Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj děvčata, potřebuju poradit. Blíží se mi narozeniny a protože u nás se sladkému ve formě dortů a zákusků neholduje, ráda bych udělala slaný dort. Máte nějaký osvědčený recept, popř. návod jak na to? Nikdy jsem ho nezkoušela, tak abych něco nepo… ![]()
Zkus si projít tu…
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
Já jsem dělala kdysi půllitr a písmeno K (obojí taťkovi) a v zásadě šlo o to, že se slepovaly toastové chleby česnekovou, popř. ještě nějakou vajíčkovou nebo jinou pomazánkou a daly se tam různé druhy salámů, sýra a tak ![]()
Pak je ještě údajně výborný tento krokodýl - teda říkali manželovi kolegové, já jsem sice pekla, ale neměla tu čest, bo nezůstal ani drobeček ![]()
Díky, na ten mimibazar kouknu, ten já vůbec neznám ![]()
Krokodýl vypadá taky fajnově ![]()
Já dělala slaný dort z kulatého slunečnicového chleba. Podélně jsem ho rozkrála jako klasický dort, potřela pomazánkami dle chuti a obložila různými uzeninami. Celý jsem ho rovněž potřela pomazánkou, oblepila vysočinou a nahoře ozdobila zeleninou. Ne že by to bylo nejzdravější, ale všem chutnal. Jen bych ho příště rozkrojila na třikrát, dvakrát je málo, je to pak takové sušší. ![]()
Ale vypadalo to dobře. Hledala jsem v pc fotku, ale asi jsem to už vymazala ![]()
Ahoj. Já jsem tátovi vloni dělala slaný dort tenhle.
Toustové chleby jsem namazala máslem, vždycky dva slepila k sobě a ještě mezi dala do poloviny sýr, do poloviny šunku. Tyhle dvojice jsem úhlopříčkou rozřízla na dva trojúhelníčky a jimi jsem naplnila dortovou formu tak, aby se vedle sebe i nad sebou střídaly sýrový a šunkový. Jako krém (na vyplněmí mezer a dotvarování) jsem použila lučinu smíchanou s nadrobno nakrájenou zeleninou - to už si přesně nepamatuju. A vršek jsem zdobila vajíčky, salámem atp. Úspěch měl veliký a byl moc dobrý. Nápad není můj, ale z časopisku Pošli recept
.
Tento sem dělala včera Josefovi.Toustový chleba,česneková pomazánka.bramborový salát,sýr a různá uzenina.
mamina44 píše:
Tento sem dělala včera Josefovi.Toustový chleba,česneková pomazánka.bramborový salát,sýr a různá uzenina.
Toustový chleba, česnek. pomazánka a šunková pěna, plátkový sýr, šunka, polosuchý salám tuším vysočinu a jeden takovej co má bálej okraj (byl dražší) zelenina … dělala jsem poprvé bez návodu jen dle fantazie a vzniklo totok :
Tyyy jo ty jsou kráásnýý ![]()
Asi něco spáchám z toho toustového chlepa, pár pomazánek a něco ozdob
Ještě se zeptám, když si korpus (toustový chleba proloženž pomazánkama atd) udělám den předem a druhý den dozdobím, zkazím tím něco? A pak ozdobený, co se nedojí (možná
), vydrží to v lednici třeba ještě třetí den? Mám návštěvy rozvržený na dva dny, by se k nám všichni nevlezli najednou ![]()
My jsme ten velký půllitr jedli snad týden a furt byl jedlý
Takže určitě to můžeš tak udělat, taky jsem to dělala den předem - ono se to pak aspoň pěkně nacucá ![]()
Super, to sem ráda, asoň nemusím dělat žádnou mrňku a udělám to tak velký, aby to stačilo na oba dny ![]()
Murka píše:
Super, to sem ráda, asoň nemusím dělat žádnou mrňku a udělám to tak velký, aby to stačilo na oba dny
Já se vždycky řídím podle trvanlivosti toho, co dovnitř dám ![]()
Já naopak ten základ dělám schválně den dopředu, aby se to procucalo, a pak zdobím druhý den.
Naučila jsem se to od známých ve Švédsku, kde tomu říkají „chlebíčkový dort“ a patří to snad ke každé oslavě a tam to taky dělají den předem.