Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
rozhodla jsem si pořídit kolo, a protože budu jezdit i s prckem (19m), tak i nějakou sedačku.
Kolo bych snad nějaké vybrala, ale problém je se sedačkou. Malý je docela divoch, tak bych potřebovala nějakou, ze které nevypadne a kterou nerozepne (popruhy v autosedačce rozepne snad i poslepu).
Máte nějaký tip na bezpečnou cyklosedačku? A jaká je přibližně cena?
Masi
Nevím proč se ptáš zrovna tady, ve foru Neplodnost, ale zrovna dnes v televizi byla diskuze na toto téma - odborníci se shodli, na tom, že dítě do sedačky na kolo patří nejdříve od 3 let !!! Nebezpečí úrazu …
Martin
www.babybazar.cz
Martin,
zijem v „bicyklovej velmoci“ - Holandsku. Ludia tu vozia deti od 9mesiacov… Neviem, co by robili, keby mali cakat az do veku 3 rokov
Bicykel je v NL nepostradatelny. Je ale pravda, ze ta cyklisticka siet, co tu je, a tiez povedomie vodicov je na uplne inej urovni…
Masi, prepac, ze som sa sem tak vterkla a neporadila. ![]()
schamka
Ahoj,
na www.matysek.cz je nabidka cyklosedacek Romer (s prehlaskou), soude podle jejich autosedacek to bude asi jedna z nejbezpecnejsich.
Lucka
Martine, promiň, že jsem svůj dotaz špatně zařadila, ale nejsem moc sběhlá v práci s počítačem, tak bys mi to snad mohl odpustit. Také si nedokážu představit, že budu dítko vozit na kole až od tří let. V té době už bude vážit tolik, že ho snad ani neuvezu.
Klarisku, děkuji za stránky, sedajdy vypadají bytelně a nezdolatelně, tak snad tam něco vyberu. To co mají v cykloprodejně kde jsem se koukala jsou jen takové výlisky z umělé hmoty s popruhem bez bočních stran a z toho by mi prcek určitě vykočil.
Masi
Ahoj Masi,
jestli můžu doporučit tak sedačku HAMAX jsou opravdu dobré i v testu vyšly velmi dobře. Okoukni taky tyhle, mají různé a hlavně jsou i cenově dostupné (2-3 tis.), tak přeji dobrou ruku při výběru.
EVEl
Ahoj!
Máme sedačku Hamax, je polohovací, odpružená= samonosná (nedává se pod ní nosič), s opěrkou pro ruce, nohy a má vysoké opěradlo, tvarované pro opření hlavy s přilbou. Zapínání pásy je bezpečné, myslím, že ani šikovné dítko je nerozepne, je k tomu potřeba dost síly a současně zmáčknout víc bodů, aby se přezka rozepla. Z kola se dá jednoduše sundat a pokud zakoupíš náhradní „zámek“ na druhé kolo, tak sedačku jednoduše kdekoliv můžeš přehodit na druhé kolo třeba manžovi. Nosnost má 22kg. V testech vyšla dobře, stála nás 2400Kč, dítko v ní vozíme bez problému od roka.
K tomu přilbu Ultima Author, teď vyšla v testech jako nejlepší. Přilba je s regulací (48-54cm). Regulace velikosti je vhodná už toho důvodu, že někdy dáváme pod přilbu čepici, jindy ne. Regulace je jednoduchá šroubem, upravuje se pohodlně až při nasezené přilbě. Pod krkem je na pásku u přilby ještě polstrování (podložení pásku), aby nevznikaly otlačeniny.
S obojím jsme velmi spokojeni.
Přeji šťastnou volbu při vybírání sportovního náčiní!
Ahoj,
máme úplně stejnou kombinaci jako Marmih a jsme s obojím velice spokojeni. Sedačku Hamax Sleepy a přilbu Author Ultima. Oboje fakt perfektní. Všechna plus už Marmih napsala.
Jinak musím říct, že mojí mámě se ten pořad velice líbil. Není totiž zastáncem jízdy na kole s prckama (našemu je teď rok) a od té doby neustále slyším, že jsme blázni…(ne teda úplně ve zlým, takže přežít se to dá) ![]()
Jen se podivuji nad tím, proč vozit dítě až od 3 let??? To se mi zdá, že už ho v tý sedačce ani neuvezu a že se bude učit na svým
. Já vím, bylo tam řečeno také, že se děti mají na svým učit až od 4. Ale to je individuální.
Sendy