Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tak mě napadlo jak myjete nádobí pro kojence? Mám 4. měsíčního syna a začaly jsme s příkrmy, lžičky od Mamu co mám se nedají sterilizovat a bojím se sterilizovat i kelímky Via od aventu, ve kterých si příkrmy uchovávám a ohřívám, stačí jen jar a voda? zatím jsem to nijak neřešila a myla jako naše nádobí, ale třeba něco zanedbávám? díky za rady i tipy ![]()
když se bojíš sterilizovat varem tak to omej v alkoholu a poté řádně opláchni (no a nebo moc neoplachuj a dítě bude spát jak mimino
)
asi budu za trubku, ale copak nestačí umýt jen teplou/horkou vodou a jarem?? někde tu imunitu to dítě přece brát musí, ne, tak proč sterilovat??
naše babičky žádné takové vymoženosti neměly a překvapivě žijem ![]()
Do myčky a oplachuju - normálně Via pohárky. Lžičku jen opláchnu pod vodou a utřu, p
rotože se mi v myčce zabarvila. Hlavně žádnou vědu.
Já myju vše v myčce, co jsem dostala jak se malá narodila.Pokud jsme mimo domov, myju normálně v ruce jarem a pořádně opláchnu.Když se mi něco nezdálo, tak jsem to strčila do hrnce a zalila vařící vodou.
Via pohárky se sterilizovat daji, mi v nich mame zatim odstrikane mlicko a v navodu je normalne sterilizovat… Ja je umeju vzdy detským jarem a pak je dam vysterilizovat..
Nádobí jsem myla normálně vodou a jarem. Stejně tak lahvičky. Sousedka meje v myčce.
Ale sterilizujete jen kvůli koj./mateřskému mléku, ne?
Dětský jar? To je co, smím-li se ptát?
Ywett píše:
http://www.zbozi.cz/…80ml-256261/
my máme konkrétně tenhle od nuku jinak zatim jsme na mlicku takze jo, jeste jsem nepremyslela jestli budeme streilizovat i dal, chtela bych asi do pul roku a pak mozna jednou za cas, vsude se doporucuje do toho pul roku..
Na dětský jar se zrovna chci taky zeptat, v životě jsem o tom neslyšela. Není to zase jen reklamní tah?
Je takovej ridkej a bez vune a výrazně snáz se z tech věcí oplachuje..
ppalea píše:Ywett píše:http://www.zbozi.cz/…80ml-256261/
my máme konkrétně tenhle od nuku jinak zatim jsme na mlicku takze jo, jeste jsem nepremyslela jestli budeme streilizovat i dal, chtela bych asi do pul roku a pak mozna jednou za cas, vsude se doporucuje do toho pul roku..
aha, tak to jo. Já myslela, že to je prostě Jar, jen nějaký co neumývá ![]()