Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 12-ti letého syna. Jsem otec samoživitel, matka si odpykává trest za finanční podvody. Nedávno se vedle nás přistěhovala jedna paní. Z prvu to vypadalo, že s novými sousedy nebude problém, syn když paní viděl na zahrádce, tak ji pozdravil, ona synovi na pozdrav vždy odpověděla. Klid však netrval dlouho sousedce postupně začalo vadit v podstatě všechno co syn na naší zahradě dělal(hra s míčem, lezení po stromě nebo když jen seděl na lavičce a díval se na videa na mobilu). Se sousedkou jsem se snažil nějak rozumně domluvit ale bohužel to nešlo. Sousedka se rozčílila a přes noc se nám vykadila a vymočila před dveře. Teď je situace taková, že když je syn venku a hraje si například s míčem, tak na něho sousedka přes plot řve „nech toho nebo tě podřízne matka“ nebo podobnou větu. Vždy když jsem se snažil sousedce důrazně domluvit, výsledek stejný (výkal a moč před dveřma).
Prosím Vás poraďte mi co s tou sousedkou mám dělat.
Předem děkuji
@Janli píše:
Instalovat kameru a s důkazy se obrátit na policii.
Já se právě bojím s tím jít na policii, mám strach, že ta sousedka se bude mstít, nevím čeho všeho je schopná
Regulérně bych zavolala policií a nechala si to zdokumentovat. Neustupovat, ptz bude přidávat a poslala bych ji kam patří. Ona tam žije sama?
Mně se tomu nechce věřit, neznám soudnou ženskou, která by toho byla schopná. A jestli teda doopravdy jo, máš co do činění s opravdovým bláznem a val na tu policii.
@Ariadne píše:
Regulérně bych zavolala policií a nechala si to zdokumentovat. Neustupovat, ptz bude přidávat a poslala bych ji kam patří. Ona tam žije sama?
Ano žije tam sama ale faktem je, že u ní občas zastaví černé BMW a z něho vyjde skupina 4 romů a jde k ní.
Podle popisu na vás útočí už teď bez důvodu. Nejspíš bude psychicky nemocná. Kontaktovala bych policii, nemáte co ztratit.
Podle mne jsi troll
Jinak bych instalovala kamery, sousedce řekla, ze si veškeré záznamy uchovávam a budu následně řešit s policii
Je majitelkou toho bytu a nebo nájemnice?
Pokud je majitelka, tak dokumentuj a řeš to v přetupkovém řízení, pokud nájemnice, tak dokumentuj, řeš v přestupkovém řízení a s majitelem bytu.
@Vlado155 píše:
Ano žije tam sama ale faktem je, že u ní občas zastaví černé BMW a z něho vyjde skupina 4 romů a jde k ní.
Jo, takže jsi troll Slabota
@Betty MacDonald píše:
Mně se tomu nechce věřit, neznám soudnou ženskou, která by toho byla schopná. A jestli teda doopravdy jo, máš co do činění s opravdovým bláznem a val na tu policii.
Soudná určitě ne, ale jako je dost možný, že paní je magor. ![]()
Znami parkoval obcas na ulici před rodinným domem, jehož majitele si veřejný prostor na té ulici v šířce své nemovitosti narokoval a auto mu několikrát napatlal nejaky sajrajtem včetně oken. Lidi jsou různe divní.
@Vlado155 píše:
Mám 12-ti letého syna. Jsem otec samoživitel, matka si odpykává trest za finanční podvody. Nedávno se vedle nás přistěhovala jedna paní. Z prvu to vypadalo, že s novými sousedy nebude problém, syn když paní viděl na zahrádce, tak ji pozdravil, ona synovi na pozdrav vždy odpověděla. Klid však netrval dlouho sousedce postupně začalo vadit v podstatě všechno co syn na naší zahradě dělal(hra s míčem, lezení po stromě nebo když jen seděl na lavičce a díval se na videa na mobilu). Se sousedkou jsem se snažil nějak rozumně domluvit ale bohužel to nešlo. Sousedka se rozčílila a přes noc se nám vykadila a vymočila před dveře. Teď je situace taková, že když je syn venku a hraje si například s míčem, tak na něho sousedka přes plot řve „nech toho nebo tě podřízne matka“ nebo podobnou větu. Vždy když jsem se snažil sousedce důrazně domluvit, výsledek stejný (výkal a moč před dveřma).
Prosím Vás poraďte mi co s tou sousedkou mám dělat.
Předem děkuji
Trollové, to si ani v sobotu ráno neprispite?
Známý má podobný problém, jim sousedka hází výkaly v igelitácích na zahradu přes plot, kolikrát to hodí do větví stromů naschvál, to je pak chutovka lezt na strom pro potrhanej igeliták s ho… je duševně nemocná, k ale bohužel není nesvéprávná, tudíž občas přijede hlídka, ona se většinou zamkne a zaleze, oni kamarádovi vysvětlí, že nemůžou nic moc s tím dělat a vše jede na novo. Přes den řve jenom sprostoty a nechutnosti, bydlení po pár letech fakt horor, dům nemůžou ani prodat, nebot každá prohlídka skončí, víte jak asi…
Takže jim momentálně nezbývá než doufat a čekat, že baba brzo zaklepe bačkorama… tohle je horzný neštěstí… Vaše sousedka určitě také trpí nějakou duševní poruchou, to s těmi výkaly je klasický příznak… Rada těžká, s bláznem nevyřešíte nic… Akorát vás to oba bude stresovat a doma se budete cítit jak v pasti…
Asi to ještě nějakou chvíli vydržíte a pak prostě dojdete k tomu, že nejlepší se bude přestěhovat… ani nevíte, jak moc jsem vděčná za naše zatím temeř bezproblemove sousedy, ale tuším, že pohodu nám zajištuje i dvoumetrová okolo celého pozemku… Jestli za ní jezdí romove v Bavu, může to být i smažka, neuvádíte věk, ale to je jedno, dneska smaží vpodstatě kdokoli…
Jistě… o tom se dospělý chlap rozhodně potřebuje radit v sobotu v sedm ráno s ženskými na Emiminu ![]()