Mořské řasy - recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lucky Lucka
12.5.12 16:15

ovoce bere minerály z kostí

Chtěla bych jen napsat, říkala to i dr. v pořadu Jste to, co jíte (3.5.2012), že když kojenec nebo prostě dítě jí hodně ovoce, tak ten jednoduchý cukr na sebe váže (nebo prostě na ztrávení potřebuje) minerály a ty si bere z kostí. Takže si myslím že i pro kojence na příkrmech je řasa důležitá kvůli doplnění minerálů. A dle svých zkušeností (řasa Wakame) není to cítit rybinou a když se to jen namočí (rozmočí), rozkrájí na kousíčky a hodí do polévky, tak to nikdo ani nepozná :)

• Citovat
  • Upravit
2976
12.5.12 16:22

@milunka1
Vaříš ty řasy v polévce? nebo až na talíř sypneš? jde mi o to, že když se ty řasy vaří, jestli neztrácí důležité prvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucky Lucka
12.5.12 18:37

nechávám je rozmočit v mističce maličké s vodou (trocha),ono to úplně změkne a pak už nevařím, jen rozkrájím a i s tou vodou (když se třeba minerály vyplaví do vody)to hodím do hotové polévky. Dle makrobiotiky dospělý člověk má sníst množství za den jako poštovní známka, takže je toho fakt malinko a v polévce to není znát…jiné recepty nevím…mimču to dám třeba i do masového příkrmu. Nevařím, není třeba, rozmočí se to

• Citovat
  • Upravit
482
12.5.12 19:34

Já řasy vařím úplně ve všem a pak je i nakrájené sníme.Vločky nevařím,jen je sypu do hotového jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
2.3.18 17:38

Holky, chtěla bych se zeptat.. S pritelem jsme byli v sushi restauraci SUMO a me neuvěřitelně nadchl salat z morskych ras. Neni tu nekdo, kdo by vedel, z jakych ras presne se dela a jakym zpusobem? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.3.18 18:45
@AVL18 píše:
Holky, chtěla bych se zeptat.. S pritelem jsme byli v sushi restauraci SUMO a me neuvěřitelně nadchl salat z morskych ras. Neni tu nekdo, kdo by vedel, z jakych ras presne se dela a jakym zpusobem? :mavam:

Mně chutná, ale nepřipravuju ho. Dá se koupit hotový, ale není nejlevnější. Já si ho vždycky s chutí dám v sushi restauraci a pak zas mám na chvíli pokoj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.3.18 18:49

S tím množstvím, je tam nějaká stopka, nebo těch řas může človek sníst co snese? Mně chutnají moc, ale doteď mě nenapadlo, že je můžu dávat po polévky místo bylinek

• Citovat
  • Upravit
53518
2.3.18 18:56
@Lalelale píše:
S tím množstvím, je tam nějaká stopka, nebo těch řas může človek sníst co snese? Mně chutnají moc, ale doteď mě nenapadlo, že je můžu dávat po polévky místo bylinek

Třeba toho kyselého salátu nejde sníst moc. Do polévky jsem to nezkoušela, ale tam jen taky přisypeš menší množství. Podle mě platí všeho s mírou. Tak i s řasami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.3.18 19:16

@Russet mě spíš zajímalo, jestli je tam nějaké riziko jako třeba s japonskou nakládanou švestkou, kde se uvádí, že pokud je člověk jí ve velké, tak může dost ublížit játrům. Ale snad ne.

• Citovat
  • Upravit
53518
2.3.18 19:29
@Lalelale píše:
@Russet mě spíš zajímalo, jestli je tam nějaké riziko jako třeba s japonskou nakládanou švestkou, kde se uvádí, že pokud je člověk jí ve velké, tak může dost ublížit játrům. Ale snad ne.

O tom jsem neslyšela. Ono toho fakt nejde sníst kvanta. Je to hodně bohaté na minerály, tak snad kdyby člověk jedl jen toto, asi by si uškodit mohl. Ale jinak ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.1.19 23:05

Salát Wakame

Dokáže mi zde nejaký kuchař či milovník japonské kuchyně poradit?
Chtěla jsem vyzkoušet domácí salát Wakame. Koupila jsem si řasu Wakame a všechny potřebné ingredience. Ovšem když jsem otevřela onu sušenou řasu, práskl mě do nosu šílený zápach rybiny. Vše jsem udělala dle receptu na přípravu, ale ten zápach stále zůstával, nedalo se to pozřít. Navíc to vůbec nevypadalo, jako salát z obchodu, či sushi restaurace. Tam jsou takové tenké nudličky (skoro až tyčinky) a krásně zelené, já měla spíš jakési listy nahnědlé barvy. Máte s tím někdo zkušenosti? Všude píší, že Wakame je bez zápachu. Vyzkoušela jsem i koupit zmražený salát v místním vietnamským obchodě, ovšem po rozmražení byl zápach stejný, jako v případě sušené řasy. Jsem jen tak přecitlivělá, nebo se to má třeba nějak nechat odležet a ,,vyčuchnout,,? Když si dám Wakame salát k sushi, nebo si ho koupím u nás v Globusu na váhu chlazený, po rybině ani stopa. Někdo zkušený poradí, prosím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
20.1.19 23:21
@Teresie píše:
Chtěla jsem vyzkoušet domácí salát Wakame. Koupila jsem si řasu Wakame a všechny potřebné ingredience. Ovšem když jsem otevřela onu sušenou řasu, práskl mě do nosu šílený zápach rybiny. Vše jsem udělala dle receptu na přípravu, ale ten zápach stále zůstával, nedalo se to pozřít. Navíc to vůbec nevypadalo, jako salát z obchodu, či sushi restaurace. Tam jsou takové tenké nudličky (skoro až tyčinky) a krásně zelené, já měla spíš jakési listy nahnědlé barvy. Máte s tím někdo zkušenosti? Všude píší, že Wakame je bez zápachu. Vyzkoušela jsem i koupit zmražený salát v místním vietnamským obchodě, ovšem po rozmražení byl zápach stejný, jako v případě sušené řasy. Jsem jen tak přecitlivělá, nebo se to má třeba nějak nechat odležet a ,,vyčuchnout,,? Když si dám Wakame salát k sushi, nebo si ho koupím u nás v Globusu na váhu chlazený, po rybině ani stopa. Někdo zkušený poradí, prosím? :)

Zatím jsem nenarazila na řasu, která by nesmrděla. :nevim: Konzumujeme několikrát týdně různé druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.1.19 23:27

Wakame v restauracích je dobarvovaná a není sušená - proto má jemnější chuť, než usušené. Podobné je to třeba když sušíte houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.1.19 23:40
@Teresie píše:
Chtěla jsem vyzkoušet domácí salát Wakame. Koupila jsem si řasu Wakame a všechny potřebné ingredience. Ovšem když jsem otevřela onu sušenou řasu, práskl mě do nosu šílený zápach rybiny. Vše jsem udělala dle receptu na přípravu, ale ten zápach stále zůstával, nedalo se to pozřít. Navíc to vůbec nevypadalo, jako salát z obchodu, či sushi restaurace. Tam jsou takové tenké nudličky (skoro až tyčinky) a krásně zelené, já měla spíš jakési listy nahnědlé barvy. Máte s tím někdo zkušenosti? Všude píší, že Wakame je bez zápachu. Vyzkoušela jsem i koupit zmražený salát v místním vietnamským obchodě, ovšem po rozmražení byl zápach stejný, jako v případě sušené řasy. Jsem jen tak přecitlivělá, nebo se to má třeba nějak nechat odležet a ,,vyčuchnout,,? Když si dám Wakame salát k sushi, nebo si ho koupím u nás v Globusu na váhu chlazený, po rybině ani stopa. Někdo zkušený poradí, prosím? :)

Mám ho ráda, ale davám si ho výhradně v sushi baru. O výrobu se nepokouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí