Slaný dort - recept, návod

4155
20.3.11 10:03

Slaný dort - recept, návod

Ahoj děvčata, potřebuju poradit. Blíží se mi narozeniny a protože u nás se sladkému ve formě dortů a zákusků neholduje, ráda bych udělala slaný dort. Máte nějaký osvědčený recept, popř. návod jak na to? Nikdy jsem ho nezkoušela, tak abych něco nepo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
20.3.11 10:21

Zkus si projít tu…
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…

Já jsem dělala kdysi půllitr a písmeno K (obojí taťkovi) a v zásadě šlo o to, že se slepovaly toastové chleby česnekovou, popř. ještě nějakou vajíčkovou nebo jinou pomazánkou a daly se tam různé druhy salámů, sýra a tak :lol:

Pak je ještě údajně výborný tento krokodýl - teda říkali manželovi kolegové, já jsem sice pekla, ale neměla tu čest, bo nezůstal ani drobeček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.3.11 10:29

Díky, na ten mimibazar kouknu, ten já vůbec neznám :oops:

Krokodýl vypadá taky fajnově :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
20.3.11 11:48

Já dělala slaný dort z kulatého slunečnicového chleba. Podélně jsem ho rozkrála jako klasický dort, potřela pomazánkami dle chuti a obložila různými uzeninami. Celý jsem ho rovněž potřela pomazánkou, oblepila vysočinou a nahoře ozdobila zeleninou. Ne že by to bylo nejzdravější, ale všem chutnal. Jen bych ho příště rozkrojila na třikrát, dvakrát je málo, je to pak takové sušší. :)
Ale vypadalo to dobře. Hledala jsem v pc fotku, ale asi jsem to už vymazala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 11:49

Ahoj. Já jsem tátovi vloni dělala slaný dort tenhle.

Toustové chleby jsem namazala máslem, vždycky dva slepila k sobě a ještě mezi dala do poloviny sýr, do poloviny šunku. Tyhle dvojice jsem úhlopříčkou rozřízla na dva trojúhelníčky a jimi jsem naplnila dortovou formu tak, aby se vedle sebe i nad sebou střídaly sýrový a šunkový. Jako krém (na vyplněmí mezer a dotvarování) jsem použila lučinu smíchanou s nadrobno nakrájenou zeleninou - to už si přesně nepamatuju. A vršek jsem zdobila vajíčky, salámem atp. Úspěch měl veliký a byl moc dobrý. Nápad není můj, ale z časopisku Pošli recept :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
20.3.11 12:38
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
20.3.11 12:46

Tento sem dělala včera Josefovi.Toustový chleba,česneková pomazánka.bramborový salát,sýr a různá uzenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
20.3.11 13:02
mamina44 píše:
Tento sem dělala včera Josefovi.Toustový chleba,česneková pomazánka.bramborový salát,sýr a různá uzenina.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: Vypadá moc hezky!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.3.11 13:20

Toustový chleba, česnek. pomazánka a šunková pěna, plátkový sýr, šunka, polosuchý salám tuším vysočinu a jeden takovej co má bálej okraj (byl dražší) zelenina … dělala jsem poprvé bez návodu jen dle fantazie a vzniklo totok :

http://img3.rajce.idnes.cz/…P1010027.JPG

http://img3.rajce.idnes.cz/…P1010029.JPG

• Citovat
  • Upravit
50725
20.3.11 15:22

Jéžiš, jděte s tím někam, to vypadá tak dobře… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.3.11 15:34

Tyyy jo ty jsou kráásnýý :potlesk:

Asi něco spáchám z toho toustového chlepa, pár pomazánek a něco ozdob :D Ještě se zeptám, když si korpus (toustový chleba proloženž pomazánkama atd) udělám den předem a druhý den dozdobím, zkazím tím něco? A pak ozdobený, co se nedojí (možná :think: ), vydrží to v lednici třeba ještě třetí den? Mám návštěvy rozvržený na dva dny, by se k nám všichni nevlezli najednou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.3.11 15:42

My jsme ten velký půllitr jedli snad týden a furt byl jedlý :lol: Takže určitě to můžeš tak udělat, taky jsem to dělala den předem - ono se to pak aspoň pěkně nacucá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.3.11 15:57

Super, to sem ráda, asoň nemusím dělat žádnou mrňku a udělám to tak velký, aby to stačilo na oba dny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.3.11 16:01
Murka píše:
Super, to sem ráda, asoň nemusím dělat žádnou mrňku a udělám to tak velký, aby to stačilo na oba dny :palec:

:potlesk: Já se vždycky řídím podle trvanlivosti toho, co dovnitř dám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
20.3.11 17:59

Já naopak ten základ dělám schválně den dopředu, aby se to procucalo, a pak zdobím druhý den.
Naučila jsem se to od známých ve Švédsku, kde tomu říkají „chlebíčkový dort“ a patří to snad ke každé oslavě a tam to taky dělají den předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí