Pokojíček pro dceru

Anonymní
30.9.22 15:21

Pokojíček pro dceru

Dobrý den, mám menší dotaz. Doma mám holčičku ve věku 5 let. A budeme ji zarizovat vlastní pokojíček. Do teďka byla v ložnici s námi. Prosím nepotřebuji negativní reakce na to, že byla s námi v ložnici. Teď čekáme druhé mimčo taky holčičku a to si necháme prozatím u nás v ložnici až se narodí. Ale máme místnost jakoby pracovnu, která ma jen cca 8 m2. Není to málo na dětský pokojíček kde bude mít postel, stůl, skříň, atd…? Ložnice má 12 m2 a máme tam jen postel a skříň. :lol: Bude stačit těch 8 m2 nebo to máme radši prohodit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nela454
30.9.22 15:21

Omlouvám se. Omylem jsem dala anonymní. :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
10185
30.9.22 15:26

Já bych ty pokoje prohodila až budou v pokojíku obě dvě. Teď jí to bude stačit v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
30.9.22 15:28

Prohodila bych ložnici za pokoj 8m 2 je do budoucna pro dvě děti málo

• Citovat
  • Upravit
21311
30.9.22 15:29

Prohodila bych, ale az časem. Teď by bylo hrozne málo zase 8m pro vás a mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
30.9.22 15:30

Pro jedno dítě to stačí. Na jednu skříň, postel a později psací stůj je to na knop akorát, ale dá se to.
Až budou dvě, tak si to asi budete muset prohodit, pokud neplánujete nákup něčeho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.9.22 15:32

Mně to přijde v pohodě, pokud třeba v obýváku bude mít svůj koutek na hraní, protože v tom pokojíčku už tolik místa nebude a něco se dá vymyslet i tak, aby to nezabralo moc místa. Postel koupit zvýšenou a pod ní něco dát(buď stůl, skříň nebo jí tam dát třeba jen matraci, aby si tam mohla sedět a hrát a měla tam třeba box s hračkama),na zeď dát samolepící tabuli na kreslení. Místo velké knihovny koupit zvlášť pár polic a prostě šetřit prostorem kde se dá. Ale jinak pokud se to takto nějak vymyslí, tak myslím pro ni nebude problém ani ten menší pokoj. Alespoň dokud druhé dítě nevyroste a nebudete třeba plánovat pokoj pro 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.9.22 15:33

Málo to pro malé dítě podle mě je. Máme taky pracovnu cca 9m2 a pravděpodobně tam půjde starší syn až kolem 15 narozenin. My jím měnili pokojík 12m2 za 16m2. I ten 16m je kolikrát malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.9.22 15:41

Pokud plánujete, že tam budou časem obě děti, tak bych to taky prohodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
30.9.22 15:47

Koukni na inspiraci na Pinterestu, Facebook skupině zaměřené na dětské pokojíčky, zkus program na organizaci pokoje nebo designéra, který ti navrhne uspořádání dětského pokoje, aby se všechno vešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.9.22 15:58

Nechte ji spát na palandě a pracovní koutek do školy pak zařiďte pod ní, teď tam udělejte hernu.

Problém nastane až budete chtít ložnici jen pro sebe a budete dávat už školačku, co je zvyklá na svůj pokoj, dohromady s mrnětem. Ale to nemusíš vyřešit teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 16:04

Taky se přikláním k prohození teď dokud je čas. Pak je s tím moc práce, dvě děti. Urovnat, srovnat, schovat do školky k babička. Když jste teď nastartování a do menšího se ložnice vejde :nevim: já hned hulákala, že pokojim bude větší jak ložnice. Takže v ložnici je postel skříň a zrcadlo mezi skříni a posteli 40cm. Mezi postelí a dveřmi cca 5cm. Postýlka běžných velikosti 120/60 nebo cestovní by se nám tam vešla. Zrcadlo by muselo příč no ;) :roll:

• Citovat
  • Upravit
a12
61106
30.9.22 16:15
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám menší dotaz. Doma mám holčičku ve věku 5 let. A budeme ji zarizovat vlastní pokojíček. Do teďka byla v ložnici s námi. Prosím nepotřebuji negativní reakce na to, že byla s námi v ložnici. Teď čekáme druhé mimčo taky holčičku a to si necháme prozatím u nás v ložnici až se narodí. Ale máme místnost jakoby pracovnu, která ma jen cca 8 m2. Není to málo na dětský pokojíček kde bude mít postel, stůl, skříň, atd…? Ložnice má 12 m2 a máme tam jen postel a skříň. :lol: Bude stačit těch 8 m2 nebo to máme radši prohodit?

A vam se tam vejde postel a skříň? :think: my máme pracovnu 8,6 m² a manzrlskou postel bysme teda měli tak odezdi ke zdi a místo na malou skříň s ulickou maximálně na projiti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 16:26

Tak záleží na tvaru pokoje. Do uzounké nudle o metrů se nevlezou. Taky kde máj dveře, okno.

• Citovat
  • Upravit
14622
30.9.22 16:41

Stačí to. My jsme pokoj pro malé ditko udělali z pracovny 6 m2;-). Další pokoj je z pokoje pro hosty 9m2 a nejstarší má 12 m2. Ložnici máme taky těch 12m. Já nejsem zastánce vzdávat se svého základního pohodlí ve prospěch děti, takže bych zařídila těch 8 pro dvě děti a ložnici bych si nechala. Dětem bych ale povolila expandovat do obýváku s hračkami, knihami nebo nějakým pracovním koutem, aby v pokoji měly spaní a par další věci a oblečení, ale ne nahnacane všechno. Sama jsem měla pokoj 8m2 a vůbec mi nepripadal nějak maly, vešlo se mi tam dokonce i pianino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí