Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Elo,
moc díky za odpověď! Ale ovulace dvakrát??? To jsem ještě nikdy neslyšela
Bylo by to fajn. Katka
No Kačí,
myslím, že nejsme jediný komu by se to moc líbilo, ![]()
tak důvěřujme vědcům a tulme se co to jde..
![]()
ahoj
ela
Ahoj holky,
jak tady tak pročítám vaše komentáře, tak mi to nedá a musím přilít trochou kapky do ohně:-)))
Zítra to budou 2 roky od našeho „co kdybychom si pořídili miminko“. Naivně jsem si tehdy myslela, že se to povede, vždyť už mám skoro 6-ti letého chlapečka, partner skoro 12-ti letou dceru… Každý měsíc jsem příchod MS obrečela a nerozuměla tomu, co se to v tom mém těle děje. Zpočátku, tak 1,5 roku jsem z toho tolik zoufalá nebyla. Chtěla jsem miminko, moc, ale neupínala jsem se na to tolik jako teď. Deprese jsem měla jen v den, kdy dorazila ta červená mrška, ale pak to bylo celkem v pohodě. Těch nespočet testů, co jsem si každý cyklus dělala!!! Začaly se mi totiž protahovat cykly, s nimiž jsem nikdy problémy neměla. Už půl roku netestuju, myslím si, že je úplně jedno, jestli si ho udělám třeba o měsíc později, mimi mi přece v bříšku zůstane:-), ale to, co cítím, se dá dost dobře přirovnat k pořádné depce. Myslím na to snad neustále! Mám práce nad hlavu, někdy mám pocit, že nestíhám, své myšlenky tudíž nemám jen u miminka, ale prostě je to ve mně. Moje mamka je snad jediný člověk, který mi rozumí. Přítel mi tvrdí, že se na to moc upínám a že to moc chci, proto to nejde. On chce také miminko, ale přijde mi, že je prostě pohodář. Spermiogram nám vyšel na výbornou, dokonce ho doporučili i jako vhodného dárce, ale u mě zjistili, že neovuluju. Na:,–(ili mi Clomhexal, který tento cyklus beru poprvé. Dr. mi řekla, milovat se ve 14DC +/-4 dny denně a určitě se to povede. Lehce se to řekne, ale hůř dělá. Přítel ví, že se milujeme hlavně proto, aby se zadařilo, takže je z toho nesvůj i on a místo s krásného milování je to jen honba za mimčem. Už jsem zoufalá a rady typu: mysli na něco jiného, mi už začínají lézt silně na nervy:-(((.
Ahoj, tak to mi trochu mluvíš z duše ![]()
Nesmíte se po tom tak hnát - první připomínka a hned následující je už aby jste měli taky mimčo - od našich známích, ktrým se v úterý narodil chlapeček ![]()
Fakt jsou některý lidi dost neohleduplný, ale to nepochopí nikdo kdo nebyl v takovéhle situaci ![]()
tak pa
Ela
Monalisa
Krásný den, tenhle příběh, který jsi napsala je skoro jak ten můj. S manželem jsme se snažili dva roky, ze začátku to bylo super, ale potom, jsme se milovali opravdu jen pro to, že je to ve správný čas a dokonce i hodinu. Po různých vyšetřeních jsme došli k závěru … tedy naši lékaři, že nám musí pomoci. Byli jsme na IVF a dnes jsme ve 13 týdnu těhotenství a jsme ti nejšťastnější človíčci na týhle zemi. Myslím, že přestat myslet na to prostě nejde. I když jsme začali dělat různé sporty, stejně člověk přišel domů a říkal si že už by to miminko mohlo přijít. Takže držím moc palečky, aby Vám co nejdříve řekli že vás bude o jednoho víc. Já jsem moc šťastná a můžu říct, že všechno čím jsme prošli stojí za to!!! Papa
kachynko, já myslím, že na věku vůbec nezáleží. Záleží na tom, jak dlouho se snažíte, na zdravotní stránce atd. atd.
Kachynka
Ahojky, já bych v tomhle vůbec nekoukala na to kolik Ti je. Záleží na tom jak dlouho se o miminko snažíte, ale já bych určitě na nějká vyšetření šla. koneckonců chvíli to taky trvá než vše proběhne a tak dále. Držím palečky Eva
myslím, že na věku zas až tak moc nezáleží. Mě je také 27 a mám za sebou první (bohužel neúspěšný) pokus o umělé oplodnění. Záleží hlavně na zdravotním stavu - moje švagrová podstoupila um. opl. ve 24 letech, protože zdravotně je na tom tak, že i kdyby čekali bůhví jak dlouho, stejně by neotěhotněla. Tak proč to zbytečně odkládat? Určitě si zajdi na nějaké to vyšetření, třeba budete oba v pořádku a když ne, tak se třeba brzy dočkáte miminka uměle. Přeji hodně štěstí!
Barbánek ![]()
No, já už mám skoro všechna vyšetření za sebou - kromě průchodnosti vejcovodů… Vše ok, i partner, krom detailu, že neovuluju. Na to beru Clostilbegyt, po kterým jsem před rokem otěhotněla, leč moje štěstí trvalo jen pár týdnů. Celkem se snažíme skoro dva roky.
Dneska jsem si přečetla tuto již trošku starší /podle data/ diskuzi a nedá mi to - holky, cojste zakládaly, Ciaro a spol. jak se vám daří? Pomohlo vám cvičení Mojžíšové a dovolená? Třeba nás to povzbudí ![]()
Já už taky čekám dlouho na mimčo, přes 2 roky, takže mě každá pozitivní zprávička vždy moc potěší a dodá mi sílu
![]()
Daria
Ahojte baby,
skusam uz treti krat odoslat tento prispevok a nedari sa mi
. Mozno sa niekde objavi, tak bude 3×. Skratim to, Ciara a ostatne snazilky, co tak skusit vypocet podla Jonase a prstikova metoda?! Mne prave to pomohlo po roku snazenia. Viac o tom najdete na www.rodina.cz.
Vlada ![]()
Ahoj Katko,
myslím, že tulení po ovu je už nanic, nevím jak zjišťuješ ovulaci,
ale všeobecně je to poslední den nižších teplot,a nejlépe podle cervikálního hlenu v poslední den bílkového hlenu.
A v případě ovulačních testů : zkoušej den -dva před ovu - měli by být jen slabounké čárky, v ten ovu by měla být tlustá - někdy mívám i tlustější než tu kontrolní, a den po ovu zase slabší až žádná..
je toho víc podle čeho vysledovat ovulaci…
, tak proč ne třeba dva dni po ovu?
A kromě toho vědci zjistili , že až 80% žen ovuluje 2× měsíčně 
Ale na druhou stranu - možný je všechno
Tak příjemné snažení
Ahoj
Ela