Co s křenem?

17213
18.3.11 08:22

Co s křenem?

Ahoj všem,

jdu si sem pro radu, jak by se dal použít křen.

Koupila jsem křen k vepřovému kolenu a zapomněla jsem na něj … teď mám křen a nevím co s ním. Byly by nějaké rady, jak ho použít do salátu apod? Budu ho muset rychle spotřebovat, protože už je měkký.

Nepište prosím rady jako „k párku s hořčicí“ nebo „křenová omáčka“ - to vím, ale chci něco jiného.

Četla jsem i, že by se dal nastrouhaný zmrazit. Má s tím někdo zkušenosti?

Díky
Jiřina

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

26100
18.3.11 08:59

Manželova mamka dělá z křenu, salát buď strouhá s jabkama nebo se zelím (čerstvým) a potom mě ještě napadla křenová omáčka, ale na tu je asi potřeba toho křenu víc… Ale jinak s jabkama nastrouhanej se s níst celkem v phodě dá :-D No a manžel by si ho nastrouhal, udělal pěnu s křenem a udělal si šunkový rolky v rosolu :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.3.11 09:57

Já myslím, že by se dal i nějak zavařit, abys ho měla k tomu kolenu na příště :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
18.3.11 10:54

Zavařením křen ztrácí svoji „pálivost“. Tu mu dodávají těkavé látky, které zahřátím vyprchají. Jinak je to samozřejmě zdroj super vlákniny, jen to pak už není ono… A pokud křen změkl, tak ztrácí vodu. Chtělo by ho to namočit na půl hoďky do vody a měl by se vzpamatovat…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.3.11 12:30
Jura007 píše:
Zavařením křen ztrácí svoji „pálivost“. Tu mu dodávají těkavé látky, které zahřátím vyprchají. Jinak je to samozřejmě zdroj super vlákniny, jen to pak už není ono… A pokud křen změkl, tak ztrácí vodu. Chtělo by ho to namočit na půl hoďky do vody a měl by se vzpamatovat…

Jasně, ale lepší, než ho vyhodit, ne :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18312
18.3.11 17:21

Než ho vyhodit… To je lepší ho nastrouhat do skleničky, posypat solí a případně trochu pokapat mlíkem… Nebo to zavaření s nastrouhanými jablky, to by taky šlo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.3.11 19:16
Jura007 píše:
Než ho vyhodit… To je lepší ho nastrouhat do skleničky, posypat solí a případně trochu pokapat mlíkem… Nebo to zavaření s nastrouhanými jablky, to by taky šlo.

No třeba i tohle. Mě to zavaření jen tak napadlo, nevím, jak se to dělá. Křen jsem nikdy neuchovávala :wink:
Ale teď jsem si udělala chutě. Třeba na takovýho smaženýho kapra s křenem… :huban:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
119
31.12.18 13:14

Potřebovala bych poradit,jak uchovat zbylý křen.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
74
31.12.18 14:19

V mrazáku.:)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.1.19 21:45

Ja chren naplnim do sunkovych roliek a mam z toho tu taku klasiku :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12821
8.1.19 23:01

Nastrouham a mam v mrazaku ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.19 14:44

@Jirina tak křen mlsáme i syrový (na lžičku, je to dobrý). A přidávám do čerstvého salátu, moc svěží. Když je už měkký, no nevím aby už nebyl proces kažení. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama