Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, co mate pripraveno pro deti, co prijdou rano koledovat? Sladkosti, vajicka, penize? A kolik na dite?
Penize v zadnem pripade. Jedno malovane vejce na dite.Pro zname pak balicek sladkosti, kinder vejce nebo neco takoveho
K nám teda nikdo nechodí, ale dávala bych sladkosti a vajíčka, kdyby náhodou. peníze fakt ne ![]()
@Berenikee píše:
Holky, co mate pripraveno pro deti, co prijdou rano koledovat? Sladkosti, vajicka, penize? A kolik na dite?
Peníze v žádném případě a jak kolik na dítě? Mám sladkosti v košíku a každý si něco nabere
@cher píše:
Peníze v žádném případě a jak kolik na dítě? Mám sladkosti v košíku a každý si něco nabere
Asi myslela, kolik peněz.
My jako deti dostavali i penize… drobny, co jsme si pak hrde dali do prasatka.
Na dite myslim kolik teda sladkosti jednomu decku. Prijde jich treba 10. Tak jestli staci treba kazdemu jedno kindervajicko?
Ja jen nechci, aby si rekli za rohem, ze jsem pekne skrtacka teta, ze jim dam treba kazdymu jednu cokoladku.
Tak sonduju, kolik se toho dava.
Tady se dávají sladkosti a vajíčka, odjakživa. Cizím jeden a jeden kus, rodinným a nahlášeným jsou připravené malé balíčky. Pouze cikáni si říkali o peníze. Ale hnali jsme je, protože chodily holky a ještě zpívaly Koleda koleda Štěpáne…
Peníze nikdy. Dokonce ani v rodině si ke koledě nedáváme peníze. K tomuto svátku to nepatří.
Tak hezké velikonoce ![]()
Urcite staci jedno kindervajicko. U nas se teda nikdy penize nedavaly, musis teda podle kraje. Taky jsme davali masli na pomlazku
K nám chodí jen synovci a pro ty mám připravené malé balíčky se sladkostmi. Můj taťka, tchán a švagr dostanou každý plechovku piva, manžel energeťák.
Peníze dětem, ani panáky dospělým nedávám.
@Berenikee Já myslím, že jedno kinder je dobrá pomlázka, já sama mám na výběr buď normální vejce, nebo čokoládové.
@Berenikee píše:
Ja jen nechci, aby si rekli za rohem, ze jsem pekne skrtacka teta, ze jim dam treba kazdymu jednu cokoladku.
Tak sonduju, kolik se toho dava.
U nás máme v obchoďáku na velikonoce postavený stánek se sladkostma a jsou tam různé malé čokoládky od 2,–15 kč, tam nakoupím do 300,– mám toho hromadu a každý si hrábne. A hlavně je to čokoláda a né kakaová hmota nebo jak se ty nepoživatelné šunty nazývají.
K nám chodí jenom známí s dětmi a těm dávám balíčky: do nich nějakého čokoládového velikonočního zajíce, kuřátko, pár čokoládových vajíček, ty zlaté penízky, starším třeba žvýkačky či nějakou sušenku, brumíka a také jedno nebo dvě uvařené vajíčko atd. Peníze jsme nikdy nedávali.
Jinak, když jsem byla ještě dítě, dávali jsme vždy vajíčko plus nějakou věc k tomu. Kindervajca bych nekupovala, je to drahá sranda a při 10 návštěvnících se ti to pěkně prodražé ![]()
Očekávám, že si tak nějak vyberou. Mám tu malovaná vařená vajíčka (to jim vnutím povinně), čokoládky na špejli, ledové čokoládky, maličká čokozvířátka, pidibalíčky gumídků, sem tam bonbón… a napytlíkované perníčky.
Mmch na Kinder vajíčka jsem docela vysazená, protože když každé dítě na každém stanovišti dostane Kinder vajco, tak je to docela o nervy. Čokoláda stojí celkem za houby, je z toho plno žďorbů, a ještě se o to porvou, kdo má lepší.
Příspěvek upraven 20.04.14 v 22:48
Sladkosti, nahlasenym lepsi vajicko nebo balicek, dospelym panaka a male cokoladove vajíčka