Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych ty pokoje prohodila až budou v pokojíku obě dvě. Teď jí to bude stačit v pohodě.
Prohodila bych ložnici za pokoj 8m 2 je do budoucna pro dvě děti málo
Prohodila bych, ale az časem. Teď by bylo hrozne málo zase 8m pro vás a mimino.
Pro jedno dítě to stačí. Na jednu skříň, postel a později psací stůj je to na knop akorát, ale dá se to.
Až budou dvě, tak si to asi budete muset prohodit, pokud neplánujete nákup něčeho jiného.
Mně to přijde v pohodě, pokud třeba v obýváku bude mít svůj koutek na hraní, protože v tom pokojíčku už tolik místa nebude a něco se dá vymyslet i tak, aby to nezabralo moc místa. Postel koupit zvýšenou a pod ní něco dát(buď stůl, skříň nebo jí tam dát třeba jen matraci, aby si tam mohla sedět a hrát a měla tam třeba box s hračkama),na zeď dát samolepící tabuli na kreslení. Místo velké knihovny koupit zvlášť pár polic a prostě šetřit prostorem kde se dá. Ale jinak pokud se to takto nějak vymyslí, tak myslím pro ni nebude problém ani ten menší pokoj. Alespoň dokud druhé dítě nevyroste a nebudete třeba plánovat pokoj pro 2.
Málo to pro malé dítě podle mě je. Máme taky pracovnu cca 9m2 a pravděpodobně tam půjde starší syn až kolem 15 narozenin. My jím měnili pokojík 12m2 za 16m2. I ten 16m je kolikrát malý.
Pokud plánujete, že tam budou časem obě děti, tak bych to taky prohodila.
Koukni na inspiraci na Pinterestu, Facebook skupině zaměřené na dětské pokojíčky, zkus program na organizaci pokoje nebo designéra, který ti navrhne uspořádání dětského pokoje, aby se všechno vešlo.
Nechte ji spát na palandě a pracovní koutek do školy pak zařiďte pod ní, teď tam udělejte hernu.
Problém nastane až budete chtít ložnici jen pro sebe a budete dávat už školačku, co je zvyklá na svůj pokoj, dohromady s mrnětem. Ale to nemusíš vyřešit teď.
Taky se přikláním k prohození teď dokud je čas. Pak je s tím moc práce, dvě děti. Urovnat, srovnat, schovat do školky k babička. Když jste teď nastartování a do menšího se ložnice vejde
já hned hulákala, že pokojim bude větší jak ložnice. Takže v ložnici je postel skříň a zrcadlo mezi skříni a posteli 40cm. Mezi postelí a dveřmi cca 5cm. Postýlka běžných velikosti 120/60 nebo cestovní by se nám tam vešla. Zrcadlo by muselo příč no
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám menší dotaz. Doma mám holčičku ve věku 5 let. A budeme ji zarizovat vlastní pokojíček. Do teďka byla v ložnici s námi. Prosím nepotřebuji negativní reakce na to, že byla s námi v ložnici. Teď čekáme druhé mimčo taky holčičku a to si necháme prozatím u nás v ložnici až se narodí. Ale máme místnost jakoby pracovnu, která ma jen cca 8 m2. Není to málo na dětský pokojíček kde bude mít postel, stůl, skříň, atd…? Ložnice má 12 m2 a máme tam jen postel a skříň.Bude stačit těch 8 m2 nebo to máme radši prohodit?
A vam se tam vejde postel a skříň?
my máme pracovnu 8,6 m² a manzrlskou postel bysme teda měli tak odezdi ke zdi a místo na malou skříň s ulickou maximálně na projiti
Tak záleží na tvaru pokoje. Do uzounké nudle o metrů se nevlezou. Taky kde máj dveře, okno.
Stačí to. My jsme pokoj pro malé ditko udělali z pracovny 6 m2;-). Další pokoj je z pokoje pro hosty 9m2 a nejstarší má 12 m2. Ložnici máme taky těch 12m. Já nejsem zastánce vzdávat se svého základního pohodlí ve prospěch děti, takže bych zařídila těch 8 pro dvě děti a ložnici bych si nechala. Dětem bych ale povolila expandovat do obýváku s hračkami, knihami nebo nějakým pracovním koutem, aby v pokoji měly spaní a par další věci a oblečení, ale ne nahnacane všechno. Sama jsem měla pokoj 8m2 a vůbec mi nepripadal nějak maly, vešlo se mi tam dokonce i pianino.
Dobrý den, mám menší dotaz. Doma mám holčičku ve věku 5 let. A budeme ji zarizovat vlastní pokojíček. Do teďka byla v ložnici s námi. Prosím nepotřebuji negativní reakce na to, že byla s námi v ložnici. Teď čekáme druhé mimčo taky holčičku a to si necháme prozatím u nás v ložnici až se narodí. Ale máme místnost jakoby pracovnu, která ma jen cca 8 m2. Není to málo na dětský pokojíček kde bude mít postel, stůl, skříň, atd…? Ložnice má 12 m2 a máme tam jen postel a skříň.
Bude stačit těch 8 m2 nebo to máme radši prohodit?