Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobré den,mám problém se synem. Je mu 7 let a je strašne drzý,. neříkám že byl předtím úplně hodný, ale to co dělá teď je otřesný. Neustálý xichty na mě dělá. Snažím se na něj jít pěkně, ale vždy odsekne nebo to na mě zařve. Nechci ho za každý obličej co na mě udělá bit po zadku. Vůbec nevím jak na něj.
No a on to moc dobře ví, proto to dělá.
Nauč se češtinu, připadá mě to jak dotaz od dítěte, a ne od dospělé ženské.
Já si říkala jestli si zajít k nějaké psycholožce přece ho nemůžu bít od rána do večera 🤦🏻♀️
@Anonymní píše:
Já si říkala jestli si zajít k nějaké psycholožce přece ho nemůžu bít od rána do večera 🤦🏻♀️
V dnešní době se s každým prdem běží k psycholožce. Tvému synovi by prospělo, kdyby pochopil, že ty jsi rodič a on dítě. Tím, že ho budeš bít, si respekt nevynutíš.
@arinecka píše:
V dnešní době se s každým prdem běží k psycholožce. Tvému synovi by prospělo, kdyby pochopil, že ty jsi rodič a on dítě. Tím, že ho budeš bít, si respekt nevynutíš.
To by ses divila.
Respekt bitím nezískáš, tak s tím přestaň. Pak ti třeba flákne jako dospělý a vlastně to bude v pohodě ne?
@Anonymní píše:
Dobré den,mám problém se synem. Je mu 7 let a je strašne drzý,. neříkám že byl předtím úplně hodný, ale to co dělá teď je otřesný. Neustálý xichty na mě dělá. Snažím se na něj jít pěkně, ale vždy odsekne nebo to na mě zařve. Nechci ho za každý obličej co na mě udělá bit po zadku. Vůbec nevím jak na něj.
Ty nemáš partnera a otce dítěte? Jak se chová k němu? Jak se chová ve škole/školce? Jak se chová k jiným příbuzným?
To máme teď doma taky. Pořád ječí, odsekává, vše je moje vina a chyba. Neposlouchá. To, co dřív udělal na první dobrou, odmítá. Denně řeči, že nepůjde spát, nebude dělat úkoly, nebude se koupat, nebude mít čepici…
Stejně reaguje i na manžela, přinesl poznámku ze školy za nevhodné chování.
Bitím se respekt nezíská. Musíš přijít na to, co zabírá. My zrcadlime, to nemá rád a jak on ke mně, tak já k němu. Odsekává, já nefunguju.
Prostě další období. Mám vyzkoušené, že vždy na začátku školy se děti horší. Pak se to utrepe.
@truelly píše:
To by ses divila.
Myslim, ze bitim si vynutis strach (casem pohrdani), ale ne respekt
Pokud už chodí do školy, tak na každé základní škole funguje výchovný poradce, který by ti měl říct, kde je u vás nejbližší středisko výchovné péče (nebo si to najdi). Tam se pracuje s celou rodinou, jsou tam pedagogové a psychologové a poradí ti, co s ním. Můžete tam docházet opakovaně ambulantně na konzultace. Další věc je, že může mít ADHD nebo jinou poruchu - tam by vás měl poslat na vyšetření pediatr. Bít dítě starší čtyř let už k ničemu dobrému nevede.
@Anonymní píše:
Víš proc se chová, jak s chová? Protože minimálně podle tohoto příspěvku máš velmi silny deficit rodičovských kompetencí.
A dítě je v tomto (ne)vychováváno 7 let, takže výsledky se projevují.
@mokkk píše:
Pokud už chodí do školy, tak na každé základní škole funguje výchovný poradce, který by ti měl říct, kde je u vás nejbližší středisko výchovné péče (nebo si to najdi). Tam se pracuje s celou rodinou, jsou tam pedagogové a psychologové a poradí ti, co s ním. Můžete tam docházet opakovaně ambulantně na konzultace. Další věc je, že může mít ADHD nebo jinou poruchu - tam by vás měl poslat na vyšetření pediatr. Bít dítě starší čtyř let už k ničemu dobrému nevede.
Děkuji za tento příspěvek - přesně takhle to chodí. Rodiče vytvoří dítěti naprosto nevhodné zázemí, nedokáží vychovávat dítě s respektem, tak se mu pro jistotu diagnostikuje porucha a vystaráno. Všichni spokojeni, dítě vadné. (ADHD přece nemá naprosto ani tu nejmenší spojitost s drzostí k rodičům proboha.)
Dobré den,
mám problém se synem. Je mu 7 let a je strašne drzý,. neříkám že byl předtím úplně hodný, ale to co dělá teď je otřesný. Neustálý xichty na mě dělá. Snažím se na něj jít pěkně, ale vždy odsekne nebo to na mě zařve. Nechci ho za každý obličej co na mě udělá bit po zadku. Vůbec nevím jak na něj.