Respekt ke studu dítěte/puberťáka

Anonymní
15.9.22 11:46

Respekt ke studu dítěte/puberťáka

Zdravím, ráda bych otevřela diskuzi na téma respektu studu u dětí/puberťáku… V nedávné době jsem byla svědkem situace, která mě doslova rozpálila doběla. Byla jsem na soukromé rehabilitační klinice a do čekárny přišla matka s dcerou.. Dle jejich rozhovoru, nebo spíš matčině monologu, jsem se dozvěděla, že holčině je 14let. Bylo na ní vidět, že má strach a stydí se, neustále se ptala, co jí budou dělat a zda se bude muset svlékat. Bylo vidět, že má problém s tím, že je objednaná k muži.. Matka by zasloužila titul „matky roku“ :roll: Hlasitě jí tam dávala nějaké kázání až mi bylo té holčiny líto. Vědomě ji objednala k muži, přitom na dané klinice pracují 3 muži a asi 9 žen s tím, že sama vím že nejvíce dostupných termínů mají ženy lékařky 8o :roll:
Zajímalo by mě, jak tuto situaci vnímáte? A jak samy v tomto přistupujete ke svým dětem? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
15.9.22 11:51

Syn má teprve devět, ale jeho stud respektuju.
Minule jsne byli na prohlidce u pediatry a mela tam studenty, tak.jsem je požádala, že je je to synovi nepříjemné, aby se pred nimi svlekal, tak pockali v čekárně.
Vybiram doktory tak, aby se citil dobře…

• Citovat
  • Upravit
4760
15.9.22 11:53

Nemusela jí objednat vědomě. To těžko zjistíš.
Mohla prostě zavolat a zkusit navrhnout termín, který jí by vyhovoval nejvíc, a tím se dostala k muži.

Já mám kluka a řešili jsme už dvakrát vyšetření a následně operaci kulek a nikdy jsem neřešila, jestli ho bude vyšetřovat chlap nebo ženská. A reagoval na oboje pohlaví stejně. Měl strach spíš z toho vyšetření jako takového. A pak zjistil, že nic hrozného se nedělo a příště už šel s klidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 11:57
@Jarka K píše:
Nemusela jí objednat vědomě. To těžko zjistíš.
Mohla prostě zavolat a zkusit navrhnout termín, který jí by vyhovoval nejvíc, a tím se dostala k muži.Já mám kluka a řešili jsme už dvakrát vyšetření a následně operaci kulek a nikdy jsem neřešila, jestli ho bude vyšetřovat chlap nebo ženská. A reagoval na oboje pohlaví stejně. Měl strach spíš z toho vyšetření jako takového. A pak zjistil, že nic hrozného se nedělo a příště už šel s klidem.

Právě že to udělala vědomě, objednává se přes online rezervační systém a sama to tam řekla… To je to, co mě nejvíc zaráží… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1341
15.9.22 11:58

Je to hnusné, sama jsem tím jako dítě i dospívající trpěla a jsem ráda, že dneska už je to jiné a že se bere ohled na dětský stud, aspoň někdo ty ohledy bere a mělo by to tak být úplně samozřejmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 11:58
@Anais Brno píše:
Syn má teprve devět, ale jeho stud respektuju.
Minule jsne byli na prohlidce u pediatry a mela tam studenty, tak.jsem je požádala, že je je to synovi nepříjemné, aby se pred nimi svlekal, tak pockali v čekárně.
Vybiram doktory tak, aby se citil dobře…

Ano, sama to dělám stejně.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.22 11:59
@Dani65 píše:
Je to hnusné, sama jsem tím jako dítě i dospívající trpěla a jsem ráda, že dneska už je to jiné a že se bere ohled na dětský stud, aspoň někdo ty ohledy bere a mělo by to tak být úplně samozřejmé.

Právě že k dítěti si všeobecně dovolí víc, než k dospělému… Dospělý se snadněji ohradí nebo vymezí hranice.. A pokud dítě nemá zastání v rodiči.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.22 12:03

Třeba si vybrala muže na základě recenzí, zkušeností, doporučení :nevim: V tomhle ohledu bych tak přísně nesoudila. Kázání v jakém smyslu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.9.22 12:06
@Anonymní píše:
Právě že to udělala vědomě, objednává se přes online rezervační systém a sama to tam řekla… To je to, co mě nejvíc zaráží… :nevim:

Tak třeba k tomu lékaři chodí ona a má s ním dobré zkušenosti. Nikdy nemůžeš vědět, co za tím skutečně je.
Můj kluk se taky stydí, ale nebudu mu kvůli tomu měnit pediatricku, se kterou jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.9.22 12:14

V čekárně už ji neměla stresovat a vysvětlit jí, co jí budou dělat. Budovat v dceři pocit, že muž lékař je fuj a raději ženu, to bych nepodporovala. Snažila bych se ji odmala vést k tomu, že lékař je lékar a nic na ní nevykouká. Možná v gynekologii bych volila pro začátek ženu, případně lékaře, kterého sama znám. Abych věděla, jak to tam chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 12:17
@Anonymní píše:
Právě že k dítěti si všeobecně dovolí víc, než k dospělému… Dospělý se snadněji ohradí nebo vymezí hranice.. A pokud dítě nemá zastání v rodiči.. :nevim:

To je kus od kusu. Profesionál a především dobrý člověk si to nedovolí bagatelizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
15.9.22 12:19

@Jarka K a už tvoje dítě řeší, že se stydí, rozdily mezi pohlavími…??? Že je mi nepříjemné, když by ho nekdo videl treba jen v pradle???

• Citovat
  • Upravit
4237
15.9.22 12:23
@Russet píše:
V čekárně už ji neměla stresovat a vysvětlit jí, co jí budou dělat. Budovat v dceři pocit, že muž lékař je fuj a raději ženu, to bych nepodporovala. Snažila bych se ji odmala vést k tomu, že lékař je lékar a nic na ní nevykouká. Možná v gynekologii bych volila pro začátek ženu, případně lékaře, kterého sama znám. Abych věděla, jak to tam chodí.

Já mám právě už třetího gynekologa a všichni jsou chlapi, ani bych snad ženskou nechtěla. Takže jednou budu objednávat dceru k mýmu gyndaři, je to primář na klinice. Ale dcera má pediatra - chlapa a jezdí jednou za dva roky na kardiologii, kde je taky lékař. Zatím jí je 9 let, takže se tolik nestydí, ale ptala se taky, jak moc se bude muset svlékat a loni na kardiologii už měla dívčí podprsenku, kterou si sama nakonec svlékla, ale mohla ji mít, kdyby chtěla. A letos v létě klidně lítala po zahradě nahoře bez :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 12:27
@PapeJ píše:
Já mám právě už třetího gynekologa a všichni jsou chlapi, ani bych snad ženskou nechtěla. Takže jednou budu objednávat dceru k mýmu gyndaři, je to primář na klinice. Ale dcera má pediatra - chlapa a jezdí jednou za dva roky na kardiologii, kde je taky lékař. Zatím jí je 9 let, takže se tolik nestydí, ale ptala se taky, jak moc se bude muset svlékat a loni na kardiologii už měla dívčí podprsenku, kterou si sama nakonec svlékla, ale mohla ji mít, kdyby chtěla. A letos v létě klidně lítala po zahradě nahoře bez :nevim:

Já jako žábě musela ke gxnekologovi a byla to žena. Nerada na to vzpomínám. K porodu mě vyšetřovala vždy žena, až porodnici muž. Teď mám lékaře muže a nevadí mi to.
Syn se zatím nestydí, ale nebudu mu ve 14 měnit pediatru. Ostatně, ona časem asi stejně odejde do zasloužilého důchodu a na její místo přijde někdo jiný. Hádám, že opět žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
15.9.22 12:30

Tohle nikdy nepochopím. Dcera se styděla převládat se a sprchovat na plavání, tak jsem ji tam prostě neposílala. Měla omluveno od lékařky. Syn je to samé. Nechce jezdit kvůli společnému sprchování. Nutit ho nehodlám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML