Mořské řasy - recepty

9
23.3.11 11:06

Mořské řasy

Zdravím,

mohli byste mi poradit, co s mořskými řasami?

Koupila jsem si je ve zdravé výživě, že je zkusím nějak upotřebit, ale hledala jsem recepty na netu a nějak jsou na něm až moc originální (ty recpty).

Umíte z nich někdo něco nebo je do něčeho přidat?

Děkuji

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
23.3.11 11:13

Ahoj, já přidávám mořské řasy do polévky kvůli minerálům. Můžeš je tam přidat v kuse a pak je z ní vylovit, nebo je nasekat na jemňoučko a sníst je :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.3.11 11:14

A nezkazí to chuť té polévky? Do jaké je přidáváš, do vývaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.3.11 11:22

Do zeleninových a vůbec to tam necítím, vývar jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
23.3.11 11:54

Dávam je skoro všude :lol: stači malý kousek. Do polívek, do obilovín, do zelenínovych směsí…

• Citovat
  • Upravit
9
23.3.11 13:36

A jak dlouho je mám vařit?

Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.3.11 16:47

Taky je dávám úplně všude,vyrovnávají energii kyselinotvorné potraviny…vař je úplně stejně jako bys všude přihodila třeba sušenou petrželku - řasy jsou vlastně sušená mořská bylinka,takže po uvaření nevyhazuj,ale nechej v jídle… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.3.11 19:46

Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.3.11 20:00
barah píše:
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím. :oops:

Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.3.11 20:04
milunka1 píše:
barah píše:
Holky a to se tedy kupuje ve zdravé výživě nějak sušené? A může to tříleté dítě nebo jen dospělý. Asi se ptám blbě, ale nevím. :oops:
Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina 8-)

Děkuju! :huban: A ještě mě napadlo, jestli to nějak nevadí kojení (nadýmání, alergie)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
23.3.11 20:08
barah píše:
milunka1 píše:
barah píše:
Ano,ve zdravé výživě.Je několik variant,pro dítě můžeš koupit mořské vločky,no a nasypeš všude,co vaříš…vypadá to jak rozmělněná sušená petrželka…vlastně jsou řasy mořská zelenina 8-)
Děkuju! :huban: A ještě mě napadlo, jestli to nějak nevadí kojení (nadýmání, alergie)???

Plně kojím :wink: a vše je v pohodě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.3.11 20:10
milunka1 píše:
barah píše:
milunka1 píše:
barah píše:
Plně kojím :wink: a vše je v pohodě :-D

Děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.8.11 13:50

Spirulina v těhotenství

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nevadí spirulina v těhotenství, trpím hodně na zácpu a nic mi nezabírá, nejdu třeba celý týden… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
22.8.11 17:40
Moty1984 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nevadí spirulina v těhotenství, trpím hodně na zácpu a nic mi nezabírá, nejdu třeba celý týden… :oops:

Spirulina je vhodným doplňkem stravy pro většinu z nás. Jsou zde ale určitá drobná omezení, na která byste si měli dávat pozor.
Spirulina je vhodná pro děti i dospělé, je vřele doporučována pro vegany a vegetariány, aby doplnili základní zásobu živit pro správnou funkci orgánů, pro správnou krvetvorbu. Spirulina se může stát také výborným doplňkem stravy pro kojící matky nebo těhotné ženy.
Vždy ovšem sledujte, neprojeví-li se nežádoucí účinky. Jedná se zejména o vznik průjmů či zvracení právě u těhotných žen. Pokud by mělo dojít k těmto reakcím, je vhodně užívání okamžitě pozastavit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.8.11 22:39
barah píše:
milunka1 píše:
barah píše:

ahoj, řekla bych, že právě naopak, mají hrozně moc minerálů :-) a geniální jsou do miso polévky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí