Rozvod, dluhy, na všechno sama

Anonymní
8.10.13 18:43

rozvod, dluhy, na všechno sama

Dobrý den, chci se zeptat co má dělat žena a jestli se někdo v tom už ocitl a co by jste dělaly kdyby jste měly jedno dítě malý, neměly kam jít, protože rodiče s Vámi nebavili, neměli žádnýho kamaráda co by Vám nějak pomohl a chlap by řekl že se s Vámi chce rozvést. Vy by jste měla jen 3800 po dobu 3 let, sama dluhy, manžel dluhy a nepracoval a vy by jste neměla kam jít. CO se v takové případě dělá? Navíc když by Vám manžel oznámil že to dítě bude chtít ještě i do své péče. Samozřejmně vtípky nebo nějaké arogantní poznámky si nechte od cesty, jen rozumné řešení. Nejde o mě ale chtěla jsem se na to zeptat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
8.10.13 18:48

Tak zajdi na OSPOD ať ti je dítě svěřené do péče, pak asi azylák, nebo se všude poptat na co máš nárok na jaké dávky, pokud bys sehnala podnájem vyřídíš si trvalý pobyt tam tak máš nárok na příspěvek na bydlení, pak hmotnou nouzi, přídavek na dítě, dále si zařídíš soud o alimenty a styk dítěte s otcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.10.13 18:53

Jj nejdříve zajít na OSPOD poradit se - mohou pomoci sehnat azylák, pak zažádat o svěření dítka do své péče a stanovení výživného na dítě + na sebe a návrh na rozvod, poté žádat o dávky, obrátit se na poradnu při finanční tísni, ti poradí, co a jak s dluhy
http://www.financnitisen.cz/
a kdyby byla nějaká kamarádka, či známá co pohlídala, tak jít makat, tož tak no.. záleží i na věku dítěte, jestli už by se mohlo někam upíchnout do školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
8.10.13 18:59
@milen.mm píše:
Dobrý den, chci se zeptat co má dělat žena a jestli se někdo v tom už ocitl a co by jste dělaly kdyby jste měly jedno dítě malý, neměly kam jít, protože rodiče s Vámi nebavili, neměli žádnýho kamaráda co by Vám nějak pomohl a chlap by řekl že se s Vámi chce rozvést. Vy by jste měla jen 3800 po dobu 3 let, sama dluhy, manžel dluhy a nepracoval a vy by jste neměla kam jít. CO se v takové případě dělá? Navíc když by Vám manžel oznámil že to dítě bude chtít ještě i do své péče. Samozřejmně vtípky nebo nějaké arogantní poznámky si nechte od cesty, jen rozumné řešení. Nejde o mě ale chtěla jsem se na to zeptat.

Tak rozhodně je to hrozná situace..Já bych viděla jediné východisko a to azylový dům pro matky s dětmi..Ale tam bývá taky problém se dostat..
Nedočítala jsem diskusi, takže jestli už někdo radil, omlouvám se..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
8.10.13 19:00

Aha..Tak azylák už holky radily..

• Citovat
  • Upravit
murkyfff
8.10.13 19:28

Kdyz se nejedna o tebe, proc ty dotycny nepomuzes, treba docasnym bydlenim nez se zaridi..?

• Citovat
  • Upravit
30408
8.10.13 19:35

Promiň, ale se svými rodiči a nejbližší rodinou udržuji trvale vztahy takové, abychom se na sebe mohli vzájemně kdykoli spolehnout. Žiji tak, abych byla k dispozici i svým přátelům, takže i oni tu pro mě jsou. Hodně jsem pracovala, abych své děti uživila ze své výplaty, totéž manžel, takže jsme si žádné dluhy nenasekali. Neber to jako arogantní odpověď, ale člověk musí žít tak, aby nezůstal úplně sám obklopený průsery. Jiné rozumné řešení neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
8.10.13 19:38
@Boriska píše:
Jj nejdříve zajít na OSPOD poradit se - mohou pomoci sehnat azylák, pak zažádat o svěření dítka do své péče a stanovení výživného na dítě + na sebe a návrh na rozvod, poté žádat o dávky, obrátit se na poradnu při finanční tísni, ti poradí, co a jak s dluhy
http://www.financnitisen.cz/
a kdyby byla nějaká kamarádka, či známá co pohlídala, tak jít makat, tož tak no.. záleží i na věku dítěte, jestli už by se mohlo někam upíchnout do školky…

lepší radu asi nenajdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.10.13 19:39

Jaký je rozdíl být sama s dětmi bez příjmů a být s dětmi a manželem bez příjmů? Podle mýho si polepší(š).

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
8.10.13 19:41
@ncc1701 píše:
Jaký je rozdíl být sama s dětmi bez příjmů a být s dětmi a manželem bez příjmů? Podle mýho si polepší(š).

Taky si myslím…Je to hrozné, ale sama na tom bude asi líp..

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
8.10.13 19:42
@hanka.br. píše:
Promiň, ale se svými rodiči a nejbližší rodinou udržuji trvale vztahy takové, abychom se na sebe mohli vzájemně kdykoli spolehnout. Žiji tak, abych byla k dispozici i svým přátelům, takže i oni tu pro mě jsou. Hodně jsem pracovala, abych své děti uživila ze své výplaty, totéž manžel, takže jsme si žádné dluhy nenasekali. Neber to jako arogantní odpověď, ale člověk musí žít tak, aby nezůstal úplně sám obklopený průsery. Jiné rozumné řešení neznám.

musím souhlasit, dokud se tohle lidi nenaučí, budou se tu stále opakovat takové zoufalé dotazy.

• Citovat
  • Upravit
8151
8.10.13 19:46
@ncc1701
@Silwinka87 píše:
Taky si myslím…Je to hrozné, ale sama na tom bude asi líp..

pokud ji její manžel nechá bydlet tam kde bydlí doteď pokud bude muset shánět nové bydlení bude na tom hůře, s dítětem bez příjmů a peněz na kauci těžko něco sežene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.10.13 19:52

Co ti rodiče? Zkusila jsi je kontaktovat? Jejich pomoc by bylo to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.10.13 19:57

@anickadomnik
No to jedině, ale jinak myslím, že strávník a plácač energií je spíš na škodu, když domů nenosí peníze. :-) Ale stejně to nechápu, to žije celá rodina z těch čtyř tisíc?

• Citovat
  • Upravit
8151
8.10.13 20:00

@ncc1701 bych to tipla že musí brát sociálku nebo dělat na černo, jelikož ze 3800 nikdo nezaplatí ani nájem, natož i dluhy a stravu pro roční dítě, každopádně nechápu proč když nemá žádné příjmy nebere třeba přídavky a otázka proč si do takové situace pořizovat dítě je tu asi úplně zbytečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová