Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
malý prodělává mononukleozu řekli nám v nemocnici,že má džet dietu máte někdo zkušenosti? a co jste dětem při této dietě dávali jíst a co jste vařily? jsem nějaká bezradná každý říká něco jiného … prý by neměl snad ani jogurty
Joguty jen nízkotučné. Máme parní hrnec, tak vše na páře, nebo na vodě. Všechny recepty jsme našli na netu. Dají se dělat i buchty. Mělo by vše být bez přepáleného tuku. Takže třeba vařené suché brambory a kousek másla přidat až těsně před podáváním (nerozpouštět v mikrovlnce apod). Nic co nadýmá. Pokusím se zase vyhledat na netu, našli jsme tam dobrý seznam povolených a zakázaných věcí.
Já bych se asi poradila s doktorkou podle výsledků jaterních testů.
Já jsem měla mononukleózu asi ve dvanácti letech a dietu jsem držela fakt hodně přísnou. První cca měsíc nebo dva jsem jedla jen vařenou rybu, vařenou zeleninu, rýži a občas kousek vařeného kuřecího. Žádný tuk a hlavně jen čerstvě uvařeno, nikdy ne ohřívané jídlo. Pak se jídlo postupně rozšiřovalo a cca po roce jsem mohla jíst téměř normálně, ale chodila jsem na odběry a doktorka mi kontrolovala jaterní testy a podle toho říkala, co můžu a co ne.
Měla by to být jaterní dieta, ale je fakt, že názory se velmi různí, to, co naše dr. povolila, tak dítě známé mělo zakázáno a naopak
Čerpala jsem po netu a měla i papír od lékaře, každopádně se nesmí pečené, max.maso opéct nasucho a podlít vodou a dusit. Samozřejmě vynechat tučné věci, čokolády, uzeniny max.libová šunka, nadýmavá zelenina, myslím i mák je problematický.
No nezávidím, je to pěkná pakárna, jsem ráda, že dcera měla velmi brzo výsledky v normě. Ale je fakt, že i když výsledky byly brzo dobré a do normálního jídelníčku jsme jí vraceli velmi velmi opatrně, tak se jednou poblinkala /po chipsech, které si u známých propašovaly s kámoškou do pokojíku/ a x krát jí bolelo břicho a bylo těžko, takže bacha na to, i když se to zdá v pořádku, tak je potřeba hlídat, aby dítě tučnější věci jedlo zřídka a určitě nekombinovalo s jinými problematickými věcmi a to fakt delší dobu - dcera je půl roku od nemoci.
My se řídili tímto:
http://vlada.ajgl.sweb.cz/…za/dieta.htm
A ještě v knihkupectví jsme si koupili takovou malou knižečku s recepty přímo na mononukleozu.
Ahojky,
dnes se od super přísné diety opouští. Záleží na jaterních testech.
Ale jinak bez tučného a nadímavého to chce. Prostě zrdavá strava. Na internetu je plno informací. My se taky řídili, tím pak píše barah.
U nás to měl manžel a jedl i normálně v práci.
Držím palce, ať je to co nejřív v pořádku.
U nás to měl také manžel. My tu opravdu přísnou dietu drželi asi tak 4 měsíce a pak když šel na kontrolu, tak jak se píše, podle výsledků. Sám doktor mu říkal, zdravě vyvážená strava. A pak sem tam zhřešil. Ale naučili jsme se díky tomu jíst zdravěji. ![]()
Ahoj holky tak už i nás postihla mononukleoza
Zrovna na jaře a v tom krásném počasí.
Jak dlouho jste byli zavření doma??? ![]()
Jinak právě dělám palačinky a ty doma moc milujeme
Hrnek vody, Hrnek hl. mouky, maličko soli. Smažim na sucho na panvi, na to trochu marmelady bez zrníček. Mnamka .
Mohu se zeptat, jak se knížečka jmenuje? Nemohu nikde nic najít. Děkuji Denisa ![]()
Achjo je Jaro,krásné počasí a postihla mě Mono. mám už 13 dní teploty a nejde to pryč co mám dělat vždycky na noc mám 38-39 teploty.Držím dietu mám zkažené prázdniny a nemohu sportovat. Achjo co mám dělat
![]()
Akorát jsem doma s mononukleózou.. A mám dotaz ohledně užívání cukru a medu. Mohu ho mít? A kedlubnu? Poradíte oblíbený recept. Napřiklad ty palačinky. Mnam
děkuju
Ahoj Všem!
Mám 7letého syna u kterého se mi dnes potvrdila mononukléoza
ted na prázdniny. No ono se to v podstatě stejně nehodí nikdy nikomu, je to hnus! Chtěla jsem se zeptat - jak dlouho musí být doma? Pokud nemá teploty, bere Ospen. Jasně žežádný lítání, ale aspoň si zajít na chvíli ven na klidnou procházku. jaký máte prosím zkušenosti?? díky za případné odpovědi
katka
@Katsab taky mám skoro 7letého kluka…a taky tento týden zjištěná monon. taky tady pídím za jak dlouho se může třeba ven atd…jinak byl dnes na krév, nic moc, tak dieta, ale stejně nechce jíst, má nateklý krk a ještě dvě obr boule za ušima…tak hlavně jen popíjí…spíš je horší jej udržet v klidu, chvilku neposedí, je teda bez teplot..zítra jsme měli jet na chatu,.,, tak nic, ale neva, snad bude líp ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Mému manželovi zjistili min. týden mononukleozu a dále taky žlučníkový kámen. Doktor mu řekl, ať si na netu najde dietu při mononukleoze a podle toho se stravuje. Našli jsme x stránek, už víme co by jíst měl a neměl, atd. Jenže znáte většinu chlapů - je to horší jak s dětma a než aby jedl 5× denně to co mu nechutná, tak radši nebude jíst skoro nic :-/ Proto se obracím na vás, zda nemáte zkušenosti s tímto onemocněním a případně osvědčené typy na recepty, jak jste jídlo vylepšovaly, atd. atd.. Předem díky!