Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám menší dotaz. Doma mám holčičku ve věku 5 let. A budeme ji zarizovat vlastní pokojíček. Do teďka byla v ložnici s námi. Prosím nepotřebuji negativní reakce na to, že byla s námi v ložnici. Teď čekáme druhé mimčo taky holčičku a to si necháme prozatím u nás v ložnici až se narodí. Ale máme místnost jakoby pracovnu, která ma jen cca 8 m2. Není to málo na dětský pokojíček kde bude mít postel, stůl, skříň, atd…? Ložnice má 12 m2 a máme tam jen postel a skříň.Bude stačit těch 8 m2 nebo to máme radši prohodit?
My to měli prohozeny.
@Nela454 píše:
My do budoucna máme vymyšleno, že ložnice bude v obýváku. A nejlépe jedno dítě v menším a jedno ve větším pokoji. Jen jsme teď dokud je mala a hraje si chtěli, aby měla dostačující prostor.
To je určitě v pohodě. Však co pětileté ditko potřebuje? Postel, nějakou skříň na oblečení, asi ne úplně velkou, něco na uložení hraček a nějaké rozumné místo na koberci, kam ty hračky muže vykramarit ![]()
Nas nejmladší má v té nudlicce 2×3 metry volné místo na hraní 100×160 cca, no není to moc, ale stačí to. Stejně si hraje úplně všude ![]()
@Semtex píše:
To je určitě v pohodě. Však co pětileté ditko potřebuje? Postel, nějakou skříň na oblečení, asi ne úplně velkou, něco na uložení hraček a nějaké rozumné místo na koberci, kam ty hračky muže vykramaritNas nejmladší má v té nudlicce 2×3 metry volné místo na hraní 100×160 cca, no není to moc, ale stačí to. Stejně si hraje úplně všude
Přijde mi, že predskolak potřebuje větší prostor, než puberťák nebo dospelaci v ložnici. Těm stačí jen ta postel.
Tak my máme teď pokoj pro 2 syny taky jen 8m2. Ale je jim 4 a 1 rok, menší je ještě v postýlce, jakmile půjde do velké postele a starší bude potřebovat stůl na učení a tak (zatím má stolek v obýváku) bude to problém. Uvažujeme že to prohodíme s ložnicí, máme to ale snazší v tom že je to u nás jen dočasný problém. Máme nahoře v patře nachystaný velký pokoj kam kluky přestěhujeme až budou větší, zatím nám ale vyhovovalo že jsou hned u nás. Dlouhodobě mi přijde těch 8m pro 2 děti málo, takže u vás bych to prohodila.
Zatím si myslím, že dcerce tak malý pokojíček postačí. Moje dcerka má ještě menší a je dostačující. Zase ale je pravda, že hrací část má v obýváku. Až doroste druhá dcera bude na řadě zvážení přehodit pokoje.
My do budoucna máme vymyšleno, že ložnice bude v obýváku. A nejlépe jedno dítě v menším a jedno ve větším pokoji. Jen jsme teď dokud je mala a hraje si chtěli, aby měla dostačující prostor.