Co dávat při střevní chřipce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
14.12.13 23:56
@little things píše:
Ja kdyz bych nevedela kudy kam, tak bych tu colu v malym mnozstvi dala taky! tak ted budeme dve ukamenovany :palec: myslim si, ze drtek coly neuskodi tolik, jako to co se bezne ji(ecka v sunkach atd atd)

Přesně, mám 5ti letého syna a kolu dávám mu svátečně-třeba na vánoce, narozeninz apod.. Dlouho jsem dávala 100% džus - no a načetla jsem, že je to z koncentrátu. Tak je otázka, zda je to nejlepší. A co jsem četla, ani ty dětské pití nejsou zrovna super. Takže podle mě je nejlepší i tak vše střídat.

Zajímavé je, že ty cukry v kole nevadí. Asi taky záleží na lékaři a na názoru. Můj děda vynalezl pár léků a mnoho léků se dělalo na trávení prý z pepře - no a teď je koření zatracováno a léky se dělají chemicky. Ten by mi řekl - hlavně pepřit na trávení a jíst česnek jako přírodní antibiotikum :-). To teď myslím v běžné stravě, ne při akutních věcech. Chtěla jsem jen poukázat na různé teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.12.13 23:56

Holky, moc vám všem děkuji, dneska už to balím. Všechno vyzkouším, jen aby už bylo lépe. Bohužel, na probiotika jsem zapomněla, bydlíme na vesnici a ve městě v lékárně nebudou mít zítra otevřeno, tak je musím koupit v pondělí. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.12.13 00:55

@lennca Právě řeším to samé. Já teda ještě mám od pediatra povolená strouhaná jablka s mrkví (dala jsem malinko cukru a citronu), samozřejmě suché těstoviny (ty by u nás mohly být furt), včera odpoledne zdlábla skoro celý louhovaný preclík, to jsem čučela (rohlíku dává půlku max., naštěstí je po mně a suché pečivo jí nevadí), a dneska večeřela jak zjednaná brkaši s dušenou zeleninou (mrkev, cibule, hrášek a nevím ještě co tam bylo). A zatím, ťuk ťuk, ještě neblila (včera a předevčírem to vyhodila při usínání).

Jinak mně obecně radil doktor hlavně ne sladké, ne maso a mastné.

Jo a colu bych klidně dala, jen ne po ránu, aby dítě neřádilo do půlnoci - jak nejsou zvyklí, je reakce na kofein silná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
15.12.13 08:14
@lennca píše:
A neměl z toho pak nějaké problémy? Nerada bych, aby se nám to zase zhoršilo…

nemel, respektive nebyl vůbec rozdíl v tom, jestli není nic nebo něco ne úplně dietniho… Jako ne ze bych mu dala trefa dort, to ne, ale normální jídlo jo, pak přesnidavky, ty masozeleninove skleničky, ne mléčnou kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
14.6.14 18:21

Mám 18ti měsíční, právě jsme se vrátily z nemocnice z infekčního a samo ještě 3-5 dní nařízená dieta. Nějaké nápady na vaření krom mrkve? Co ze zeleniny se dá ještě podusit? Kapusta? Květák? Hrášek? Brokolice? Kuskus ano nebo ne? Co ty těstoviny? A nějaká omáčka na ně? Co nějaká jednodušší rajská? Třeba bez smetany? Loupák může? Kvalitní drůbeží šunka ano nebo ne? Co ty jablka? V nemocnici dostávala přesnídávky, dokonce i kompotovaný broskve do kaše. Měla tam i nějakou mrkvovou polívku, ta jí moc chutnala, bohužel ji neumím, ale nějakou zeleninovou bych možná zkusila. A nevíte kdy zařadit maso? Budu vypadat hodně blbě když tam zavolám? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
14.6.14 18:22

Ještě mě napadlo, co špenát, vajíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.6.14 18:28

@Kapaz
kuřecí vývar a prostě celkově dietní jídla, do vývaru můžeš přidat rýži, jablko s piškotem na svačinu, banán
mrkvová polévka http://www.recepty.cz/…-rychla-3949
nebo krémováá, ale dělej bez smetany http://www.labuznik.cz/…se-zazvorem/

brokolice, květák, hrášek to ti nevím po tom by moje děti měli ještě větší průjem, tahle zelenina prohání, s tím bych ještě pár dní počkala až se břicho uklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
14.6.14 18:31

Vajíčko- pouze žloutek, květák nadýmá. Pokud se nejednalo o salmonelu- dietní (libové, dušené maso). Kuskus stejně jako rýže jsou vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.14 18:42

@lennca urcite coca colu, mame to cerstve za sebou. musi mit pokojovou teplotu a troch vysumela. doporuceno asi 5ti doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí