Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkný večer🙂s partnerem s kterým mám skoro 5 letého syna jsem se rozešli už před čtyřmi roky. V péči mám syna já, styk máme stanovený dohodou, což u nás moc nefunguje a proto chci nechat tento styk upravit. O co mi však ale jde, je to, že od něj neustále poslouchám vulgární urážky, že jsem k***a, pía, mrda a podobně, i když mu většinou vyjdu ve všem vstříc..nedávno mě jeho sestra pochválila, že jsem zhubla a on po mě i před malým začal řvát že jsem dvka tlustá, že chodím škat do posilovny a podobně, přitom on byl ten, který si tenkrát našel přítelkyni. Nevím jak se bránit a hlavně nevím proč bych se měla nechat takhle urážet..poradíte někdo co s tím?
Myslím si že si tak trochu zvykl že mu vycházíš vstříc.
Asi mu dělá dobře se po Tobě vozit.
Nicméně zkus si i Ty někdy postavit hlavu a trvat na svém.
Jak se bránit?
Porádím jen toto.
Buď si vědoma své hodnoty a respektuj sebe samu, věř si!
Buď dobrou mámou a plň si své povinnosti, někdy je trocha ignorace potřeba, pokud se nedá jinak vyjít…
Přeji zdar a novou chuť do života.
A má to vůbec cenu? Asi bych hodila těžký ignor. Nebo ti přijde jako dobrej nápad se tam s ním hádat taky? Jako že se budou hádat dva s prominutím blbci? Předej dítě a nazdar.
@Nickonie píše: Více
Taky bych to tak viděla. Že je v tomto submisivní, ustupuje, kýve a on pak nemá důvod nic řešit a ještě si myslí, jakej je king.
Máte nějakou dohodu, tak se toho drž. V čem jako věčně vycházíš vstříc? ![]()
V klidu, ale důrazně „přestaň mě urážet, chováš se jako nějaký zfetovaný c. ikán na nádraží.“
„Jestli tě někdo slyší, tak si musí myslet, že si předávám dítě s někým, kdo nemá ani základní školu.“
"Tvůj slovník přesně vystihuje, co jsi zač ".
A tak dále dokola. Víc nereagovat a nenechat se vůbec vtáhnout do hádky, potom mlčet.
„Už jsem ti říkala, že mě nebudeš urážet, nejsem na to zvědavá“
Já bych to opakovala vždy, když by s tím začal. Taky bych si 100% pořizovala video, pokud to stihneš, aby to bylo nahrané, jak tě uráží. To se ti u soudu bude náramně hodit. Ale nevyhrožovala bych mu tím.
Kdyby přišel na to, že ho natáčíš, tak v klidu říct „ano, protože se chováš jako blázen a já už si říkám, čeho všechno jsi schopný, takže abych měla důkaz, až budu jednou muset volat policii“
Jako nedej se. Nesmíš se ale hádat, to budete za blázny oba.
Hrozné je, že tě určitě takhle uráží i před synem, pomlouvá, manipuluje, když je s ním sám. A chápu, jak je to těžké. Kvůli synovi mu chceš vycházet vstříc, protože nechceš situace nadále vyhrocovat a máš strachy co by provedl (například ti ho schválně nechtěl vrátit). Tak buď silná, stůj si za svým a nepůsobí na něj provokativně (aby ses mu nevysmívala). Jen ho vždy stroze územní a řekni, co si o jeho chování myslíš. Vždy, když se budete muset potkat, předem si zapni video a měj telefon třeba v neuzavřené kapse.
Držím palce u soudu. Mimochodem není od věcí si jít o tom promluvit na ospod, co by ti poradili dělat v takových případech. Víš, ono je lepší tam mít už někoho, kdo tě trochu pozná, poradí, udělá si svůj názor. Než čekat až na soud.
@Nikdo07 píše: Více
Styk si nech stanovit soudem a já bych si ho i nahrála.. Tak aby on o tom nevěděl a ty budeš mít pro soud i možný důkaz, že s takovým člověkem není dohoda možná..
Osobne bych mu jednu strihla, kdyby mi takhle rekl. Zaslouzil by si to.
Prostě bych ho ignorovala. Vím, že je snadné něco takového říct, ale pokud máš ráda sebe samu, tak bych si jeho slova příliš nebrala k srdci. Je to kretén a očividně ho baví ubližovat ti i nadále.
Nech si upravit styk soudne. Dite mu predej a vubec se s nim nebav. Max co se tyka ditete. On si asi fakt zvykl, ze si to nechas libit tak machruje. Kdyz te zacne urazet, tak se na nej hezky usmej a zeptej se ho jestli je to vsechno, nebo jeste neco potrebuje. Uz mu vstric nevychazej, kdyz se chova jak hovado.
@Parvaneh píše: Více
Takovej ubozak by byl schopnej ji to z otocky vratit. Nema cenu si spinit ruce takovym clovekem. Hlavne by to videlo i to dite, staci ze to chudak malej musi poslouchat.
Jedině ignorovat, tady není jiná rada. Začne tě urážet, toto, toto - zachovej naprostý klid a zareaguj nějak takhle - Slyším, tě, nemusíš křičet, tady má Jiříček batůžek, čekám vás v pět před barákem Nashle. Nebo - Ano, už jsi mi to říkal, prosím tě, dej mu čepici, včera už bylo chladno.
Musíš věčně, hlavně nedej najevo, že se tě to nějak dotýká. I když je to de.il, je to bohužel i táta tvého dítěte. Tak ať si děcko samo jednou udělá obrázek, co má za tátu. No, hodně štěstí, možná až si najde nějakou jinou oběť, budeš mít klid.
Díky všem. Já se s ním nehádám, snažím se držet nad věcí, myslím si o něm svoje ale vždycky s ním komunikují slušně, nechci se snížit k tomu, abych s ním mluvila tak jak on se mnou. Jen mi to prostě přijde už přes čáru. Abych se ráno vzbudila a první co v mobilu viděla, že mi jen tak napíše že jsem d*vka? Nebo když jsem si teď posledně pro malýho přijela tak po mě chtěl půjčit 10,– a když jsem mu řekla že mu nic nedám tak mi začal sahat do kapes. V neděli jsme měli pohřeb, malého měla hlídat bývalá tchýně nakonec byl malý u něj a on mi hodinu před pohřbem psal že na malyho nemá nervy, že ho vyhodí. Když jsem tam chtěla někoho poslat tak mi psal ať se zklidnim, že malej je úplně v pohodě, že se dívají na pohádky. Vím, že to dělá jen proto aby mě psychicky zdeptal. A už to fakt nechci dál snášet
No ty jo, dobrej magor teda. Ten by potreboval aby mu nekdo vysvetlil ze takhle ted ne. Jeho cislo bych si blokla a smitec.
@Nikdo07 všechno si to ukladej pro soud.
Je to chudák, který přišel o fajn ženu, proto tě uráží. Snaží se tě psychicky zdeptat abys viděla, že on byl "skvělý " a vrátila se zpět k němu. Můj názor, ale určitě se k němu nevracej. A zkušenost z okolí. Slaboch s IQ tykve… Nevěděl jak říct ženě, že udělal chybu, tak to zkoušel takhle