Těsto na pizzu?

3011
18.3.11 10:55

Těsto na pizzu?

Prosím poraďte opravdu super těsto na pizzu, z čeho děláte + můžete přidat svůj oblíbený recept na pizzu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
18.3.11 14:40

Ja davam kostku drozdi (nekdy jen pul nebo sacek susenyho drozdi), 300g hladke mouky (kupuju si vylozene vysokolepkovou Pizza mouku), 150ml vlazne vody, spetku soli, 2 lzice oliv.oleje a spetku cukru. Vsecko smicham na testo, pokud se to lepi pridavam mouku dokud lepit neprestane. Necham chvili kynout.
Pak to vyvalim na plech- je to vic plechu, zalezi jak chces mit testo tlusty (vali se to teda hur, neustale se to vraci, ale da se prezit).
Majdu na potreni delam - na panvicku dam trosku oleje, na to nadrobno cibulku, 1 mensi rajskej protlak(mame domaci) nebo cerstva rajcata, cely cesnek, osolim,trosku dosladim (malicko, ne jak rajskou) chvilku povarim a nakonec hodne, hodne bazalky (ta to i zahusti), pripadne nejake pizza smesky koreni (nekdy davam koreni na spagety). Potom dam do misy a ponornym mixerem rozmixuju na majdu. Tim pak potiram pizzu.
Plech pred polozenim testa potru olejem, dam testo, potru majdou a zdobim tim co mam (vetsinou salam, sunka, cibule, trocha kukurice, sypu syrem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
18.3.11 17:28

Mám oblíbené toto původně bylo na plněnýho krokodýla:
260 ml mléka, 3 lžíce oleje i víc, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička oregána i víc, ½ kostky droždí, lze tam hodit najemno nakrájené olivy dle chuti(10ks) 250 g hladká mouka, 250 g polohrubá mouka
Naházím do pekárny dle pořadí, program těsto a je fakt super. Krásně vláčný , voňavý. Musí se hodně válet, vrací se. Hezky vyskočí - ale i tak je fakt dobrý, žádná buchta, křupavý. Když chci nižší, válím víc do tenka.
Peče se na 180-200 cca 30min.

A pak mám ráda obyčejný těsto:
15g droždí
250g mouky
vlažná voda nebo mlíko
sůl,cukr
Droždí smíchat s lžičkou cukru, zalít vlažnou vodou nebo mlíkem a přidat trochu mouky, nechat vzejít kvásek.Pak ho zadělat se zbytkem mouky a osolit.Nechat vykynout.
Pak dělat pizzy nebo je dobrý na langoše :wink:
Když dělám pro víc lidí dávám na kilo mouky kostku kvasnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.3.11 16:23

Mám jednoduchý recept od spolupracovnice. Všem chutná, ale hlavní je, co je na tom těstě :lol:

250g hladké mouky
75ml oleje
120ml mléka
1/2 kostky droždí

V mléce vykynout droždí, zpracovat, vyválet, nazdobit něčím mnamkovým, upéct a dobrou chuť. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
23.3.11 20:34

Pizza těsto

Používám italský recept:
1 kg hladké mouky
1/2 l vody
2 dcl olivového oleje (stačí i řepkový nebo slun.)
1 lžičku soli
1/3 balení droždí
trošku bazalky
Těsto vypracuju, nechám 1 hod. nakynout a pak rozdělím
na 4 díly, tři dám napříště do mrazáku, jedno použiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
8.1.15 15:50

Obnovím, klidně hoďte nějaký svůj oblíbený recept na těsto, ale hlavně mám dotaz, z jakého množství mouky dělýte pro cca kolik osob, resp zhruba přepočet na pizzu klasické velikosti z restaurace. Chci udělat k večeři jen pro sebe a dvouleťačku, tak bych nerada z receptu měla 4 mega koláče. :) Recept už si samo upravím sama, když budu vědět na kolik to vychází. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.1.15 15:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
8.1.15 15:58

@Kapaz Těsto, které nepoužiješ, můžeš dát do mražáku. Já dělám cca ze 1/4 kg mouky a je to na 2 kulaté pizza plechy z Lidlu.
(nemáme rádi typ „buchtopizza“, takže těsto vypracujeme opravdu tenoučké).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.1.15 16:30

My častou používáme na pizzu listové těsto. Je nejoblíbenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
8.1.15 17:18

Pro dvě os. tak 1/4 kg hl. mouky, kousek droždí asi tak 1/3 kostky, zalít teplou vodou, osolit… nechat zkynout.

• Citovat
  • Upravit
3686
8.1.15 17:31

Už mi kyne ze 300g, kdyžtak půjde půlka na mrazák - tahle varianta mi nedocvakla ;) Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
8.1.15 19:29

My děláme těsto podle Jamieho Oliviera a všichni, kdo chutnali, tak chválili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
8.1.15 19:32

@Kapaz Dobrou chuť ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
8.1.15 19:32

Já dlouho hledala ten správný a zatím nejlepší je tento..

250g hl. mouky
lžička oleje
sůl
půl kostky droždí nebo sušené
130ml vody :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7354
30.11.15 17:49

pizza bez válečku?

@janulka15 píše:
http://www.freestylepizza.cz/…-pro-kazdeho, vyjde to asi na 2plechy

tenhle u nás vede!

Ale mám dostaz - neumíte někdo pizzu točit a házet? A jak jste se to naučili? Zkoušela jsem to podle videí, ale pochopila jsem jen podtáčení kraje pod rukou. A většinou si udělám v pizze díru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí