Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
snažím se o mimi už skoro rok,
a za tu dobu už znám křivky svojí BT, znám kvalitu cervikálního hlenu, stav děložního čípku všechny znaky plodnosti mi vychází podle tabulek, ovuluji bez hormonů, byla jsem na laparoskopii - bez závady, tak proboha proč mi to nejde???? ![]()
Zdravím staré lidi, pomahám slabším, jednám čestně, tak proč tohle? ![]()
jsem vyřízená, můžete někdo poradit?
Děkuji Ciara
Tak tak, u nás byla (je) chyba na straně přítele.
Vzhledem k tomu, že se o partnerovi nezmiňuješ, předpokládám, že na vyšetření nebyl.
Ať Vám dopadně vše OK a brzy vidíte //.
Dana
Ciaro, zkus zjistit, jestli není problém na straně partnera. Jsem na tom jako ty, akorát mi došla trpělivost už po 5 měsících a ještě že tak
. Problémy jsou většinou tam, kde je nejmíň čekáme,ale dneska už je díky medicíně možné přírodě prostě pomoct, tam kde trošku pokulhává, tak se vyplač a seber
. Mimi za to stojí!!
Ahojky, to je pravda. U nás to bylo úplně stejné. Teploty byly v pořádku, všechno jak má výt. Pak jsme zjistili, že je problém v kvalitě spermijek. teď bereme vitamíny a nějaké další přípravky. Papa ať ti Vám to brzy vyjde. A na nic nečekejte a bežte na spermiogram. Ať máte jistotu. Ahojky
Ahoj, určitě pošli partnera na vyšetření ,ale taky na to zkus nemyslet,i když sama vím,že to dost dobře nejde,taky se už hezkých pár měsíců snažíme a všichni ,včetně doktorů, nám říkají, že problém bude nejspíš v tom, že na to pořád myslím a tělo se pak jakoby zasekne a nic.Doporučují nám někam odjet a uvolnit se
,takže te´d přemýšlíme o nějaké pěkné dovče.berunda
Jééé, no to koukám kolik Vás napsalo..
Díky moc, ale spermiogram byl jedna z prvních věcí, ještě před tou laparoskopii. Bohudík spermijky jsou výborné, sám doktor řekl, že dlouho takhle dobrý spermigram neviděl, ![]()
Tak a teď mi teda řekně to, kdy mám skočit ze sklály??? ![]()
Ahoj!
Je mi moc líto, že se mimi nedaří.
Co takhle zkusit třeba cviky podle Mojžíšové? Nemám s tím sice osobní zkušenosti, ale docela bych věřila, že to může pomoci.
Skok ze skály miminko určitě nepřinese.
Psychika je mocná a je těžké na to tak nemyslet. Možná v tom bude opravdu jen ten psychický blok, který by se dal odstranit třeba tím cvičením.
Přeji mnoho trpělivosti!
Dvě čárečky určitě přijdou!
Na umělé oplodnění myslím už dost často…
Chystáme se na „oplodňovací“ a předsvatební dovču, oba musíme vy:,–(it… ![]()
Pustila jsem se do příprav na svatbu, aby to zmátlo trochu můj mozeček, jsem na sebe naštvaná, že se nedokážu soustředit na nic jinýho…
Jinak na mojžíšovou jsem se ptala svého doktora a ten mi řekl, že v tom nevidí nic zvlášně prospěšného, ale že to neuškodí, chtěla jsem to zkusit a bez doporučení doktora mě nevezmou…
dneska jsem 23DC a nepozoruji na sobě nic, dokonce mě ani nebolí prsa,
a to mě vždycky bolely od ovu až po MS ![]()
Zase ta hnusná depka…
Ahojky,
je mi to moc líto, že má někdo takové potíže:-(
Ale určitě to vyjde!!!
Zrovna teď mi kamarádka vyprávěla o svých známých, co ne a ne otěhotnět. Roky!
Koupili si štěně. Nádhernýho zlatýho retrívra:-)
No a co najednou přišlo… těhu jak řemen, až je to zaskočilo:-)))
Tak hodně štěstí a ať to brzy vyjde!
Albi
Jo děkuju moc holky,
už jsem z toho na palici…A už přestávám věřit, že se to někdy povede..
Když se kouknu na svoje tabulky ( od loňského srpna ) BT, hlenu a čípku, musím se sama sobě smát, přesně vidím jak jsem si tiskla první papír na dva měsíce a říkala jsem si jestli vytisknout dva a řekla jsem si jeden stačí druhý měsíc si už budeš hladit bříško ![]()
Je mezi Vámi někdo, kdo byl v pořádku a snažil se takhle dlouho??
Ahojky,
já jsem měla strach, že by moje otěhotnění mohlo trvat dlouho, je mi už přes 30 a tak jsem na partnera začala nenápadně tlačit, abychom si už pořídili mimčo. Jemu se ještě moc nechtělo, je o pár let mladší, tak jsem to chápala, ale naštěstí to přišlo samo. Myslím, že všechno má svůj čas a snažit se necelý rok není zase tak dlouho, podle toho co jsem slyšela od různých lidí, i když mě se to mluví. Jedni moji známí se snažili víc jak 6 let, byli oba v pořádku, nakonec se to povedlo.
Jsem si skoro jistá, že pokud jste oba zdraví, brzy se to povede. Chce to být v pohodě psychicky. Popravdě řečeno ve 26 letech bych si s tím hlavu nelámala, času dost. Znám taky dost holek přes 30, které by rády mimčo a nemohou najít ani toho pravého otce. Navíc pak mohou přijít komplikace. U nich už obavy docela chápu.
Takže moje rada: NEPLAŠIT
P.S. navíc přece sex není nepříjemná záležitost, tak si to s partnerem užívejte a přijde to samo ![]()
Ahojky.
SNAD TĚ POVZBUDÍM.Nám se nedařilo rok.Byla jsem na vše připravená maximálně,znala jsem bazální teploty,hlen atd…A naše štěstí přišlo přesně po roce.Věřím ale tomu,že vše bylo psychikou.PROSTĚ MOC UŽ JSME CHTĚLI.Dlouho jsme vše odkládali,dovolené,zařízení domku..A přestože jsme si mysleli,že to může trvat,tohle nás zaskočilo a tak jsme po půl roce začali s panem doktorem pátrat po příčině.Vše O.K.Naše snažení začalo o jedny vánoce.Celý rok nic a tak jsme se rozhodli vy:,–(it myšlenky,co to jen půjde.
1.Manžel objednal dovolenou k moři na červen.(takže nejedem)
2.Já si přivedla domů kocourka nalezence,aby nemusel do útulku.
3.Prodali jsme starší kočárek za pakatel,jen aby jsme už nebyli jeho vlastníci,přestože jsme ho doma neměli uskladněn.Měli jsme ho od známých asi tři roky.
A v lednu už jsme měli dvě čárky!!!Jsme teď 23tt+3 a letos mi bude 28let.Rozhodně buď v pohodě,může jít opravdu jen o psychiku.A metodu Mojžíšové bych vyzkoušela,cvičila jsem ji asi 5 měsíců kvůli bolavé páteři,a kdoví,třeba taky pomohla.Je o tom i dost knížek,nebo hledej na netu anebo ti poradí na rehabilitaci(mají tam cviky určitě vytištěné na papíru).
Hlavu vzhůru a snad jsem tě trochu povzbudila!!!Zkuste tohle léto maximální aktivitu sportu,dovolených,výletů,cukráren a já nevím čeho ještě,nemysli kdy je ovulace a kdy ne a doufám,že se brzy dočteme,že jsi těhu.DRŽÍM MOC PALCE.
Ahoj Ciaro,
predpokladam, ze vsechny mozne i nemozne polohy ste uz zkouseli, ale co po „tom“? Ja vzdycky delala svicku (nohy nahoru)
a muj pan doktor mi doporucil, at si po milovani lehnu spis na bricho (krome tech standardnich rad jako nemyslet na jen na to jak otehotnet atd.).
Hned ten dalsi mesic sem mela // a ted mame sestimesicniho prdolku. Nevim, jestli to bylo tim, ale mozna ano, kdo vi?? ![]()
Tak hlavu vzhuru, urcite to brzo vyjde!!!
Eva