Co dáváte navršek buchty (šlehačku, rosol atd.)

veselabaculka
26.3.11 08:59

Co dáváte navršek buchty (šlehačku, rosol, atd.)

Ahoj, můžete mi poradit, hlavně aby to bylo dobré a žádné náročné a drahé. Co dáváte na upečené těsto buchty? Díky moc. Nemyslím klasické krémy. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
26.3.11 09:05

Tak moji chlapi(jak malí,tak velký)mají nejvíc rádi ovocné koláče a navrch štáva z kompotu uvařena s pudinkem.Rychlé,levné a hlavně chutné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.3.11 09:06

Většinou nic :mrgreen: Když už se odhodlám, dělám buď povidlovou nebo ovocnou s drobenkou (a nebo štrůdl, ale to je jiná věc :lol: ). Ale ty asi myslíš na buchtu, kde je to potřeba? To mám ráda piškot, pak upečený pomazat zakysanou smetanou s vanilkovým cukrem, poklást libovolným ovocem a zalít buď želatinou nebo pudinkem uvařeným ve vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.3.11 09:09

ano, my taky rádi ovocné - základ piškot, krém jogurt+ušlehaná šlehačka, navrch ovoce a pudink ne ze šťávy kompotu, ale příslušného druhu sirupu, je to barevnější a sladší. Např. mandarinky kompotované + kolečka banánu a na to poleva 1 dcl pomeranč. šťávy, dolít do půl litru vodu a uvařit s vanilkovým pudinkem jako pudink.
Taky rádi Míša řez, tam je tmavý piškot, tvaroh s máslem a čokoláda.
Jinak na buchtu kynutou to se peče samozřejmě dohromady - kynuté těsto, tvaroh, ovoce, drobenka.
A děti teď úplně nejradši strouhanou buchtu s tvarohem: nastrouhá se půlka těsta, zalije tvarohovou nádivkou, nastrouhá druhá a upeče, ono se to tak propojí a děti to milujou. Je to rychlé, nemusí se vytahovat vál, najednou upečeno, hotovo. Kdyby někdo chtěl recept, tak kdyžtak dodám.

• Citovat
  • Upravit
22163
26.3.11 09:11

buď peču ovocné koláče s drobenkou - kynuté, nebo udělám pištok a jak už psala ovoce s pudinkem a tou šťávou z kompotu, nebo já mám moc ráda směs tvarohu, kysané smetany popř. poklást nějakým ovocem, postrouhat čokoládou… želatinu moc nepouživám ale je taky dobrá.. záleží na daném receptu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
26.3.11 09:12

Moc dobrá je rozpuštěná čokoláda smíchaná se zakysanou smetanou nebo jogurtem, udělá to moc dobrý a lehký krém. Na klasický plech s okrajem to dávám v poměru 1 smetana či jogurt (150-200 g) a 1 čokoláda na vaření (100 g), ale klidně se může dát vyšší vrstva z dvojnásobné dávky.

A potom je ještě dobré smíchat ušlehanou šlehačku s oslazeným tvarohem (trochu ho ředím vodou a taky vyšlehám) - chutná to trochu jako pribiňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.3.11 09:46
Betty03 píše:
ano, my taky rádi ovocné - základ piškot, krém jogurt+ušlehaná šlehačka, navrch ovoce a pudink ne ze šťávy kompotu, ale příslušného druhu sirupu, je to barevnější a sladší. Např. mandarinky kompotované + kolečka banánu a na to poleva 1 dcl pomeranč. šťávy, dolít do půl litru vodu a uvařit s vanilkovým pudinkem jako pudink.
Taky rádi Míša řez, tam je tmavý piškot, tvaroh s máslem a čokoláda.
Jinak na buchtu kynutou to se peče samozřejmě dohromady - kynuté těsto, tvaroh, ovoce, drobenka.
A děti teď úplně nejradši strouhanou buchtu s tvarohem: nastrouhá se půlka těsta, zalije tvarohovou nádivkou, nastrouhá druhá a upeče, ono se to tak propojí a děti to milujou. Je to rychlé, nemusí se vytahovat vál, najednou upečeno, hotovo. Kdyby někdo chtěl recept, tak kdyžtak dodám.

Betty, prosím ten recept. Tvarohové buchty máme rádi a když je to rychlé, tím líp :-) Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
26.3.11 10:55

ja delala minuly tyden buchtu a dala jsem na ni po upeceni ovoce z kompotu a zalila pudingem uvarenym ze stavy z toho kompotu. :pankac:
dnes se chystam na kokosovou buchtu. na neupecene testo se nasype kokos a cukr, po upeceni se polije smetanou (jeste horke)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
26.3.11 11:15

Jako už tady některé holky zmínily, světlou buhtu potřeme marmeládou, poklademe ovocem a zalijeme ovocným pudinkem (jahoda, malina..), který rozděláváme se šťávou z ovoce ( a dolijeme vodou, nikoli mlékem), Chutná mi to víc, než když je tam rosol… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
26.3.11 13:56

Tak já udělala klasický olejový piškot,¨ještě než jsem ho dala péct,tak jsem si uvařila z půl litru mléka klasický pudink a po lžících dala cik cak na piškot a dala péct.Na studenou jsem potřela 2 zakysané smetany s cukrem a postrouhala čokoládou.mňamky,teď jím u kávičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.3.11 14:45

Tak recept na tvarohovou strouhanou buchtu:
40 dkg hladké mouky, 3 lžíce mléka, 25 dkg moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, 1 žloutek, 3 velké lžíce tmavého (=holandského) kakaa - uhněteme těsto-hroudu, dáme ztuhnout do ledničky, já dávám do mrazáku, aby to bylo rychle.
Uděláme si tvarohový krém: 2 tvarohy, 1 dcl mléka, 2 žloutky, 20 dkg cukru moučka, 1/2 vanilk. pudinku (=nasypat prášek, ne uvařenýho), sníh ze 3 bílků (vyjde to tedy celkem na 3 vejce - 1 žloutek do těsta, 2 žl. do tvarohu, z bílků pak sníh)
Zmrzlé těsto vyndáme, rozdělíme na půlku, vymažeme a vysypeme plech hrubou moukou, půlku těsta rovnoměrně po něm nastrouháme na hrubém struhadle, nalijeme tvarohový krém a opět po celém rovnoměrně roztrouháme zbytek těsta, upečeme a hotovo! :dance:
Dejte vědět, jak chutnalo. :wink: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
26.3.11 14:55

Natalushka, tak to dělám podobnou s tím pudinkem, akorát dělám dvoubarevnou - světlý a tmavý piškot:
Tak vám sem ještě hodím recept, a jdu zas něco dělat pro změnu /dneska máme teda makovou bábovku/
tak ta pudinková:
20 dkg cukru moučka, 20 dkg hladká mouka, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml vody, 1 prášek do pečiva.
Umíchám těsto, naliju na vymazaný vysypaný plech. Umíchám toto těsto podruhé, ale přidám 2 lžíce kakaa a vyleju na to světlé. Uvařím si kakaový pudink, tužší (dám o fous méně mléka) a jak psala Nat. pokydám lžící po tom plechu a dám péct. Těsto jakoby obleze ty pudinkové kopečky. :lol: Když se upeče a vystydne, smíchám si dvě zakysané smetany s cukrem, potřu po vrchu a posypu skořicí. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
26.3.11 20:05
Betty03 píše:
Tak recept na tvarohovou strouhanou buchtu:
40 dkg hladké mouky, 3 lžíce mléka, 25 dkg moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 Hera, 1 žloutek, 3 velké lžíce tmavého (=holandského) kakaa - uhněteme těsto-hroudu, dáme ztuhnout do ledničky, já dávám do mrazáku, aby to bylo rychle.
Uděláme si tvarohový krém: 2 tvarohy, 1 dcl mléka, 2 žloutky, 20 dkg cukru moučka, 1/2 vanilk. pudinku (=nasypat prášek, ne uvařenýho), sníh ze 3 bílků (vyjde to tedy celkem na 3 vejce - 1 žloutek do těsta, 2 žl. do tvarohu, z bílků pak sníh)
Zmrzlé těsto vyndáme, rozdělíme na půlku, vymažeme a vysypeme plech hrubou moukou, půlku těsta rovnoměrně po něm nastrouháme na hrubém struhadle, nalijeme tvarohový krém a opět po celém rovnoměrně roztrouháme zbytek těsta, upečeme a hotovo! :dance:
Dejte vědět, jak chutnalo. :wink: :jazyk:

Jééé díky za připomenutí,tuhle buchtu dělala moje máma často a je fakt výborná :palec: :jazyk: akorát po upečení ještě občas polívala čokoládou mňam…dneska jsem už upekla tvarohovo.pudinkový koláč,ale brzo ho určitě vyzkouším :-D

• Citovat
  • Upravit
3089
28.3.11 17:18

Já dělal v pátek na plech piškot, potřít zakysanou smetanou a ušlehanou šlehačkou, na to poskládat čerstvé jahody a celé jsem o zalila jahodovým pudinkem, do kterého jsem nalila 1/4l vody a 1/4 l jahodové šťávy. Moc dobré, snědla sem celej velkej plech skoro sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí