Do čeho obléknout mimi na doma?

183
29.12.10 09:50

Do ceho obleknout mimi na doma?

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat do ceho oblekate mimca doma?
Mam 7mi tydenniho chlapecka, vetsinou mu davam bodicko z kratkym rukavem a pres to pyzamko (takove to s rukavkama a nohavickama)a nebo kdyz mu davam kalhoty tak bodicko a pres to triko - jedno s dlouhym rukavem a druhe s kratkym. Mame doma kolem 21 stupnu. Vetsinou pres nej mam stejne jeste nejakou decku, aby mu nebylo zima od nozicek…mela bych mu davat jeste mikinku nebo svetrik? ja ze se rika, ze by mimco melo mit o jednu vrstvu vic nez dospely… :nevim: a co kdyz ma dupajdy? to jenom body s dlouhym rukavem??

A mate nektera zkusenost se spacim vakem? My to vcera zkouseli a maly rval jak tur, museli jsme ho dat zpatky do decek…asi mu bylo chudinkovi dost horko, jelikoz jsem ho kojila a potom ho uspavame u nas na hrudi, tak toho asi bylo moc…jeste k tomu v pokoji bylo pres dvacet stupnu…asi vyzkousim az bude zase mrznout (bydlim v Anglii) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4051
29.12.10 10:06

nam rekli oblekat stejne jako jsme my, ta dalsi vrstva je ta deka :)

myslim ze to neni ani tak vakem, ale takhle mala mimca jsou radi na pevno v zavince.

Příspěvek upraven 29.12.10 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
29.12.10 10:07

Ahoj, od zacatku ma Mary pres den na sobe body s dlouhym rukavem, ponozky a dupacky. Kdyz se mi zdalo, ze je chladno, tak pres nej jeste deku. Doma mame kolem 21.
Jak na tom mimi je s teplem nebo zimou poznas nejlepe vzadu na krcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
29.12.10 10:08

Ahoj já mám 5- ti týdenní miminko a máme doma 22 - 23 stupňů. Oblečené má tričko nebo košilku s dlouhým rukávem a dupačky, na ručičkách rukavičky a ponožky na nožkách. Jinak taky přes něj dávám ještě deku, protože je věčně studený. Spací pytel se u nás uchytil… dávám ho do něj když je velká zima , po koupání,nebo když ho bolí bříško, tak jen v plínce aby mohl kopat nožičkama, ale malý je v něm rád. Takže myslím, že by to mělo stačit, pokud by bylo miminko navlečené víc a bylo by mu horko, byl by nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lesko
29.12.10 10:09

Naše malá má 3měsíce, ale od narození dávám body s dlouhým rukávem a dupačky.Někdy místo dupaček punčošky.Když byla maličká balila jsem ji ještě do zavinovačky a někdy přikryla dekou. Teď jen přehodím dečku.

• Citovat
  • Upravit
9044
29.12.10 10:09

Kdyz byl Samik takhle malej,davala jsem mu body s dlouhym rukavem,dupacky(teplacky) a ponozky.Meli jsme tak priblizne kolem 23 stupnu.Pokud bylo chladneji,jeste dostal mikcu.
A takovou lehci deku pres nej.
Treba moje svagrova je schopna nechat doma kluka,kterymu jsou 3 mesice i hodinu po tom co prijde z venku v tom samym :D v teple,nechapu 8-o jsem ji rikala,ze to bude peknej zmrzlik pak a nic nevydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.12.10 10:15

Já jsem měla dítě v overálku dokud nezačalo lézt. Je to praktické na výměnu plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.12.10 10:16

Dávám body s dlouhým rukávem a tepláčky s tlapkama.A stači to bohatě, má horkou hlavičku..Myslím, že ho oblíkáš už takhle dost, natož ještě světřík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dadlouš
29.12.10 10:18

Ahoj, myslím, že spací pytel se bude hodit až pozdeji, pro takle malý mimi je asi nejpraktičtější a nejpříjemnější rychlozavinovačka (čtverec se suchýma zipama).
Ohledně oblíkání jedeme takto:
přes den
bodýnko bez rukávů nebo bodýnko s krátkým rukávem
na to bodýno s dlouhým rukávem nebo u starích dětí tričko s dlouhým rukávem
přes to dupačky nebo u starších tepláčky
na noc má spodní bodýnko (bez nebo jen s krátkýma rukávama) a přes to pyžamko - ja je v kuse s dl. rukávama i nohama propínací nebo na zip kombinézka.
Na nohy občas přidávám tlustý ponožky.
Kontroluju teplý pacinky, čumáček a zátylek. Při přebalování ještě ťapinky.
Teď je mu rok a prakticky to provozujeme furt stejně, jen už nevedeme klasický dupačky ale místo toho trika nebo body s dl. rukávama a tepláčky nebo „polodupačky“ (tepláčky i přes nožičku dole).
Pro horší časy má i domácí mikinu, ale tu jsem ještě nikdy nepotřebovala dát.
Tak do 4-5 měsíců spinkal v zavinovačce (když jsem ho položila, tak jsem trochu povolila, aby mohl zvedat nožičky kvůli prdíkům), pak přešel do pytle, přes kterej ještě stejně dávám dětskou peřinu (jinak neusne - má asi rád ten pocit „zavalení“ :-) nicméně pytel dávat musím, protože během noci se odkopává a cestuje).

• Citovat
  • Upravit
1823
29.12.10 10:25

V tomhle věku to bylo bodýčko s dlouhým rukávem, dupačky a popř. přikrýt peřinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
29.12.10 10:50

My jsme doma mívali i míň než 21 stupňů a malýmu jsem dávala body s krátkým,na to triko nebo svetřík s dlouhým a dupačky.Popř. navrch ponožtičky a slabou dečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
29.12.10 10:52

My máme doma celkem teplo, takže jsme dávali většinou jen overálek nebo body a tepláčky s ťapkami. Na spaní zavinout do zavinovačky, od půl roku spací pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.12.10 10:58

dávala jsem bodýčko s dlouhým rukávem a na to jsem měla overaly takové ty sametové… nebo když měl malej dupačky dávala jsem bodýčko a mikinku… ale záleží na miminku… některé je od malinka horkokrevné.. některé je zmrzlík.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
29.12.10 11:11

Jinak já používám ten spací pytel místo pyžámka, ulovila jsem 2 s dlouhým rukávem a dám ho tam nahatého jen v plence a pak zavinu do deky.
Ten pytel mi přijde úžasný jednak na kopání nožičkama a skvěle se v noci přebaluje, že ho moc nebudím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
29.12.10 13:16
j.a.n.i1 píše:
Jinak já používám ten spací pytel místo pyžámka, ulovila jsem 2 s dlouhým rukávem a dám ho tam nahatého jen v plence a pak zavinu do deky.
Ten pytel mi přijde úžasný jednak na kopání nožičkama a skvěle se v noci přebaluje, že ho moc nebudím.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky