Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Co jsem tak slyšela, tak především starší lidé ve vířivkach odmítají chodit na WC obecně… Takže bych se tu nijak nepohoršovala nad sprchováním v plavkách..
Já si taky myslím, že plno dětí se vymočí přímo do bazénu.
Zajímavá diskuze. Jak tenká je hranice mezi respektem a zbytečnými tanečky kolem diskomfortní situace svého dítěte.
Mě se naštěstí vždy vyplatilo s dětmi o problému mluvit, vysvětlit jim vše potřebné a přesvědčit je, že o nic nejde. A kupodivu pak zvládly i ty nekomfortní situace, jakože jsme jich už spoustu taky zažili. Pomoc dětem neshledávám v tom, že jim umožním vyhnout se nepříjemným situacím. To až jako zcela krajní řešení.
@BohunkaP Já nic okecávat nemusím a už vůbec ne tobě. Psychický důvod je taky důvod
.
@Russet Já nikdy nabourala, nikdy jsem nebyla účastníkem nehody a přesto se bojím řídit. Tudíž neřídím. Myslíš, že mě někdo nutí? Nenutí. Naštěstí mám manžela, co nemá v hlavě nasr@no a chápe mé pocity. Nenutí mě do něčeho, co je mi nepříjemné (tj. např. řízení) a odveze mě. Stejně tak to mám já s dětmi.
Kolik diskusí tu je ohledně sexu, že ženské nemají dělat to, co je jim nepříjemné, ale své vlastní děti by nutily, páč by jim mohly přerůst přes hlavu
.
Tím bych to uzavřela ![]()
@jana0979 Jenže řízením ohrožuješ okolí. To se s plaváním fakt nedá srovnávat. A už vůbec ne s návštěvou doktora. Kdyby tvoje dcera řekla, že se stydí a je jí nepříjemné jít ke gynekologovi/gynekoložce, tak mávneš rukou, že jí tedy nebudeš nutit a hotovo?
@jana0979 píše:
@Russet Já nikdy nabourala, nikdy jsem nebyla účastníkem nehody a přesto se bojím řídit. Tudíž neřídím. Myslíš, že mě někdo nutí? Nenutí. Naštěstí mám manžela, co nemá v hlavě nasr@no a chápe mé pocity. Nenutí mě do něčeho, co je mi nepříjemné (tj. např. řízení) a odveze mě. Stejně tak to mám já s dětmi.
Kolik diskusí tu je ohledně sexu, že ženské nemají dělat to, co je jim nepříjemné, ale své vlastní děti by nutily, páč by jim mohly přerůst přes hlavu.
Tím bych to uzavřela
No jo, když někdy je pro život lepší se do toho, co Ti není až tak příjemné donutit a naučit se to. Někomu je nepříjemných tolik věcí, že by se nikam nedostal, kdyby to při první překážce vzdal.
@jana0979 píše:
Kolik diskusí tu je ohledně sexu, že ženské nemají dělat to, co je jim nepříjemné, ale své vlastní děti by nutily, páč by jim mohly přerůst přes hlavu.
Tím bych to uzavřela
Nutit je špatně. Spíš ukázat, že plavání i řízení má svá pozitiva (u plavání obvykle nikoho neohrozíš, špatný rozklepaný řidič je nebezpečný). Že se někdy překonat a vystoupit z komfortní zóny znamená pokrok a osobní úspěch
@Anonymní píše:
Co jsem tak slyšela, tak především starší lidé ve vířivkach odmítají chodit na WC obecně… Takže bych se tu nijak nepohoršovala nad sprchováním v plavkách..
Všude je psané ve sprchách, aby se lid sprchoval bez plavek
Proč asi?
@Russet píše:
Nutit je špatně. Spíš ukázat, že plavání i řízení má svá pozitiva (u plavání obvykle nikoho neohrozíš, špatný rozklepaný řidič je nebezpečný). Že se někdy překonat a vystoupit z komfortní zóny znamená pokrok a osobní úspěch
Tady vlastně se to bere tak, proč dělat něco, co nechci a je výhra se z toho vyvléct. Pro mě je to poraženecký přístup a vlastně se smířím s tím, že to nezvládnu. V podstatě rezignovaný přístup k životu, který člověka nikam neposune, protože vše hned vzdá a hledá cesty, jak se nemuset snažit překonat sám sebe.
@Russet píše:
Všude je psané ve sprchách, aby se lid sprchoval bez plavekProč asi?
Já to teda nikde nečetla, ani v zahraničí.
@Josefuna píše:
Až půjdu do bazénu, tak to snad vyfotím… ![]()
@Russet píše:
Až půjdu do bazénu, tak to snad vyfotím…
V USA by to myslím nikdo nedělal, tam už by byl vrchol převlékat se před kabinkou a ne v ní. Takže pochybuji, že v západních zemích jsou lidi tak ochotni sprchovat se na bazénech nazí. To je specifikum východní Evropy.
@Josefuna píše:
Má pravdu… ![]()
Hoď si do Googlu třeba „návštěvní řád Podolí“ a přečti si.