Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny na diskuzi ![]()
Mám prosbu, co dělat se sousedama, které neustále budí našeho prcka a domluva s nima není???Bydlíme tu 5 let, nastěhovali se nad nás už s jedním dítkem kolem roka,už tehdy to bylo něco, my s manželem dělali na směny a potřebovali se mezi čtyřma nočníma alespoň trochu prospat, což nešlo.
Pak se jim narodilo druhé dítě a o měsíc později zase nám.
Ted už jsou děti starší a zatím je to jen a jen horší. Vstávají v 6hod a chodí spát kolem 22hod, což náš malej chodí spát kolem 20hod a ráno se budí kolem 9hod, teda když ho nevzbudí, křik, jekot, skákání, dupání, mlácení hračkama o zem, vrzání židlema atd.
Zkusili jsme už všechno, domluvu osobní, písemnou,klepání koštětem a už i jednou odvetu hlasitou hudbou aby si je uklidnili. Zaráží mě, že když jsme za nima byli, tak se hrozně divili, že po nich chceme, aby byl trošku větší klid, že nám budí malého. Asi mě už z toho hrábne. Nevypadá, že by se to mělo zlepšovat a těžko to ted můžeme řešit přestěhováním
![]()
Chápu tvou situaci.Máme něco podobného, akorát jsme se nastěhovali pod takovou rodinu.Malá si ale naštěstí po cca 14 dnech zvykla.Ale taky mě vytáčí jak tam v 11 večer ječí a dupou, když jdeme my spát.Malá spí taky od 20hod.Navíc ječí na chodbě, to bych je
Já se snažím malou tišit aby nevýskala a oni vůbec.Nejhorší ráno jak jde starší do školky, sleze před naše dveře a ječí jak na lesy a to máme hned z chodby ložnici ![]()
My jsme teda nezkoušeli jim nic říct.Zas si říkám, že malá teď brečí v noci, protože jí rostou zuby, tak aby mi zas nevyčetli to.
Určitě bych stále dokola je zkoušela upozorňovat na to, že jsou příliš hluční.Podle toho jak píšeš, si to vůbec neuvědomují a asi jim to nedochází.
My bydlíme taky v paneláku, jsme tu jediní,co mají děti a věřím, že to s námi není jednoduché. Jsou malí, tudíž hluční,když se smějou - nahlas, když se hádají - nahlas.Jezdí na odrážedlech, honí se… vše jde slyšet.
Bohužel jsou ve věku,kdy jim ještě moc domluvit či je na delší dobu usměrnit nejde. Občas taky čekám,kdy na nás někdo zabouchá…
Jediné,co mě napadá,ale asi to moc nepomůže,dát spát vaše děti do místnosti,nad kterou oni mají ložnici, tam by mohl být relativní klid.
Těžko nebudit někoho kdo spí 13 hodin denně. Noční klid je od 22 do 6 ráno. Když se nemůžete přestěhovat tak zbývají špunty do uší a makovicový odvar. Nebo si zvyknout.
No to právě tak máme, malej spí nad jejich ložnicí, ale je to hrozně slyšet.My teda nebydlíme v paneláku, ale ve zděném baráku s bytama a je to šíleně slyšet.Myslela jsem že jsem snad už proti nim zaujatá, ale bavili jsme se o tom i s jinýma lidma kteří je znají.Pláč já jim nevyčítám, tomu se zabránit nedá, nám taky prcek pláče, ale oni je neučí ani trochu ohleduplnosti když bydlí v baráku plný lidí. To nám ještě řekli, že máme nechat jejich děti přirozeně se vyvíjet, tak hold nám za chvilku spadnou lustry na zem. Je to děs, chápu děti jaký jsou ale tohle je vážně moc, hlavně když je nechají úplně všechno dělat.
Jestli si myslíte, že jejich rodičům ten rambajs nevadí, tak jste pravděpodobně na velkém omylu. U nich doma je ten cirkus podstatně větší. Mám kluky 4 a 6 let - nejdou vypnout - jdou pouze na pár sekund zpomalit. Pokud je doma jen jeden z nich, tak není problém, aby byl klid. Ale se dvěma poměrně živýma dětma je to mazec.
Můžete jim zkusit darovat DVD přehrávač s hromadou pohádek - je šance že sousedovic děti budou čumět na pohádky a vy budete mít alespoň chvíli klidu. ![]()
Nebo si pořiďte další dítě a tyhle starosti Vás přejdou, protože budete přemýšlet jestli odvar z makovic dát vašim dětem nebo sobě.
Mohu Vás ujistit, že Vaše děti ty sousedovic přehluší. ![]()
Příspěvek upraven 07.03.12 v 14:19
Zkus se vžít ale do jejich situace. Máš dvě děti, který ti prostě dřív jak ve 22 nezalehnou a ráno 6 hodin už se rvou a mlátí hračkama,..... No a sousedi pod tebou si stěžují.
Podle mě se nedá nic dělat jak to vydržet. Prostě jejich dítka nespí jako tvý a jednou se může stát, že budeš mít dvě děti, který budou ráno vyvádět a sousedi pod váma na vás tlouct koštětem.
To je prostě panelák.
BaraF píše:
Těžko nebudit někoho kdo spí 13 hodin denně. Noční klid je od 22 do 6 ráno. Když se nemůžete přestěhovat tak zbývají špunty do uší a makovicový odvar. Nebo si zvyknout.
jsme tu necelých 6 let a zatím si zvyknout nelze. ![]()
goldenka píše:
Zkus se vžít ale do jejich situace. Máš dvě děti, který ti prostě dřív jak ve 22 nezalehnou a ráno 6 hodin už se rvou a mlátí hračkama,..... No a sousedi pod tebou si stěžují.
Podle mě se nedá nic dělat jak to vydržet. Prostě jejich dítka nespí jako tvý a jednou se může stát, že budeš mít dvě děti, který budou ráno vyvádět a sousedi pod váma na vás tlouct koštětem.![]()
To je prostě panelák.
my ale nebydlíme v paneláku ![]()
navíc malého učím ohleduplnosti, aby nehulákal na chodbě a nemlátil věcma o zem atd. a jde to v pohodě.Nejhorší je, že u nás nechce ani nikdo spát, protože je to taky budí.Ale to je jedno…
Jo to už jsem si dočetla, ale to je fuk kde bydlíte, prostě v domě, kde je vás víc. Víc lidí rovná se víc hluku. Budete se asi muset odstěhovat na samotu.
lulinka10 píše:my ale nebydlíme v paneláku
Tak v paneláku je to snad ještě horší. (My bydlíme v paneláku a tam je slyšet všechno - i vrzání postelí či posunutí židle po podlaze.
)
lulinko- každý dítě je jiný, některý spí a jsou kliďasové, jiný nespí a dělají bugr. Naše sousedka má stejně starýho kluka, může vychovávat a vysvětlovat jak chce a ten celý den jen řve, mlátí sebou o zem a dělá scény. Prostě je takovej. Určitě to sousedi nedělají naschvál. Takový bydlení je o kompromisu.
alifie píše:lulinka10 píše:my ale nebydlíme v panelákuTak v paneláku je to snad ještě horší. (My bydlíme v paneláku a tam je slyšet všechno - i vrzání postelí či posunutí židle po podlaze.)
to máš pravdu, tam jsem bydlela od malička
teda my asi bydlet v paneláku nebo podobném domě tak nás vystěhujou,malá taky téměř neustále na něčem jezdí,s něčím bouchá nebo brečí a někdy se stane že začnou brečet oba najednou nebo do toho ještě křičím já aby mně vůbec bylo slyšet.Dřív jak v deset taky nezalehne to bývávalo,ale fakt že to není pořád. Takže s tím se asi moc dělat nedá. ![]()
goldenka píše:
lulinko- každý dítě je jiný, některý spí a jsou kliďasové, jiný nespí a dělají bugr. Naše sousedka má stejně starýho kluka, může vychovávat a vysvětlovat jak chce a ten celý den jen řve, mlátí sebou o zem a dělá scény. Prostě je takovej. Určitě to sousedi nedělají naschvál. Takový bydlení je o kompromisu.
přesně s tím souhlasím, že je to o kompromisu, tak proč naši prosbu úplně ignorují a dělají že tu bydlí sami??Já se s nima snažila domluvit a napsrosto v klídku s tím že je prosím jen ráno o větší klid tak do 9 hod a další dny mě to dali pořádně sežrat ![]()