Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Ou já to ale řeším, proč mě soudíte tímto způsobem když o mě nevíte vůbec nic? V ničem nelžu sama sobě. Se synem jezdím k odborníkovi od malička, trávím s ním všechen čas. Věnuji se mu aktivně, nesedím u TV na zadku zatímco syn je na PC.
Tak proč se ptáš na emiminu, když ot máš podchycené a je to v pohůdce?
Přestaň se urážet, začni to řešit. Zajdi do té občanské poradny a hledej kdo dál ti může pomoci.
Kdybys napsala region, nahážu ti sem přímo odkazy na organizace co můžou pomoci.
Ale prostě se musíš zbavit přístupu, že všechno je v pohodě a svět je zlej.
Ostatně - když budeš potřebovat právníka, aby ses případně bránila tomu nařizení péče kurátora, tak prachy na něj mít nebdueš, takže tak jako tak budeš potřebvoat pomoc v té občanské poradně. I to tam umíí.
Urížení a strkání hlavy do písku se slvoy že nemáte žádný problém je něco, co si nemůžeš dovolit, pokud chceš svému synovi pomoci. Děláš co můžeš, nezvládáš to, Je na čase si to přiznat a přibrat další pomoc.
Máte problém. Když ho nebureš řešit sama a aktivně a za pomoci dalších lidí, zničíš svého syna.
Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:23
@marcellia to já se právě snažím 100% spolupracovat, ale když nesouhlasím s tím co paní učitelka říká, nemůžu vyloženě nasazovat na syna a být “proti němu” samozřejmě že jako máma ho budu bránit jako lev, ale slepá nejsem a když něco “podělá” tak to samozřejmě příjmu a řeším.
@ontarova.stara píše:
Ne, obvykle se sedmak, ktery ma normalni vedeni, nepere. Chapu, ze ty se syna zastavas, ale ostatni deti nejsou zvedave na nezvladatelny decko. A kdyz skola resi kuratora, detske strkanice to nebudou.
Strkas hlavu do pisku, protoze vis, ze ty problemy mate (socialne slabsi, tri deti a rodice v jednopokojaci) a bojis se jinych nasledku.Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:14
Myslíš, že kdyby bydleli v buckinghamský paláci, že by třeba takový problémy neřešili?
@Anonymní píše:
@marcellia to já se právě snažím 100% spolupracovat, ale když nesouhlasím s tím co paní učitelka říká, nemůžu vyloženě nasazovat na syna a být “proti němu” samozřejmě že jako máma ho budu bránit jako lev, ale slepá nejsem a když něco “podělá” tak to samozřejmě příjmu a řeším.
Ale houno - to co popisuješ je popírání a opičí láska, ne řešeníá problému.
Navíc to není prvnéí problém, ale zcela zaručeně se to stupňuje už dlouho a ty už roky říkáš že se nic neděje. Protože ne - kurátora škola opravdu nenavrhuje při prnvím problému.
Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:25
@ontarova.stara píše:
Je normalni, aby sedmak zil dlouhodobe v jednom pokoji s mamou a dalsimi sourozenci? Neni.
Takze vy zadne problemy nemate, to jen okoli je ma s vami.
Pokud situace nedovoluje jinak, tak se preci neda nic delat. Pokud maji doma cisto a pro deti vse, co potrebuji, nechapu tuhle kritiku. Protoze pak jsou taky rodice, co sice maji vetsi prostor na bydleni, ale jsou to spiny, iq tykve, a taky jim ty deti nikdo nebere, protoze maji svou postel, maji co jist..
Tohle odsuzovani nechapu. Vetsina lidi dela, co muze.. ![]()
@Ou můžu se zeptat jaký mám problém a co nezvládám? Že máme malý byt? To je ale na nás, kdyby nám to nevyhovovalo tak máme větší byt.
@Villinge píše:
Myslíš, že kdyby bydleli v buckinghamský paláci, že by třeba takový problémy neřešili?
No minimalne by mel prostor, aby se mohl nekam schovat a byt v klidu. A nemusi to byt zadny palac. Pokud ti tohle prijde pro dite v puberte, ktere potrebuje svuj prostor v pohode, mne ne. Rozhodne ne dlouhodobe.
@Anonymní píše:
@Ou můžu se zeptat jaký mám problém a co nezvládám? Že máme malý byt? To je ale na nás, kdyby nám to nevyhovovalo tak máme větší byt.
do třetice -tvůj syn selhává ve škole tak, má takové problémy s chováním že škola navrhuje soudní dohled a domnívá se že zcela nezvládáte výchovu.
To že selhvává je důsledek dlouhodobého přístupu rodičů.
To musíš řešit. Jinak prostě přijde soudní nařízení a do pár let je syn v pasťáku.
Protože prostě popíráš že má problém a nebudeš ho řešit, protože ho přece miluješ.
Příspěvek upraven 03.10.22 v 20:27
@marcellia moc děkuji. Vážně máme doma čisto, vše v pořádku, nikdy nejsme věž jídla, děti mají veškeré oblečení ( u víc než ný potřebovali, často dávají na charitu protože toho mají moc ) mají psací stůl, veškeré školní potřeby, kosmetiku… nic jim nechybí máme jen malý byt.
V tomhle blbem věku být v jednom pokoji s třemi dalšími lidmi tak taky zlobím… Co nějaký koníček.. Sport.. Přesměrovat tu jeho energii jinde…
@Anonymní píše:
Chapu. Proste je to tve dite a ty se snazis..ja bych delala to same..u vlastniho ditete proste nedokaze byt nikdo uplne objektivni, jsou v tom velke citx a piplani od malinka..
@marcellia píše:
Pokud situace nedovoluje jinak, tak se preci neda nic delat. Pokud maji doma cisto a pro deti vse, co potrebuji, nechapu tuhle kritiku. Protoze pak jsou taky rodice, co sice maji vetsi prostor na bydleni, ale jsou to spiny, iq tykve, a taky jim ty deti nikdo nebere, protoze maji svou postel, maji co jist..
Tohle odsuzovani nechapu. Vetsina lidi dela, co muze..
Ale da se neco delat, tohle neni situace, ktera by byla pro deti v dlouhodobem horizontu v pohode jen proto, ze rodicum to vyhovuje (to pise zakladatelka, ne ja).
@Anonymní píše:
@marcellia moc děkuji. Vážně máme doma čisto, vše v pořádku, nikdy nejsme věž jídla, děti mají veškeré oblečení ( u víc než ný potřebovali, často dávají na charitu protože toho mají moc ) mají psací stůl, veškeré školní potřeby, kosmetiku… nic jim nechybí máme jen malý byt.
To je naprosto irelevanntí - nejde o byt. Jde o spolupráci se školou, je o výchovu syna, je o podporu syna, jde o hledání řešneí toho že má problémy s chování - vsadím se že je součáístí party co šikanuje jiná děcka a ty to nechceš slyšet.
A ty se točíš na bytě a že byste vypadali jako sociální případ - vyndej si hlavu ze sedýnky, přiznej si realitu, objednej se do občanské poradny a hledej, jak podpořit tvého syna, aby zvládl dokončit základku.
Je ve škole terpve měsíc a učitelé to potřeují řešit takhle seriozně.
Je to tvoje poslední šance, jak nad tím mít kontrolu.
Když se na to vykašleš a nebudeš to řešit, bude to co se stane v příštích měsící tvoje vina. Celé to velmi vygraduje. Všechno to před čím teď zavíráš oči.
@Ou děkuji za to jak jste mi skvěle vysvětlila co cítím, co si myslím a udělala mi analýzu. Mějte hezký večer.
Problemy s detmi se obvykle resi i na zaklade podnetu od rodicu, nejen ucitelu. Pokud nekdo navrhuje kuratora, znamena to, ze ostatni metody prace s ditetem selhaly, pripadne je rodic ignoroval.