Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy píše:
No asi jste socialne dost slaby pripad.
Dite potrebuje soukromi, svuj klid ve svem vlastnim pokojicku. A matka se 3 detmi v jednom pokoji je psycho.
A fakt neni normalni, aby se pral. A ze tady vypisujes, ze ve 13 na problem s alkoholem, drogami, tak to je fakt ujety.
A toho kuratora prijmi, snad musis mit zajem o chovani sveho ditete.
Ale zijete fakt hrozne, syn neni stastny.
Na vychovu jsi sama?
Přečti si její další příspěvky. Jí to bydlení takhle vyhovuje. Nic měnit nechce. Vyrostla v podobném prostředí.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara chtěla bych jen říct i když vám je po tom 💩 že ano, mám vlasy prodloužené, půlky mi dali děti jako dárek k narozeninám a půlka je zdarma v rámci pomoci lidem kteří vinou nemoci přišli o vlastní vlasy.
Tak tohle je na facku
.
Z penez od deti si zaplatit vlasy
. Bezva napad fakt
.
V tvym pride bych penize utracela za uplne neco jineho.
Mas slusnou praci?
@Anonymní píše:
Jste neskutečně a zbytečně zlý. Já osobně jsem romka a bylo nás i 12 ve dvoupokojáči. Ta rodina si byla blízká nikdy nám nic nechybělo a nikdy nám to nevadilo naopak teď když mám vlastní děti mi to chybí a nejradši bych se vrátila k našim a byla tam v tom láskyplném chaosu
No ty vole ![]()
@topazio píše:
Přečti si její další příspěvky. Jí to bydlení takhle vyhovuje. Nic měnit nechce. Vyrostla v podobném prostředí.
Docitam uz no
.
A ani kluk nebude mit normalni slusny zivot..
@_.Emilyyy píše:
Docitam uz no.
A ani kluk nebude mit normalni slusny zivot..
Tyto děti stále točí ve stejném kolotoči jako jejich rodiče.
@_.Emilyyy píše:
No ty vole
Chudáci i sousedi okolo. 12 lidí v bytě 2 + 1.
@vokishka píše:
je to jen výjimečně, aby byli dva. A rozhodně to bude na jinou diagnozu, těžký autismus nebo něco takového, rozhodně ne dítě bez diagnozy.
Známá takto učila v běžné škole na prvním stupni, říkala, že to bylo nejhorších pár let její praxe a už nikdy více. A to je zvyklá učit s AP před i potom. Jedna AP tam byla s dítětem, které má vzácné život zkracující onemocnění(pravděpodobně se nedožije dospělosti), byla to AP, ne OA. OA školy moc nepreferují, protože by musely přijmout cizí osobu zvenčí. Druhá AP měla k sobě několik dětí(poruchy učení a chování).
Byl rozdíl v práci obou AP, někdy je problém, aby si ty tři dospělé osoby navzájem sedly a sehrály se. I když se tak stane, jsou situace, kdy si můžou navzájem „zavazet“.
Měla jsem možnost proniknout do toho trochu víc a nikdy bych do tohoto prostředí nechtěla posílat svoje děti.
Na druhém stupni třídu rozdělili, aby se tam tři dospělé osoby nepotkávaly.
@mokkk píše:
Až kurátor uvidí ten cirkus u vás doma, zjistí, že tam se stejně pracovat nedá a bude si vás zvát k sobě do kanceláře. Takže tam bude max. jednou.
Ke kurstotovi se normálně dochází. Rozhodně není pravidlem, že chodí jen domů.
Zakladatelka, zašla bych sama za soc. Kuratorem. Normálně zavolej a domluv di schůzku a řekni, jak to cítíš. Ono se skutečně může ukázat, že to ve škole přehánějí.
A bydlíte jak bydlíte, na to kašli na tu kritiku
@topazio píše:
Chudáci i sousedi okolo. 12 lidí v bytě 2 + 1.
Hele to už bylo, to je minulostí…
@Anonymní píše:
Známá takto učila v běžné škole na prvním stupni, říkala, že to bylo nejhorších pár let její praxe a už nikdy více. A to je zvyklá učit s AP před i potom. Jedna AP tam byla s dítětem, které má vzácné život zkracující onemocnění(pravděpodobně se nedožije dospělosti), byla to AP, ne OA. OA školy moc nepreferují, protože by musely přijmout cizí osobu zvenčí. Druhá AP měla k sobě několik dětí(poruchy učení a chování).
Byl rozdíl v práci obou AP, někdy je problém, aby si ty tři dospělé osoby navzájem sedly a sehrály se. I když se tak stane, jsou situace, kdy si můžou navzájem „zavazet“.
Měla jsem možnost proniknout do toho trochu víc a nikdy bych do tohoto prostředí nechtěla posílat svoje děti.
Na druhém stupni třídu rozdělili, aby se tam tři dospělé osoby nepotkávaly.
Tim chces rict, ze AP neni zvenci? Bezne se to obmenuje, prijimaji se novi asistenti. Ale osobni asistent je placeny rodici (nebo nadacemi, ktere si musi sehnat rodic) a to rodice samozrejme nechteji. Navic OA vubec nepomaha ve vyuce, jen neco podat, doprovod pri osobni hygiene atd.
@vokishka píše:
Tim chces rict, ze AP neni zvenci? Bezne se to obmenuje, prijimaji se novi asistenti. Ale osobni asistent je placeny rodici (nebo nadacemi, ktere si musi sehnat rodic) a to rodice samozrejme nechteji. Navic OA vubec nepomaha ve vyuce, jen neco podat, doprovod pri osobni hygiene atd.
AP je zaměstnanec školy a pokud si chce v dnešní době práci udržet, zvlášť v regionu, kde je jich nadbytek, musí se podle toho chovat. Jinými slovy, pokud se mu něco nelíbí, musí respektovat politiku té školy a držet ústa a krok. Některé školy u nás už mají AP na dobu neurčitou, kteří jsou každý rok tam, kde je potřeba(i ta naše). Další nejsou potřeba.
OA je člověk se sociálním vzděláním a zaměstnanec nějaké organizace sociálních služeb. Pokud se mu nebude něco líbit, klidně pustí veřejně pusu na špacír. Teď máme v práci OA u jednoho žáka jen na adaptaci, OA za pár týdnů odchází na MD. Vedení k tomuto kroku přistoupilo po dlouhé době a výjimečně, protože žák byl veden jinou metodou, než se běžně používá u nás. Nám jemně nakazalo neřešit před tímto člověkem interní problémy instituce, které se řeší na poradnách atd., nemluvit o nedostatcích, kterých je taky dost a o kterých všichni víme. Upřímně už se těšíme, až OA zmizí a žáka si povedeme podle sebe. Už se tak pár dní stalo, když byla nemocná. Tím, že se vrátila, se vše vrátilo o krok zpět. Ona má pořád tendence mu ustupovat a zastávat se ho. Právě proto, že je placena rodiči a hraje jejich notu. Navíc to narušuje ostatní děti, když on nemusí respektovat pravidla a ostatní ano.
@Anonymní píše:
AP je zaměstnanec školy a pokud si chce v dnešní době práci udržet, zvlášť v regionu, kde je jich nadbytek, musí se podle toho chovat. Jinými slovy, pokud se mu něco nelíbí, musí respektovat politiku té školy a držet ústa a krok. Některé školy u nás už mají AP na dobu neurčitou, kteří jsou každý rok tam, kde je potřeba(i ta naše). Další nejsou potřeba.
OA je člověk se sociálním vzděláním a zaměstnanec nějaké organizace sociálních služeb. Pokud se mu nebude něco líbit, klidně pustí veřejně pusu na špacír. Teď máme v práci OA u jednoho žáka jen na adaptaci, OA za pár týdnů odchází na MD. Vedení k tomuto kroku přistoupilo po dlouhé době a výjimečně, protože žák byl veden jinou metodou, než se běžně používá u nás. Nám jemně nakazalo neřešit před tímto člověkem interní problémy instituce, které se řeší na poradnách atd., nemluvit o nedostatcích, kterých je taky dost a o kterých všichni víme. Upřímně už se těšíme, až OA zmizí a žáka si povedeme podle sebe. Už se tak pár dní stalo, když byla nemocná. Tím, že se vrátila, se vše vrátilo o krok zpět. Ona má pořád tendence mu ustupovat a zastávat se ho. Právě proto, že je placena rodiči a hraje jejich notu. Navíc to narušuje ostatní děti, když on nemusí respektovat pravidla a ostatní ano.
My nemame zadneho asistenta nazrvalo, vsichni maji smlouvy na konkrétní dite. A co vim, tak v okoli taky, protože běžné asistenti prechazeji z jedne skoly do druhe, kdyz v devítce skonci a jeho skola nemá další dítě. A jinde zase maji nove dite a zadny asistent zrovna neskoncil
@g.sandova píše:
No ale ta minulost ji dost poznamenala do pritomnosti, takze nema vubec potrebu mit normalni slusne bydleni
@g.sandova píše:
Minulost to pro ni není. Veze se v tom. Žije stejně jako její rodiče a další příbuzní.
@vokishka píše:
My nemame zadneho asistenta nazrvalo, vsichni maji smlouvy na konkrétní dite. A co vim, tak v okoli taky, protože běžné asistenti prechazeji z jedne skoly do druhe, kdyz v devítce skonci a jeho skola nemá další dítě. A jinde zase maji nove dite a zadny asistent zrovna neskoncil
Neznám asistenty, kteří pendlují po školách, když není dítě. Ale asi si předávají ředitelé info. Zas proč né? Když je člověk prověřený. Vědí, že je na něj spoleh.
Mám taky asistenci čtvrtý rok na neurčito. Jen tu družinu mám poslední školní rok na určito. Když mi odcházelo dítě, tak jsem měla hned jiné dítě/ děti. U nás nepouští asistenty pryč. Maximálně se pendluje, když si třídní vyžádá určitou asistentku. Jak mi se stalo, že jsem byla odebrána na žádost jiné třídě/ dětem. Že třídu vezme, když s ní půjdu.