Kurátor pro dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2608
3.10.22 20:31

A co otec? Funguje nějak? Že by vzal mladého na ryby nebo třeba na fotbal a zkusil mu promluvit do duše.. Přece jenom ti chlapi mívají větší respekt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
3.10.22 20:31
@Anonymní píše:
@Ou já to ale řeším, proč mě soudíte tímto způsobem když o mě nevíte vůbec nic? V ničem nelžu sama sobě. Se synem jezdím k odborníkovi od malička, trávím s ním všechen čas. Věnuji se mu aktivně, nesedím u TV na zadku zatímco syn je na PC.

Já tě nesoudím, chápu že v dnešní době najít odpovídající bydlení není jednoduché, spíše bych ti doporučovala ze školou spolupracovat, snažit se řešit problém. Není lepší najít vhodnou školu kde s takovými dětmi pracují. Děti s poruchami chování se opravdu chovají jinak doma a jinak ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.10.22 20:32
@ontarova.stara píše:
No minimalne by mel prostor, aby se mohl nekam schovat a byt v klidu. A nemusi to byt zadny palac. Pokud ti tohle prijde pro dite v puberte, ktere potrebuje svuj prostor v pohode, mne ne. Rozhodne ne dlouhodobe.

Nepíšu, že mi to příjde v pohodě, to ani nikde nepíšu, dětí mi je líto, když si přečtu „jednopokojáč a čtyři lidi“, ale díky své práci vím, že je na tom dost lidí podobně a bydlí- né podle mých představ a preferencí a přitom nemají problémy a jsou štastní. Ze své sociální bubliny znám plno dětí, které jsou z movitých rodin, z velkých luxusních domů a jsou to hajzli prvního stupně.

Prostě se mi zdá, že ses zbytečně (a ostře) upla na to bydlení.
kdyby to tam nenapasala, ani nevíš a pochybuji, že by ses prvně pídila, jak bydlí a jestli to nepramení právě z toho. :)

Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.10.22 20:32
@Anonymní píše:
@Ou můžu se zeptat jaký mám problém a co nezvládám? Že máme malý byt? To je ale na nás, kdyby nám to nevyhovovalo tak máme větší byt.

Promiň ale takhle většinou žijí rodiny, které se topí v exekucích. Rodiny s více dětmi si seženou bydlení alespoň 2 + 1.
A že vám to vyhovuje? To ti nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.22 20:33
@Anonymní píše:
@Ou děkuji za to jak jste mi skvěle vysvětlila co cítím, co si myslím a udělala mi analýzu. Mějte hezký večer.

Takže všechno je v pořádku, lidi jsou vošklvý a nechápou tě.

Fakt je mi toho kluka líto. Promáchváš jeho šanci na normální dospívání. Protože prostě nemáš problém a máš uklizeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.10.22 20:33

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
3.10.22 20:34

Hele, nelíbí se mi útoky ostatních na tebe zde.
Na druhou stranu je skutečně hodně divné, že ti škola navrhuje kurátora. To není samo sebou. Dcera má ve třídě (6.tr) kluka a to je od první třídy peklo. Bojí se ho i asistenti. Loni byl klid, až na to, že poranil v afektu mé mladší dítě na záchodě. Minulý týden prej vyhrožoval jednomu z rodičů spolužáka. A pak poslal do pr… ředitele. Má ADHD a bere nějaké léky. Vychovává ho babička vysokoškolačka. Kluk má zázemí dobré. A i přes jeho šílené excesy žádného kurátora nemá.
Takže je otázka, co se ve škole skutečně děje. Objasnil ti to někdo? Byla jsi u ředitele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.10.22 20:36
@Anonymní píše:
@Ou děkuji za to jak jste mi skvěle vysvětlila co cítím, co si myslím a udělala mi analýzu. Mějte hezký večer.

Mistni psychoanalitik :dance:.
Hele a nebylo by pro tebe lepsi se spojit s maminkama, co na tom maji dite podobne, v tomto veku a resi take problemy ve skole? Tady ti budou temer vsichni jen davat couda, jak jsi uplne neschopna, a to asi zrovna nepotrebujes. Ja ti nemam cim vylozene poradit, ale myslim, ze v dnesni dobe je takovych deti docela dost, a ty se logicky i ve veku tveho syna, urcite by se ti dostalo lepsichvrad nez tu :think:
Mrkni, jestli tady na emiminu neni nejaka takova skupina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.22 20:38
@marcellia píše:
Hele a nebylo by pro tebe lepsi se spojit s maminkama, co na tom maji dite podobne, v tomto veku a resi take problemy ve skole? Tady ti budou temer vsichni jen davat couda, jak jsi uplne neschopna, a to asi zrovna nepotrebujes. Ja ti nemam cim vylozene poradit, ale myslim, ze v dnesni dobe je takovych deti docela dost, a ty se logicky i ve veku tveho syna, urcite by se ti dostalo lepsichvrad nez tu :think:

Ano - ty organizace co pomáhají mají i podpůrné skupiny pro rodiče. Jenže to by jaksi zakladatelka musela přiznat, že to musí řešit vyhledat je.

Možnosti pomoci, včetně třeba stabilazce bydení a dluhů má poměrně hodně - začátek je v té občanské poradně, pokud si to není schopná dohledat samostatně. Respektive to je druhý krok.

První krok je přiznat si že jako rodina mají velký problém a je potřeba ho začít řešit jinak, než to dělali doposud a říct si o pomoc - tedy převzít kontrolu nad tou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
3.10.22 20:39
@topazio píše:
Promiň ale takhle většinou žijí rodiny, které se topí v exekucích. Rodiny s více dětmi si seženou bydlení alespoň 2 + 1.
A že vám to vyhovuje? To ti nevěřím.

Můžu se zeptat kolik těch rodin topících se v exekucích osobně znáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.10.22 20:41
@marcellia píše:

Mozna by se primarne mela spojit s rodici deti, ktere ma jeji syn ve tride. Placat se po ramenou s dalsimi matkami, ktere nemaji problem (neb ho ma s jejich detmi okoli) ji moc nepomuze.

• Citovat
  • Upravit
100
3.10.22 20:41

Zakladatelko, můžu se teda zeptat, jaká je tvá finanční situace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.10.22 20:42
@Ou píše:
Ano - ty organizace co pomáhají mají i podpůrné skupiny pro rodiče. Jenže to by jaksi zakladatelka musela přiznat, že to musí řešit vyhledat je.

Možnosti pomoci, včetně třeba stabilazce bydení a dluhů má poměrně hodně - začátek je v té občanské poradně, pokud si to není schopná dohledat samostatně. Respektive to je druhý krok.

První krok je přiznat si že jako rodina mají velký problém a je potřeba ho začít řešit jinak, než to dělali doposud a říct si o pomoc - tedy převzít kontrolu nad tou situací.

Ja vim, ze to myslis dobre, ja to chapu, jenze se v tom nekdy strasne moc pitvas a je to az protivny. Stacilo by to rict strucnejc a vystiznejc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.10.22 20:43
@ontarova.stara píše:
Mozna by se primarne mela spojit s rodici deti, ktere ma jeji syn ve tride. Placat se po ramenou s dalsimi matkami, ktere nemaji problem (neb ho ma s jejich detmi okoli) ji moc nepomuze.

Ale ona nepise nic o tom, ze jeji syn nema problem. Neotacej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.10.22 20:46
@ontarova.stara píše:
Je normalni, aby sedmak zil dlouhodobe v jednom pokoji s mamou a dalsimi sourozenci? Neni.
Takze vy zadne problemy nemate, to jen okoli je ma s vami.

Behem okamziku takhle muze zit fakt dost lidi. To bych fakt neodsuzovala. Energie za jeden pokoj budou luxusni ;).

Zakladatelko, nejlepsi obrana je „utok“, resp. vlastni iniciativa to resit. Bez do skoly, domluv si schuzky, zkontaktuj nejakou neziskovku, co se tim zabyva.
Muzes jedine ziskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect