Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem,
ráda bych se zeptala co vše balíte s sebou dítěte, pokud jde přespávat ke kamarádovi. Já jsem nikdy u kamarádů nepřespávala, proto jsem jaksi mimo
Možná hloupá otázka, ale nemám se s kým poradit. Děkuji.
@Linnddaa píše:
Dobrý den všem,
ráda bych se zeptala co vše balíte s sebou dítěte, pokud jde přespávat ke kamarádovi. Já jsem nikdy u kamarádů nepřespávala, proto jsem jaksi mimoMožná hloupá otázka, ale nemám se s kým poradit. Děkuji.
asi pyžamo a kartáček na zuby ![]()
Zrovna dnes spí má dcera u kamarádky.
Nechala jsem ji přemýšlet a připravit co asi bude potřebovat.
Jako běžné věci… pyžamo a spodní prádlo… kartáček pastu… ona si vzala plyšáka. Jde jen dírou v plotě k sousefům… ručník psala sousedka že půjčí… a kdyby něco máme to k sobě fakt blízko.
Pyžamo, kartáček na zuby, čisté ponožky a spodní prádlo, případně něco na převlečení dle počasí. Syn pak ještě chce většinou přivézt kamarádovi nějakou maličkost nebo sladkost.
Naposled venku teplákovku, spacák a polštář, hygienické potřeby si bere. Dámy naše se rozhodly, že konec prázdnin zakončí přespáním na trampolíně u kamarádky
. Nabízela jsem jim, že máme pod pergolou velkou rozkládací sedačku. Taky možnost spát venku. Prý příště. Na trampolíně to bylo taky pohodlné. Když spí doma. Tak jen hygienu a pyžamo.
A vždy si přibalí buď popkorn do mikrovlnky nebo nějaké křupky. Vezmou si co je doma nebo si jdou vybrat do večerky, když doma nic není. Nebo jim upeču něco slaného. Klidně ovoce.
Večeři chce zajistit většinou mamka, kde se spí. Něco podobného nosí i k nám.
@Linnddaa píše:
Dobrý den všem,
ráda bych se zeptala co vše balíte s sebou dítěte, pokud jde přespávat ke kamarádovi. Já jsem nikdy u kamarádů nepřespávala, proto jsem jaksi mimoMožná hloupá otázka, ale nemám se s kým poradit. Děkuji.
Pyžamo, kartáček na zuby, čisté spodní prádlo, nějaký mlsání(třeba upeču buchtu nebo tak něco).
Ale ještě se vždy ptám, jestli nemá mít dítě i spacák a karimatku. Zatím to nikdy nebylo potřeba.
@Linnddaa píše:
Dobrý den všem,
Zrovna dneska jsem kladla podobnou otázku v diskusi o puberťácích.:-D
Mám jasno v pyžamu, kartáčku na zuby a čistém spodním prádle na ráno. Přibalila jsem pralinky Lindor pro odvážnou matku, co si pustila do domu čtyři puberťačky. A Pringles a džus, ať mají holky co večer uzobávat.
Dávám od školky na přespávačky osobní věci (kartáček, pyžamo, prádlo, oblečení), pak dárek pro mamku (vždy potěší
většinou nějaké Tofifee, Milku, olivy, čajík/kávu..
co mi přijde pod ruku, většinou co mám doma, ale Dávám úkol, že to je Pro Mamku!!) a děckám balím ovoce a nějaké zdravější brambůrky, tyčinky, Džus! (to vždy cení)
prostě je vybavím na návštěvu tak, jak bych byla ráda, aby přišli i oni.. máme to tak léta a nakonec si tam s těma „posílačkama“ v pokojíku vystačí, tak už nemusím nic vařit, řešit…
určitě bych neposlala dítko na Přespávačku Bez Ničeho, fakt aspoň ten džus a krabička hroznů/tyčinek.. tak to máme my a funguje mi to už spoustu let ![]()
Pyžamo, kartáček, čisté spodní prádlo, ponožky, tričko, tepláky…pro maminku cokoliv, co dítě unese… čokoládu, domácí marmeládu, ovoce. Dětem chipsy atd.
Synovi jsem tehdy dala kartáček, pyžamo a čisté oblečení (trenky, ponožky, triko a tepláky), sám si přihodil plyšáky.
@smile_xxx na co ručník?