Co děláte s dětmi doma?

182
29.12.10 11:52

co děláte doma?

Ahoj maminy :-)
tak jsem se u Vás chtěla inspirovat, co všechno děláte s vašemi ratolestmi doma..
My máme 4,5 měs a střídáme hrací deku, sedátko-křesílko (či jak se ta houpací věc jmenuje:-) a tam si hrajeme dokud není Honzík unavenej a jde si na chvilku zdřímnout..samozřejmě prokládáme jídlem, ale říkám si, jestli je to dost, jetli se mu dost věnuju a dost ho rozvíjím..věnujete se dětem „furt“? A co furt děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
29.12.10 11:59

čumim do e-mimina :pankac: :mrgreen:

Podobně : hrací deka nebo postýlka ( máme jednu v obýváku, kde má hračky a spí v ní jen přes den ), chodíme po bytě - koukáme do zrcadla, ukazuju věci..nebo posadím do jídelní židle ( pololeh-polosed ) mám ho u linky říkám mu co vařím, jak vařím, ukazuju mu :-)
2× denně chodíme ven ( zde usne ), nebo alepoň 1× a potom spí na terase…
Myslím, že se mu věnuji dost…občas na něm vidím, že chce být chvíli sám, tak si hraje sám…

Furt u něj nejsem…taky občas něco uklidim, civim do PC :-) a dělám si věci do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
29.12.10 12:02

Paps věnuleš se mu dostátečně!
Je důležite aby miminko vědělo že maminka není jen na blbosti, že taky děla domáci praci. Že něco muže dělat s mámou, a občas musí počkat. Když jsem přečetla název diskuze první myšlenka co mi prolítla hlavou byla „Tak to si dělaš pr…!“ :-)

Dělam doma hospodyni a mamku!

• Citovat
  • Upravit
182
29.12.10 12:24

:-) já jsem si říkala, že ten název bude dostatečně pobuřující :mrgreen:
jako, že každá mi řekne, že má nohy na stole a lakuje si nehty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
29.12.10 12:27

A lakuješ? :lol: :-P

• Citovat
  • Upravit
4990
29.12.10 12:34
Lenka512 píše: čumim do e-mimina :pankac: :mrgreen:

Podobně : hrací deka nebo postýlka ( máme jednu v obýváku, kde má hračky a spí v ní jen přes den ), chodíme po bytě - koukáme do zrcadla, ukazuju věci..nebo posadím do jídelní židle ( pololeh-polosed ) mám ho u linky říkám mu co vařím, jak vařím, ukazuju mu :-)
2× denně chodíme ven ( zde usne ), nebo alepoň 1× a potom spí na terase…
Myslím, že se mu věnuji dost…občas na něm vidím, že chce být chvíli sám, tak si hraje sám…

Furt u něj nejsem…taky občas něco uklidim, civim do PC :-) a dělám si věci do školy.

Já dělám to samé :palec: kromě tech vycházek-ty chodníky jsou momentálně děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
29.12.10 12:49

venujes se ditku dobre,ja mam ted uz sice skoro dvouleteho kluka a druhe miminko cekame na cerven,ale kdyz byl malinkej,tak taky se to stridalo,postylka,gaucik,lehatko jsme mneli jenom tyden,nebo mi v nem brecel,nelibilo se mu v nem a pak ve vajicku jsem ho houpala,narodil se v lednu,kdyz nebyli velke mrazy,tak jsem ho nechavala na zahrade v kocarku spinkat,kdyz byl starsi,tak byl hodne na dece mezi hrackami a nechavala jsem ho i samotneho si zvatlat,kdyz jsem u toho zehlila,nebo varila,proste jak psali uz holky mamina a hospodyne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.12.10 12:59

Ve 4,5 měsících…moment vzpomínám…
Jo většinou ležel na dece pod hrazdičkou, nebo v křesílku pod druhou hrazdičkou, hooodně spal, obaš jsem ho měla na klíně, občas v ruce, ale převážně si ,,hrál" sám a nebo spinkal.
Já čuměla do PC, uklízela, vařila, spala s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.12.10 13:26

Stejně, co píšou holky. Hodně jsem s ní chodila k zrcadlu a takový to- hele kdo to na nás kouká - a tak, pak jsem ukazovala věci jak doma, tak venku (jsme dubnoví, takže ve 4m bylo léto). Hodně jsem zpívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
29.12.10 13:36

Ahoj,mám 5 měs.kloučka, my ráno jsme v postýlce na kolotoči,kde honí dráčky-už na některý dosahne :) a kope do tyček v postýlce nebo do chrastítek(takové ty co se dávají do kočárku-spojené provázkem),nebo jsme na velké posteli s hračkama,sedím nebo ležím vedle něj a dávám mu hračky,nebo je na zemi,kouše do hraček a já hcodím po bytě a poklízím atd.,ráno s námi snídá v autosedače je na židli a je spokojenej :) taky chodíme kměli jsme zrcadlu a při přebalování civičíme,celkem 4× denně-měli jsme nějaké lehké potíže při pobytu na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.12.10 13:52

ahojky no mě to teprve čeká.takže tu pročtu a případně se připravím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.12.10 14:44

tak já myslím, že všichni děláme to samý :palec:
já jsem si právě říkala, jestli si s ním nemám hrát nějak víc, aby se dost rozvíjel..taky si říkám, jestli ho nenudí pořád stejný hračky..tak zkouším dopo jiný odpo jiný..nějak to střídat..pak si totiž někdy večer říkám, jestli prostě nejsem pohodlná, že s emu nevěnuju a ještě má chudák pořád to samý na hraní.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
29.12.10 17:44

Paps-neboj :lol: věnuješ se mu dost :wink: Já říkám,že u nás je máma na jídlo,hovínka,prádlo,chování,uspávání,krmení,zase přebalení ,krmení…a tak pořád dokola :lol: A taťka na blbinky :mrgreen: Hraček máme spoustu,nejoblíbenější je ovšem TV ovladač! Po něm sáhne vždycky..a jak tak děláme pořád dokola to samé,tak nám ty dny strašně rychle utíkají :think: Teď nás štve,že je malá nastydlá,tak už jsme nebyli týden venku,ale držíme se u vysav.+odsáv.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
29.12.10 20:23

zavidím, když někdo řekne: chce být chvilku samo, nebo hraje si v postýlce. Tonička má 3,5 měsíce a v postýlce (hrací v kuchyni, na spaní ma jínou) nechce být, vydrží jen chvilku.
Jinak ráno pokecá s kolotočem, pak šupky do postele k nám , tam trošku poblbnem, pak si hrajeme na dece s hračkama štěrkáme, pískame, paseme koníky (kdž má naladu), hodně nosíme po bytě, taky čteme říkadla, když ji ukazuju barevně ilustrované knižky tak ji to kupodivu moc baví. Jo a poznatek u nás vedou hračky co mají obličejíčky!
Sama, ale ani ránu, tak vše musím stihnou když spinká, dvakrát denně na terase a večer… jelikož z domu pracuju je to někdy zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
29.12.10 20:36

Hlavně si to užívej dokud se zabaví sám…Davídkovi je 11 měsíců a nedělám nic jiného než že za ním běhám po bytě, likviduju po něm spoušť a sundávám ho z židlí, pokud nespí nebo si výjimečně pět minut nehraje v klidu, tak už nic jiného neudělám…takže šup nohy na stůl a lakovat ty nehty dokud to jde:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí