Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky co ćtete nebo jste ćetli dvouletakovi? ![]()
U nas momementalne nejvic frci knizka O zvedavem stenatku, vrele doporucuju! Je to kratky, na kazde strance dva obrazky, ilustrace od Millera.
jeste je v tehle forme Kocicka a pejsek. Jestli nekdo vite o dalsich, budu moc rada!
Dennodenně musíme číst 2×7 pohádek od Františka Hrubína. Je to knížka ještě po mně, pohádky jsou tam ve verších, malá je miluje a vyrostl na nich i syn ![]()
Můj dvouletý syn v poslední době nejvíc frčí na časopisu pro vlčata a světlušky
a pak čemkoli kde může číst písmenka…
Četla bych ráda,ale malá nechce
Miluje knížky,prohlížíme obrázky…ale čtení jako takové ne ééé!
Taky bych ráda natrefila na něco,co ji zaujme
![]()
ten můj je absolutní knihomil, kdybych mu četla zákoník, tak bude šťastnej.
Nejvíc čteme Špalíček, různá říkadla, klasické pohádky, Rumcajse, Křemílka a Vochomůrku… už jsme četli i atlas ryb a motýlů ![]()
@radusa píše: Četla bych ráda,ale malá nechceMiluje knížky,prohlížíme obrázky…ale čtení jako takové ne ééé!
Taky bych ráda natrefila na něco,co ji zaujme
![]()
Ráďo, máme to taky tak. Malej si rád prohlíží, rád třeba doplňuje poslední slůvka v říkankách (na konci imaginárního řádku), ale čtení pohádek ho prostě nebere. Asi je na to ještě malej
.
malou to baví tak max. 5 minut, potom mi knížku sebere a utíká s ní pryč
ale nejvíc jí baví rýmovačky ![]()
No já čtu všechno. Naposledy jsme četli Bílého Bima, Malého prince, Honzíkovu cestu.....
hodně jsem četla říkanky s obrázkama,ona pak začala podle obrázku sama říkat říkanku,potom krtečka,máme asi 5 knížek,Madvídek Bruno,občas zkusím nějakou pohádku,ale u té zatím moc nevydrží
Čteme cokoli, říkanky, pohádky, malované knížky, kde si popisujem obrázky atd, čte si se mnou nebo sama. Ale nejvíc miluje číst se mnou malované čtení (některá slova jsou nahrazena obrázky, já dočtu k obrázku, ona „přečte“ obrázek atd) a před spaním jí čtu pohádky ze Špalíčku, to miluje a musí mít každý den ![]()
u nás všechny knížky s básničkama,už je umí skoro zpaměti,a od Vánoc klasické pohádky české-Karkulka,Perníková chaloupka,Budulínek, Smolíček,Kohoutek a slepička,KOblížek a pořád dokola:-))