném a klidném sídlišti ![]()
Byvam v starej Lisni, takze v podstate v bytovke na dedine. A ako totalne nespolocensky clovek som tu spokojna jak blcha. Len keby to spojenie do centra bolo ponekud lepsie
Ale mozno to je tym kocikom co vsade taham ![]()
@jesenka33 píše:
@Jura007 Nu já bych doporučila návštěvu našeho sídliště..nejlépe za teplého, slunečného večera..tady je toho takové množství(klidně věnujem)že hned by bylo smutno po krásném a klidném sídlišti
Já vím co myslíš… A už nám tu toho taky přibývá…
![]()
@Jura007 Nu právě..a když to vidím jak oni se můžou k čemukoliv chovat tak je zcela zbytečné cokoliv dělat…Všechny hřiště co nejsou oploceny jsou zničeny od nočních nájezdů opilích a nafetovaných skupin..Volat policii nemá smysl-než dorazí-i po 2 hodinách od volání jsou pryč…A my ráno s dětmi když jdem na písek koukáme kolem sebe a docela často voláme MP aby si přijela pro zbytky po fetu
![]()
Chybí mi tu galanterie, protože háčkuji a pletu, vodo-topo-plyn a elektro, protože musím pořád pro něco lítat do města. Jo, a taky slušná nekuřácká hospoda, kde by dobře vařili a byl tam dětský koutek.
Jinak jsem tu spokojená, bydlíme na konci města, tak je tu klid a dost zeleně.
Mě nic, zaparkovat max 100m od baráku se dá i o půlnoci, školek dostatek, ve vzdálenosti max 300m od baráku 4 dětský hřiště, tramvají z Anděla 17 minut, lesopark ani ne kilometr, v dosahu půl kilometr řezník, pekař, oprava obuvi, 5 kadeřnictví, hračkářství, kavárna s obřím dětským koutkem 5 min od baráku, 2 supermarkety do 300m od baráku, další krámy max 5 minut mhd, do 20 minut dostupné všechny hypermarketové, diskontní a supermarketové řetězce, číňani s hadry, papírnictví, vše u nosu. SOkolovna, kde MČ pořádá mikuláše, zahrada a louka, kde se pořádají akce na čarodějnice, den dětí, lampionové průvody..Vítejte u nás v Řepích ![]()
Ale vlastně jo, od začátku října mi tu chybí letadla
několik let jsem koukala na přistávající letadla z okna, a teĎ postavili definitivně novou dráhu, a s dětma nám to docela chybí ![]()
@Jura007 sry za OT, ale kdyz jsem cetla nazev diskuze, tak prvni, co mi prolitlo hlavou bylo „inteligent“
Koukam, ze jsem celkem vyhladovela posledni dobou.
Jinak k tematu: mne chybi klasicke stare piskoviste, nejlepe s destnikem-hribeckem, ale drapy EU uz sahly i na tohle ![]()