Respekt ke studu dítěte/puberťáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.22 13:46
@Russet píše:
Po velké potřebě rozhodně.

Co jsem tak slyšela, tak především starší lidé ve vířivkach odmítají chodit na WC obecně… Takže bych se tu nijak nepohoršovala nad sprchováním v plavkách.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
jana0979
15.9.22 13:48

@Russet Přesně tak. Nechodíme.

• Citovat
  • Upravit
12501
15.9.22 13:48
@Anonymní píše:
Co jsem tak slyšela, tak především starší lidé ve vířivkach odmítají chodit na WC obecně… Takže bych se tu nijak nepohoršovala nad sprchováním v plavkách.. :lol:

Já si taky myslím, že plno dětí se vymočí přímo do bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.22 13:49

Zajímavá diskuze. Jak tenká je hranice mezi respektem a zbytečnými tanečky kolem diskomfortní situace svého dítěte.
Mě se naštěstí vždy vyplatilo s dětmi o problému mluvit, vysvětlit jim vše potřebné a přesvědčit je, že o nic nejde. A kupodivu pak zvládly i ty nekomfortní situace, jakože jsme jich už spoustu taky zažili. Pomoc dětem neshledávám v tom, že jim umožním vyhnout se nepříjemným situacím. To až jako zcela krajní řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
15.9.22 14:03

@BohunkaP Já nic okecávat nemusím a už vůbec ne tobě. Psychický důvod je taky důvod :wink:.

• Citovat
  • Upravit
jana0979
15.9.22 14:21

@Russet Já nikdy nabourala, nikdy jsem nebyla účastníkem nehody a přesto se bojím řídit. Tudíž neřídím. Myslíš, že mě někdo nutí? Nenutí. Naštěstí mám manžela, co nemá v hlavě nasr@no a chápe mé pocity. Nenutí mě do něčeho, co je mi nepříjemné (tj. např. řízení) a odveze mě. Stejně tak to mám já s dětmi.
Kolik diskusí tu je ohledně sexu, že ženské nemají dělat to, co je jim nepříjemné, ale své vlastní děti by nutily, páč by jim mohly přerůst přes hlavu :think:.
Tím bych to uzavřela ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
15.9.22 14:25

@jana0979 Jenže řízením ohrožuješ okolí. To se s plaváním fakt nedá srovnávat. A už vůbec ne s návštěvou doktora. Kdyby tvoje dcera řekla, že se stydí a je jí nepříjemné jít ke gynekologovi/gynekoložce, tak mávneš rukou, že jí tedy nebudeš nutit a hotovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
15.9.22 14:26
@jana0979 píše:
@Russet Já nikdy nabourala, nikdy jsem nebyla účastníkem nehody a přesto se bojím řídit. Tudíž neřídím. Myslíš, že mě někdo nutí? Nenutí. Naštěstí mám manžela, co nemá v hlavě nasr@no a chápe mé pocity. Nenutí mě do něčeho, co je mi nepříjemné (tj. např. řízení) a odveze mě. Stejně tak to mám já s dětmi.
Kolik diskusí tu je ohledně sexu, že ženské nemají dělat to, co je jim nepříjemné, ale své vlastní děti by nutily, páč by jim mohly přerůst přes hlavu :think:.
Tím bych to uzavřela ;)

No jo, když někdy je pro život lepší se do toho, co Ti není až tak příjemné donutit a naučit se to. Někomu je nepříjemných tolik věcí, že by se nikam nedostal, kdyby to při první překážce vzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 14:57
@jana0979 píše:
Tím bych to uzavřela ;)

Nutit je špatně. Spíš ukázat, že plavání i řízení má svá pozitiva (u plavání obvykle nikoho neohrozíš, špatný rozklepaný řidič je nebezpečný). Že se někdy překonat a vystoupit z komfortní zóny znamená pokrok a osobní úspěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 14:59
@Anonymní píše:
Co jsem tak slyšela, tak především starší lidé ve vířivkach odmítají chodit na WC obecně… Takže bych se tu nijak nepohoršovala nad sprchováním v plavkách.. :lol:

Všude je psané ve sprchách, aby se lid sprchoval bez plavek :zed: Proč asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
15.9.22 15:00
@Russet píše:
Nutit je špatně. Spíš ukázat, že plavání i řízení má svá pozitiva (u plavání obvykle nikoho neohrozíš, špatný rozklepaný řidič je nebezpečný). Že se někdy překonat a vystoupit z komfortní zóny znamená pokrok a osobní úspěch

Tady vlastně se to bere tak, proč dělat něco, co nechci a je výhra se z toho vyvléct. Pro mě je to poraženecký přístup a vlastně se smířím s tím, že to nezvládnu. V podstatě rezignovaný přístup k životu, který člověka nikam neposune, protože vše hned vzdá a hledá cesty, jak se nemuset snažit překonat sám sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
15.9.22 15:01
@Russet píše:
Všude je psané ve sprchách, aby se lid sprchoval bez plavek :zed: Proč asi?

Já to teda nikde nečetla, ani v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.22 15:03
@Josefuna píše:

Až půjdu do bazénu, tak to snad vyfotím… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
15.9.22 15:07
@Russet píše:
Až půjdu do bazénu, tak to snad vyfotím… :zed:

V USA by to myslím nikdo nedělal, tam už by byl vrchol převlékat se před kabinkou a ne v ní. Takže pochybuji, že v západních zemích jsou lidi tak ochotni sprchovat se na bazénech nazí. To je specifikum východní Evropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
15.9.22 15:08
@Josefuna píše:

Má pravdu… ;)

Hoď si do Googlu třeba „návštěvní řád Podolí“ a přečti si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí