Kurátor pro dítě.

Anonymní
3.10.22 20:00

Kurátor pro dítě.

Zdravím. Mám dotaz ohledně kurátora. Můj syn má problémy ve škole, má diagnostikované ADHD a je pravidelně sledován odborníkem, bere léky. Je mu 13 let, tedy začátek telecích let. Je akční, má problém s autoritou atd ale já s ním doma zas takový problém nemám. Neříkám že má svatozář, ale dá se to zvládnout, mě například respektujte, poslechne atd. Ve škole je to pravděpodobně jinak, po několikáté mě volají do školy kde chtějí řešit jeho chování, navrhují kurátora atd. Nechci ho omlouvat ale který kluk v 7 třídě se nepere a podobně? Nikdy neměl problém s alkoholem, drogami, žádné útěky z domu nic takového. Přijde mi úplně upřímně že to paní učitelka řeší trochu moc. Co se dá dělat? Dá se tomu nějak bránit? Není mi úplně příjemné aby k nám domu chodila sociální pracovnice. Jsme sociálně slabší rodina, žijeme v jedno pokojovém bytě já a 3 děti ale všechny věci jako vlastní spaní, oblečení, jídlo atd máme v pořádku. Ale i tak, nechci aby na mě někdo koukal jako na “sociální případ” Myslíte že je v tomhle případě reálné aby škola zařídila kurátora? Když problémové chování se projevuje hlavně ve škole a ne doma? Všem moc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66460
3.10.22 20:01
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám dotaz ohledně kurátora. Můj syn má problémy ve škole, má diagnostikované ADHD a je pravidelně sledován odborníkem, bere léky. Je mu 13 let, tedy začátek telecích let. Je akční, má problém s autoritou atd ale já s ním doma zas takový problém nemám. Neříkám že má svatozář, ale dá se to zvládnout, mě například respektujte, poslechne atd. Ve škole je to pravděpodobně jinak, po několikáté mě volají do školy kde chtějí řešit jeho chování, navrhují kurátora atd. Nechci ho omlouvat ale který kluk v 7 třídě se nepere a podobně? Nikdy neměl problém s alkoholem, drogami, žádné útěky z domu nic takového. Přijde mi úplně upřímně že to paní učitelka řeší trochu moc. Co se dá dělat? Dá se tomu nějak bránit? Není mi úplně příjemné aby k nám domu chodila sociální pracovnice. Jsme sociálně slabší rodina, žijeme v jedno pokojovém bytě já a 3 děti ale všechny věci jako vlastní spaní, oblečení, jídlo atd máme v pořádku. Ale i tak, nechci aby na mě někdo koukal jako na “sociální případ” Myslíte že je v tomhle případě reálné aby škola zařídila kurátora? Když problémové chování se projevuje hlavně ve škole a ne doma? Všem moc děkuji za odpověď.

Ne, neni obvykle, aby se deti ve škole rvaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.22 20:07

To jak ne-fungujete doma, poškozuje tvého syna, který selhává ve škole.

Není to tak, že doma v pohodě, problém mají učitelé. Problém má především tvůj syn a ty a zbytek rodiny jste zodpovědní za to, abyste mu ty problémy pomohly vyřešit. Nepřejde to jen tak samo, nemůžeš před tím zavírat oči, pokud nechceš zničit svého syna. A ty ostatní děti - protože na těch se to celé samozřejmě odráží taky.

Nechceš se bránit, chceš hledat řešení. Nechceš to nechávat na škole a ospodu. Najdi si v okolí nějakou organizaci co dělá sanaci biologické rodiny, nebo rodinné konference nebo tak něco a řekni si o pomoc.

Nebo to že věříš že syn nebere drogy je letos naposledy. Promiň - ale vaše výchova je prostě velmi probelmatická a riziková. Potřebujete najít takovou cestu, aby syn byl schopný si dodělat základu.

Je to vaše zodpvoědnost, nezvldááte to, když si řeknete o pomoc nějaké organizaci sami, budou s tím učitelé v pohodě a nebudou to řešit dál, když to bude fungovat.

Neziskovky vám do bytu nechodí.

Takže buď dělej dál mrtvýho brouka (tvůj syn už bude mít problémy dlouho a ty to neřešíš, proto se stupňují) a nebo si pak sečti vinu na tom, až to blbě dopadne. Už teď je celkem pozdě, ale pořád se to dá zachránit.

Pokud začneš jednat a najdeš si pomoc.

Pokud nevíš kde hledat, objednej se do nejbližší občanské poradny. Adresář najdeš tady - je to bezplatné https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 20:08
@vokishka píše:
Ne, neni obvykle, aby se deti ve škole rvaly.

Neříkám že to je normální a nikde nezmiňuji, že se vyloženě rve. Jsou to klasické klučičí strkanice. Nikdy nikomu neublížil, jen sám přišel jednou s monoklem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.22 20:12

@Ou nemáme žádný problém, žijeme naprosto normálně. Nevím jestli máte pocit že žít v malém bytě je poškozující pro dítě ale my jsme spokojeni. Neznáte mého syna prosím neříkejte věci jako “za rok drogy brát bude.” Nebude, nikdy by to neudělal a vím co říkám. Žijeme možná po svém ale nic špatného neděláme. Mám 3 děti, myslím že vím co dělám. Syn má adh a poruchu chování, to já opravdu neovlivním.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.10.22 20:13

Jinak pokud to nebudeš řešit sama aktvině a nepřijde za učiteli s tím, že to budeš řešit tak a tak za pomoci té a té organizace, tak oniu prostě půjdou na OSPOD a policii a dostaneš to nařízené soudně. To že lžeš sama sobě, že se nic neděje situaci fakt nezlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.10.22 20:13

Ne, obvykle se sedmak, ktery ma normalni vedeni, nepere. Chapu, ze ty se syna zastavas, ale ostatni deti nejsou zvedave na nezvladatelny decko. A kdyz skola resi kuratora, detske strkanice to nebudou.
Strkas hlavu do pisku, protoze vis, ze ty problemy mate (socialne slabsi, tri deti a rodice v jednopokojaci) a bojis se jinych nasledku.

Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:14

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.10.22 20:14
@Anonymní píše:
@Ou nemáme žádný problém, žijeme naprosto normálně. Nevím jestli máte pocit že žít v malém bytě je poškozující pro dítě ale my jsme spokojeni. Neznáte mého syna prosím neříkejte věci jako “za rok drogy brát bude.” Nebude, nikdy by to neudělal a vím co říkám. Žijeme možná po svém ale nic špatného neděláme. Mám 3 děti, myslím že vím co dělám. Syn má adh a poruchu chování, to já opravdu neovlivním.

Tvůj syn tak selhává ve škole, že učitelé navrhují dohled kurátora. MÁTE SAKRA VELKÝ PROBLÉM. JE TO TVOJE ZODPOVĚDNOST HO ŘEŠIT, NE POPÍRAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14899
3.10.22 20:15

Jenže doma je v úplně jiném prostředí, než ve škole. Jako vážně i jedno dite muže ve třídě udělat poradne peklo, nemusí se ani rvát a dokonce ani do nikoho strkat, aby tomu tak bylo, a je dost blby, ze to zpochybňuješ. Příjmi jako fakt, ze to tak je, a res to. Ze nebere drogy a neutika z domova snad je normální, to už jsou totální extrémy. Ale nemuzes přece říct, ze kluk nebere drogy a z domova neutika, tudíž s nim žádný problém byt nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.10.22 20:16
@Anonymní píše:

Je normalni, aby sedmak zil dlouhodobe v jednom pokoji s mamou a dalsimi sourozenci? Neni.
Takze vy zadne problemy nemate, to jen okoli je ma s vami.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.22 20:19

@Ou já to ale řeším, proč mě soudíte tímto způsobem když o mě nevíte vůbec nic? V ničem nelžu sama sobě. Se synem jezdím k odborníkovi od malička, trávím s ním všechen čas. Věnuji se mu aktivně, nesedím u TV na zadku zatímco syn je na PC.

• Citovat
  • Upravit
100
@Anonymní píše:

Ahoj, Nechci tvého syna nijak omlouvat a i si trošku myslím, že ty, jako jeho máma to vidíš možná víc růžově, než to vidí ve škole…ale taky je možnost, že prostě chyba není jen v synovi.

Kamarádka taky byla pořád zvaná do školy a tam poslouchala jaká je její dcera (paní učitelka jí to samozřejmě řekla slušně) nezvladatelný parchant. Až po nějaké době jsme se ze zvědavosti ptala na jméno a když jsme se ho dozvěděla, tak škoda mluvit. řeknu jen že kamarádky dcera není nevychovaný parchant, ale paní učitelka je typ člověka, kterého je lepší neznat a zrovna ona ve školství nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109

Ja bych na tvem miste urcite vysla vstric skole a snazila se byt maximalne spolupracujici.
Chapu, ze by ti pripadne navstevy socialky nebyly prijemne, to asi nikomu. Ale pokud mate doma vse cajk, neni se ceho bat a prezit se to da, neni to casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 20:20

@Semtex to jsem nikdy neřekla. Já vůbec netvrdím že je to bezproblémové dítě co nedělá nic špatného. Zlobí, ano. Ale ne vždy je to jeho vina.

• Citovat
  • Upravit
56505
3.10.22 20:21
@ontarova.stara píše:
Ne, obvykle se sedmak, ktery ma normalni vedeni, nepere. Chapu, ze ty se syna zastavas, ale ostatni deti nejsou zvedave na nezvladatelny decko. A kdyz skola resi kuratora, detske strkanice to nebudou.
Strkas hlavu do pisku, protoze vis, ze ty problemy mate (socialne slabsi, tri deti a rodice v jednopokojaci) a bojis se jinych nasledku.Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:14

Mně je těch dětí líto. Nemají žádné soukromí. V jednom pokoji to musí být vysilující.

Jeho chování musí být závažné, když už to došlo k zajištění kurátora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí