Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím,
mohli byste mi poradit, co s mořskými řasami?
Koupila jsem si je ve zdravé výživě, že je zkusím nějak upotřebit, ale hledala jsem recepty na netu a nějak jsou na něm až moc originální (ty recpty).
Umíte z nich někdo něco nebo je do něčeho přidat?
Děkuji
Míša
Ahoj, já přidávám mořské řasy do polévky kvůli minerálům. Můžeš je tam přidat v kuse a pak je z ní vylovit, nebo je nasekat na jemňoučko a sníst je ![]()
A nezkazí to chuť té polévky? Do jaké je přidáváš, do vývaru?
Do zeleninových a vůbec to tam necítím, vývar jsem ještě nezkoušela.
Dávam je skoro všude
stači malý kousek. Do polívek, do obilovín, do zelenínovych směsí…
Taky je dávám úplně všude,vyrovnávají energii kyselinotvorné potraviny…vař je úplně stejně jako bys všude přihodila třeba sušenou petrželku - řasy jsou vlastně sušená mořská bylinka,takže po uvaření nevyhazuj,ale nechej v jídle… ![]()
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím. ![]()
barah píše:
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím.
Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina ![]()
milunka1 píše:barah píše:Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím.
Děkuju!
A ještě mě napadlo, jestli to nějak nevadí kojení (nadýmání, alergie)???
barah píše:milunka1 píše:Děkuju!barah píše:Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím.A ještě mě napadlo, jestli to nějak nevadí kojení (nadýmání, alergie)???
Plně kojím
a vše je v pohodě ![]()
milunka1 píše:barah píše:Plně kojímmilunka1 píše:Děkuju!barah píše:Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím.A ještě mě napadlo, jestli to nějak nevadí kojení (nadýmání, alergie)???
a vše je v pohodě
Děkuju! ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nevadí spirulina v těhotenství, trpím hodně na zácpu a nic mi nezabírá, nejdu třeba celý týden… ![]()
Moty1984 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nevadí spirulina v těhotenství, trpím hodně na zácpu a nic mi nezabírá, nejdu třeba celý týden…
Spirulina je vhodným doplňkem stravy pro většinu z nás. Jsou zde ale určitá drobná omezení, na která byste si měli dávat pozor.
Spirulina je vhodná pro děti i dospělé, je vřele doporučována pro vegany a vegetariány, aby doplnili základní zásobu živit pro správnou funkci orgánů, pro správnou krvetvorbu. Spirulina se může stát také výborným doplňkem stravy pro kojící matky nebo těhotné ženy.
Vždy ovšem sledujte, neprojeví-li se nežádoucí účinky. Jedná se zejména o vznik průjmů či zvracení právě u těhotných žen. Pokud by mělo dojít k těmto reakcím, je vhodně užívání okamžitě pozastavit. ![]()
barah píše:milunka1 píše:Děkuju!barah píše:Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina
ahoj, řekla bych, že právě naopak, mají hrozně moc minerálů
a geniální jsou do miso polévky ![]()