Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co otec? Funguje nějak? Že by vzal mladého na ryby nebo třeba na fotbal a zkusil mu promluvit do duše.. Přece jenom ti chlapi mívají větší respekt..
@Anonymní píše:
@Ou já to ale řeším, proč mě soudíte tímto způsobem když o mě nevíte vůbec nic? V ničem nelžu sama sobě. Se synem jezdím k odborníkovi od malička, trávím s ním všechen čas. Věnuji se mu aktivně, nesedím u TV na zadku zatímco syn je na PC.
Já tě nesoudím, chápu že v dnešní době najít odpovídající bydlení není jednoduché, spíše bych ti doporučovala ze školou spolupracovat, snažit se řešit problém. Není lepší najít vhodnou školu kde s takovými dětmi pracují. Děti s poruchami chování se opravdu chovají jinak doma a jinak ve škole.
@ontarova.stara píše:
No minimalne by mel prostor, aby se mohl nekam schovat a byt v klidu. A nemusi to byt zadny palac. Pokud ti tohle prijde pro dite v puberte, ktere potrebuje svuj prostor v pohode, mne ne. Rozhodne ne dlouhodobe.
Nepíšu, že mi to příjde v pohodě, to ani nikde nepíšu, dětí mi je líto, když si přečtu „jednopokojáč a čtyři lidi“, ale díky své práci vím, že je na tom dost lidí podobně a bydlí- né podle mých představ a preferencí a přitom nemají problémy a jsou štastní. Ze své sociální bubliny znám plno dětí, které jsou z movitých rodin, z velkých luxusních domů a jsou to hajzli prvního stupně.
Prostě se mi zdá, že ses zbytečně (a ostře) upla na to bydlení.
kdyby to tam nenapasala, ani nevíš a pochybuji, že by ses prvně pídila, jak bydlí a jestli to nepramení právě z toho. ![]()
Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:34
@Anonymní píše:
@Ou můžu se zeptat jaký mám problém a co nezvládám? Že máme malý byt? To je ale na nás, kdyby nám to nevyhovovalo tak máme větší byt.
Promiň ale takhle většinou žijí rodiny, které se topí v exekucích. Rodiny s více dětmi si seženou bydlení alespoň 2 + 1.
A že vám to vyhovuje? To ti nevěřím.
@Anonymní píše:
@Ou děkuji za to jak jste mi skvěle vysvětlila co cítím, co si myslím a udělala mi analýzu. Mějte hezký večer.
Takže všechno je v pořádku, lidi jsou vošklvý a nechápou tě.
Fakt je mi toho kluka líto. Promáchváš jeho šanci na normální dospívání. Protože prostě nemáš problém a máš uklizeno.
Hele, nelíbí se mi útoky ostatních na tebe zde.
Na druhou stranu je skutečně hodně divné, že ti škola navrhuje kurátora. To není samo sebou. Dcera má ve třídě (6.tr) kluka a to je od první třídy peklo. Bojí se ho i asistenti. Loni byl klid, až na to, že poranil v afektu mé mladší dítě na záchodě. Minulý týden prej vyhrožoval jednomu z rodičů spolužáka. A pak poslal do pr… ředitele. Má ADHD a bere nějaké léky. Vychovává ho babička vysokoškolačka. Kluk má zázemí dobré. A i přes jeho šílené excesy žádného kurátora nemá.
Takže je otázka, co se ve škole skutečně děje. Objasnil ti to někdo? Byla jsi u ředitele?
@Anonymní píše:
@Ou děkuji za to jak jste mi skvěle vysvětlila co cítím, co si myslím a udělala mi analýzu. Mějte hezký večer.
Mistni psychoanalitik
.
Hele a nebylo by pro tebe lepsi se spojit s maminkama, co na tom maji dite podobne, v tomto veku a resi take problemy ve skole? Tady ti budou temer vsichni jen davat couda, jak jsi uplne neschopna, a to asi zrovna nepotrebujes. Ja ti nemam cim vylozene poradit, ale myslim, ze v dnesni dobe je takovych deti docela dost, a ty se logicky i ve veku tveho syna, urcite by se ti dostalo lepsichvrad nez tu ![]()
Mrkni, jestli tady na emiminu neni nejaka takova skupina..
@marcellia píše:
Mistni psychoanalitik.
Hele a nebylo by pro tebe lepsi se spojit s maminkama, co na tom maji dite podobne, v tomto veku a resi take problemy ve skole? Tady ti budou temer vsichni jen davat couda, jak jsi uplne neschopna, a to asi zrovna nepotrebujes. Ja ti nemam cim vylozene poradit, ale myslim, ze v dnesni dobe je takovych deti docela dost, a ty se logicky i ve veku tveho syna, urcite by se ti dostalo lepsichvrad nez tu
Ano - ty organizace co pomáhají mají i podpůrné skupiny pro rodiče. Jenže to by jaksi zakladatelka musela přiznat, že to musí řešit vyhledat je.
Možnosti pomoci, včetně třeba stabilazce bydení a dluhů má poměrně hodně - začátek je v té občanské poradně, pokud si to není schopná dohledat samostatně. Respektive to je druhý krok.
První krok je přiznat si že jako rodina mají velký problém a je potřeba ho začít řešit jinak, než to dělali doposud a říct si o pomoc - tedy převzít kontrolu nad tou situací.
@topazio píše:
Promiň ale takhle většinou žijí rodiny, které se topí v exekucích. Rodiny s více dětmi si seženou bydlení alespoň 2 + 1.
A že vám to vyhovuje? To ti nevěřím.
Můžu se zeptat kolik těch rodin topících se v exekucích osobně znáš?
@marcellia píše:
Mistni psychoanalitik.
Hele a nebylo by pro tebe lepsi se spojit s maminkama, co na tom maji dite podobne, v tomto veku a resi take problemy ve skole? Tady ti budou temer vsichni jen davat couda, jak jsi uplne neschopna, a to asi zrovna nepotrebujes. Ja ti nemam cim vylozene poradit, ale myslim, ze v dnesni dobe je takovych deti docela dost, a ty se logicky i ve veku tveho syna, urcite by se ti dostalo lepsichvrad nez tu
Mozna by se primarne mela spojit s rodici deti, ktere ma jeji syn ve tride. Placat se po ramenou s dalsimi matkami, ktere nemaji problem (neb ho ma s jejich detmi okoli) ji moc nepomuze.
Zakladatelko, můžu se teda zeptat, jaká je tvá finanční situace?
@Ou píše:
Ano - ty organizace co pomáhají mají i podpůrné skupiny pro rodiče. Jenže to by jaksi zakladatelka musela přiznat, že to musí řešit vyhledat je.Možnosti pomoci, včetně třeba stabilazce bydení a dluhů má poměrně hodně - začátek je v té občanské poradně, pokud si to není schopná dohledat samostatně. Respektive to je druhý krok.
První krok je přiznat si že jako rodina mají velký problém a je potřeba ho začít řešit jinak, než to dělali doposud a říct si o pomoc - tedy převzít kontrolu nad tou situací.
Ja vim, ze to myslis dobre, ja to chapu, jenze se v tom nekdy strasne moc pitvas a je to az protivny. Stacilo by to rict strucnejc a vystiznejc ![]()
@ontarova.stara píše:
Mozna by se primarne mela spojit s rodici deti, ktere ma jeji syn ve tride. Placat se po ramenou s dalsimi matkami, ktere nemaji problem (neb ho ma s jejich detmi okoli) ji moc nepomuze.
Ale ona nepise nic o tom, ze jeji syn nema problem. Neotacej to.
@ontarova.stara píše:
Je normalni, aby sedmak zil dlouhodobe v jednom pokoji s mamou a dalsimi sourozenci? Neni.
Takze vy zadne problemy nemate, to jen okoli je ma s vami.
Behem okamziku takhle muze zit fakt dost lidi. To bych fakt neodsuzovala. Energie za jeden pokoj budou luxusni
.
Zakladatelko, nejlepsi obrana je „utok“, resp. vlastni iniciativa to resit. Bez do skoly, domluv si schuzky, zkontaktuj nejakou neziskovku, co se tim zabyva.
Muzes jedine ziskat.