Dítě asi kouří

Anonymní
4.10.22 19:39

Dítě asi kouří

Ahoj. Řešili jste někdo kouření u 11ti letého dítěte? Někde si se spolužáky obstarali elektronickou cigaretu za 170Kč.
Mě doma tvrdí, že to nezkoušel. Že jen kamarádi, ale :nevim: :nevim: :nevim:
Vysvětlila jsem, že to není zdravé apod. Ale přijdu si že jsem jako rodič selhala, když nevím jestli můžu věřit svému dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
4.10.22 19:47

Já nevím… Asi bych to brala trochu s nadhledem. Já jsem poměrně zatvrzelý nekuřák. Ale kdo to nikdy nezkoušel. Asi bych si spíš promluvila o té zkušenosti. Jak to vnímá. Že to prostě zkusil - ok. Možná bych přidala vlastní zkušenost, pokud nějakou mám. Ale vyzdvihnutí zdravotních negativa je určitě na místě. Pokud by s tím nepokračoval brala bych to asi jako vyřešenou věc. Děti prostě zkoumají. V dnešní době to všechno začíná nějak dřív.

Příspěvek upraven 04.10.22 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.10.22 19:49

Promluvila bych si s ním a chtěla vědět pravdu. V tomhle byla moje babička skvělá. Ve 13 přišla na to, že kouřim(brala jsem jí tajně cigarety).A řekla mi, že kázání mi dělat nemůže vzhledem k tomu, že kouří taky. A dodala, že mě ale nechce vidět nebo mi rozbije hubu. V podstatě jsem mohla dál tajně kouřit. Ona to věděla, ale nikdy mě neviděla. A jako selhání bych toto nebrala. Zkouší to spousta dětí. A ne každý řekne ne, když to zkouší i kamarádi. A nemusí to být trvalé. Já časem přestala a do té doby to byla třeba 1 cigareta denně. Spíš bych pracovala na tom, aby se nebál říct pravdu. Pravda může být, že on to opravdu nezkusil, ale taky to pravda nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.10.22 19:54

No, já teď o víkendu zjistila, že js asi úplně mimo. Pritelova dcera, 8 třída, říká, že kouří 90% tridY. Ségra, trénuje jeden sport, prý ji tam kouří tři devitilete holky. :nevim:
Moje jedenactileta je teda asi nějaká retardovana, ta se mi ptala, jestli jsem to někdy zkoušela, řekla jsem ji, že jo, a ona hned, že ale jen jednou, ne. Říkala jsem, že víckrát a ona voci na vrch hlavy, že pančelka říkala, že to už ale muze vzniknout závislost. :lol:

Příspěvek upraven 04.10.22 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
4.10.22 20:17

Za selhání bych to nebrala, skoro každé dítě to dřív nebo později vyzkouší. Lepší elektronická, než normální cigarety :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.10.22 20:28

Tátu nechal děda vykouřit celou krabičku naráz, od té doby se cigaret ani netknul. Já se hned po první (také někdy v 11 letech) pozvracela. Ségra kouřila od 11 do 13, dneska je zatvrzelý nekuřák. O selhání ve výchově to není. Děti zkoušejí a cigareta jim pomáhá navíc začlenit se do kolektivu. Dělat scény nemá smysl, nepomůže to ničemu, stejně bude kouřit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.10.22 20:30
@Kriss Tina píše:
Za selhání bych to nebrala, skoro každé dítě to dřív nebo později vyzkouší. Lepší elektronická, než normální cigarety :D

No, to je otázka. Z normální cigarety se 25ti kilovy dítě zebleje, pose.re a je klid. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
4.10.22 20:31

No tak to zkusili, my jsme taky kdysi brzo pokuřovali takový ty dutý stébla trav, bude to asi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
4.10.22 20:38
@Malči píše:
Tátu nechal děda vykouřit celou krabičku naráz, od té doby se cigaret ani netknul.

Tenhle postup znám, taky byla na pár lidech v okolí praktikována. Nikdo z nich už pak na cigaretu nesáhl, ale já bych na to koule neměla a asi bych se i bála, že to dítě někde řekne a budu mít návštěvu ze socky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.10.22 20:39

Dřív nebo později to zkusí většina. Obzvlášť pokud chodí ve skupinkách ven, dřív nebo později to někdo donese. Dřív to bylo spíš 7-8 třída, dnes je vše dřív no. Nehroutila bych se z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
4.10.22 20:43

U nás na zakladce to ve 13-14 letech zkusil každý. Mně to tehdy nijak nenadchlo, ale většina opakovaně. Na střední už jsme ve třídě měli jen dva nekuřáky. Dneska z těch lidí kouří už jen děti kuřáků a ani ty ne všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2843
4.10.22 20:45

Když ho budeš pronásledovat a soptit, tak ti to neřekne a tím spis bude natajno kouřit častěji. Normálně bych se ho zeptala, jak mu to chutnalo a přidala svoji historku z dětství. A určitě přidala něco ve stylu, ze víš ze je rozumný, ze zkusit se má vše, ale ze sám určitě ví, ze neni ok kouřit pravidelně. Dej mu trochu důvěry a doufej, ze jsi hi vychovala dobre. Zákazy by to teď jen zhoršily. Btw taky jsem kourila poprvé v 11, za dalších 21 let mého života jsem neměla ani 10 cigaret. Něco mi říká, ze tys jako dítě byla větší kvitko, ze se teď tak bojis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 20:59

@Janee19 to si napsala skvěle zkusím to takhle ještě jednou promluvit s ním. Je pravda, že svatá jsem nebyla. Zkusila jsem to asi ve 14. Pravda.
Je fakt, že mi přijde, že teď se tyhle věci možná více řeší. Hlavně učitelka, to si za nás nepamatuji, že by řešili co děti ve volném čase dělají.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
5.10.22 09:01

Asi v 8-9 třídě sme tajně chodily se spolužačkou za pivovar, strašný tajňačky :lol: Jednou taťka říká, že nás tam viděl, sem se přiznala a on no vidíš a já si z tebe vystřelil. Byl / je silný kuřák a tak kázání nebylo no. Ale " chceš kouřit, na cigárka si vydělej na brigádě " :palec:

Jinak kouřila sem pak cca 18 let a ze dne na den s tím úplně sekla :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1793
5.10.22 18:40

Já nikdy nekouřila cigarety. Jen jsem zkoušela jednou vodní dýmku a pak taky,,zdravé” kouření :mrgreen: na střední jsem byla jediná, která nikdy neměla v puse cigaretu. Nikdo mi tehdy nevěřil. Doufám že děti budou po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí