Co dávat při střevní chřipce?

356
14.12.13 23:18

Co dávat při střevní chřipce?

Ahoj,
prosím o zkušenost. Co dáváte dítěti (3 roky) při střevní chřipce kromě rýže, mrkve, banánů, jablek, piškotů a suchého pečiva (to jíme už dva dny a malá už odmítá). Např. nějaký tip, co uvařit na oběd. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101713
14.12.13 23:21

Já dávala cokoliv byl ochoten sníst bez ohledu na vhodnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.12.13 23:26
@j.a.n.i1 píše:
Já dávala cokoliv byl ochoten sníst bez ohledu na vhodnost…

A neměl z toho pak nějaké problémy? Nerada bych, aby se nám to zase zhoršilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
14.12.13 23:26

Ahoj, vím, že mě ukamenujete, ale mně lékařka doporučovala na střevní problémy kolu. Má cukry a prý pomáhá zklidnění orgaizmu. No a myslím, že jednou když se to dá dítěti, nic ne nezkazí.¨

Co těstoviny, brambory? Česnečku slabou? Česnek léčí. Bych dala i libové maso, nic tučného. Vím, co radí lékaři, ale všeho s mírou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
14.12.13 23:30

Podle mě chřipka bude trvat dlouho jak se s ní organizmus vypořádá. Hlavně nesnižovat moc teploty, nedávala bych buchty, knedlíky, tučné, nadýmavé. Ale krapet kuřátka s mrkví a bramborem, nebo kukuřici. Zase nějakým vývarem doplníte tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.12.13 23:32

Mně právě zase dr. říkal, že nesmí nic sladkého, smaženého a tučného, tak s tou kolou nevím. Česnečku (+ rizoto s kuřecím) jsme teď měly ty dva dny, tak nevím, co vařit dalšího. Na těstoviny jsem se ptala, a to také říkal, že raději rýži. Ale zítra už to možná risknu… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
14.12.13 23:33

Naše 3 letá ji teď měla. Colu nám lekarnice také doporucila, vychlazenou a bez bublinek, po lzickach na zklidnění žaludku. U nás moc nepomohla :,( Jinak doporučila vývar, piskoty, banány, rýži. Asi klasika :* Taky by jsem potřebovala inspiraci, malá zatím od těch potíží moc nejí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.12.13 23:36

A ten vývar myslíš ze zeleniny, nebo klasický z kostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Co treba kureci prsicka(jn lehce nasolit),bramburky na kosticky a mrkvicku na kolecka dat do zapekaci misy a hodne podlit vodou.my tohle mame hrozne radi. jinak jeste se doporucuji probiotika. pomahaji spravne funkci strev. a navic posiluji imunitu.ja davam dcerce kapicky biogaia. nedavam akorat v lete. jinak od pozdima do jara ano.je to hodne neprijemne, tak at je malicke brzo dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Dala bych treba libove maso s mrkvi a bramborem. Ja davam i hustou kvetakovou polevku (nekde jsem cetla, ze kvetak stavi a je fakt, ze za celou dobu se po ni stav nezhorsil).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 23:38
@Osmanka píše:
Ahoj, vím, že mě ukamenujete, ale mně lékařka doporučovala na střevní problémy kolu. Má cukry a prý pomáhá zklidnění orgaizmu. No a myslím, že jednou když se to dá dítěti, nic ne nezkazí.¨Co těstoviny, brambory? Česnečku slabou? Česnek léčí. Bych dala i libové maso, nic tučného. Vím, co radí lékaři, ale všeho s mírou :-).

Ja kdyz bych nevedela kudy kam, tak bych tu colu v malym mnozstvi dala taky! tak ted budeme dve ukamenovany :palec: myslim si, ze drtek coly neuskodi tolik, jako to co se bezne ji(ecka v sunkach atd atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 23:40
@Dendulinecek píše:
Naše 3 letá ji teď měla. Colu nám lekarnice také doporucila, vychlazenou a bez bublinek, po lzickach na zklidnění žaludku. U nás moc nepomohla :,( Jinak doporučila vývar, piskoty, banány, rýži. Asi klasika :* Taky by jsem potřebovala inspiraci, malá zatím od těch potíží moc nejí..

Ja prave slysela, ze by mela byt s bublinkama :think: jakoze se po tech bublinkach vykrka.ja tda kdyz mi je zle, tak jedine cerstvou, vychlazenou. jednou jsem si rozdelala flasku a za dalsi tri dny mi taky bylo zle. bubkinky uz ale tak nejak vyprchaly a vubc nepomohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.12.13 23:43
@little things píše:
Co treba kureci prsicka(jn lehce nasolit),bramburky na kosticky a mrkvicku na kolecka dat do zapekaci misy a hodne podlit vodou.my tohle mame hrozne radi. jinak jeste se doporucuji probiotika. pomahaji spravne funkci strev. a navic posiluji imunitu.ja davam dcerce kapicky biogaia. nedavam akorat v lete. jinak od pozdima do jara ano.je to hodne neprijemne, tak at je malicke brzo dobre!

Recept vyzkouším, děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 23:44
@lennca píše:
Recept vyzkouším, děkuji :palec:

Neni zac :kytka: hlavne aby malicke chutnalo.ted premyslim jeste nad necim dietnim, ale nejak me nic nenapada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.12.13 23:50

Ještě může bramrory a jablečnou a banánovou přesnídávku… ;) Tedy dle dr. na infekčním.
Nevím jak na tom malá je, ale myslím že by už mohla libové kuřecí maso - dušené na vodě bez tuku, a k tomu bramborovou kaši.
No a samozřejmě probiotika. Případně, kdyby měla stále ještě průjem, tak je super enterol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí