Co děláte s dvouletými?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.4.26 11:31

Co děláte s dvouletými?

Mam pocit ze mame zrovna vek kdy si s malou neumim hrat, chtela jsem se zeptat zda si s detmi hrajete a jak? Nebo co delate? Ja s dcerou rano snidam, u toho ma pohadky, pak se mnou uklizi, vari, pere..tohle ji bavi. Ale vetsinu dne dela blbosti na gauci, obcas si jdeme hrat stylem ze stavime chvilku kostky, vkladacky, nebo ma svoji kuchynku, ale prevazne jsme venku na hristi, prochazce nebo vyletu, nebo navsteva u prarodicu. Vecer si pak rikam jestli jsem se jí dost venovala a hrala :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
491
16.4.26 11:33

Ahojky, co řešíš, prosím tě? Vždyť to jsou super aktivity. Znám děti ve stejném věku, co jsou denně značnou část dopoledne i odpoledne odkázány na tablet, aby měla maminka chvíli pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8362
16.4.26 11:34
@Anonymní píše: Více

Vždyť mate spolu aktivity, není potřeba ji dělat animátora 24/7, ať si klidně taky sama chvilku pohraje. Věnuješ se ji dostatečně, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 11:34

@Neboj jo? tak to jsem rada, tablety pul dne rozhodne nepodporuju, ma to rano na max 20min, pak obcas treba v aute kdyz jedeme dal, jinak se snazim to omezovat, kazdopadne dekuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.26 11:35

@izabe to se cte paradne, dekuju

• Citovat
  • Upravit
491
16.4.26 11:40
@Anonymní píše: Více

Jasan, já občasné použití vůbec nesoudím, jsou situace, které může pohádka z tabletu opravdu ulehčit. Bohužel mám vyloženě v okolí hned několik maminek, co radši čas tráví na telefonu, takže jsou rády, když celý den o dítěti „neví“. Vůbec neměj žádné výčitky, děláš dost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
16.4.26 12:44

S dvouleťáky jsem vypadla obvykle na celý den ven. Bavilo je šťourat se v hlíně, sázet a zalévat kytky, hrát si na písku, přelévat vodu z nádoby do nádoby, skládat obrázky z čehokoli, co našli, jezdit na odrážedle, malovat vodou nebo křídami po chodníku. I když jsme byli venku od rána, pohnuli jsme se za celý den asi tak o kilometr.

Myslím si, že je hodně těšilo sledovat na hřišti jiné děti a inspirovat se tím, co dělají. Neřekla bych, že je potřeba ten čas nějak strukturovaně plánovat. Občas jsem se inspirovala Montessori aktivitami nebo si našla něco v knížce Mámou hravě nebo Venku.

Doma mi vždycky všechno rozházeli a já nedělala nic jiného než vracela věci na místo. Až pozdě odpoledne jsme šli domů a četli, tvořili, vařili. Nejstarsi dcera po mě chtěla klidně dvě hodiny v kuse hrát na nakupování s plyšáky a dřevěnou zeleninou, ve dvou dětech už tuhle fázi zvládali spolu a rozvázaly se mi ruce. Pokud to doma zvládáte v míru, není důvod pochybovat, jestli dáváš dítěti dost - děláte smysluplné věci spolu 💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
16.4.26 13:06

Ja myslim, ze uplne v pohode. Dcera ma sice 18m, ale mame to podobne, akorat bez tech pohadek. Rano snidani, pak nachystat obed, nebo co je treba udělat doma, nebo skončíme do obchodu, u všeho mi dcera asistuje. Kdyz zbude dopo cas, tak se s ni snažím hrát, ze treba stavíme puzzle, nebo malujeme, ale ji to hrani proste nebaví…nebo jeste listujeme knížky, to ma docela rada, u toho sem tam vydrzi.

No a odpo jdeme ven, na hřiště, na prochazku, s kamarádkami a jejich detmi.

Kdyz přijdeme z venku, tak podle casu zase treba chvíli malování, nebo nejaka hra a večeře.

Za me neni treba dite nejak zabavovat, dite se rozvíjí, kdyz se dokáže zabavit samo, ale v tomto veku stejne deti chtějí delat to co rodice, napodobují. A pro zivot je podle me důležitější, ze znají jak chodi prakticky domácnost, nez postavit vez z kostek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
16.4.26 13:32

Za mě tedy většinou znám ty starající se matky, kdy věnování se ideálně 24/7 a ještě mají pocit, že je to málo. Že by někdo odkládal dítě na hodiny k tabletu jsem ze svého okolí nezažila snad nikde.
Asi krom cest v autě, aby jim nehráblo řevem všem po cestě. Naopak všechny aktivity, kroužky (plavání, nějaké kurzy v RC a podobném), případně DS „aby se socializovalo“.
Dle mého toho děláš dost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30675
16.4.26 13:53

S dvouletaky jsem byla nejradsi cely den venku. Ted puberta tuka na dvere (nebo uz zatukala) a rozvinuti jsou dost :mrgreen: :hug:. Se starsimi detmi doma hodne knizky, stavebnice, nejmladsi oboje nesnasela, tak ta se „bimcala“ a aspon rada kreslila (to zas velci ne), tak jsme kreslili.

RC jsem nedavala ja :mrgreen:, takze to bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
16.4.26 13:56

Dneska mají všechny mámy nějak zafixované, aby se dětem věnovaly.

Ona ani přehnaná péče není dobrá.
Děti by se měly umět zabavit i samy a taky se chvíli jen tak nudit.

Já si se svyma holkama nikdy neuměla moc hrát. Vlastně mi to jde až teď, když má starší 4 roky. To už je super. No a mladší už se zabaví tak nějak s tou starší.

Ale když je starší ve školce, tak máme s mladší program tak nějak podobný.
Většinou mi asistuje u domácích prací. Jdeme ven. Že bych si s ní hrála 5 hodin denně, to určitě ne.

Je potřeba najít balanc.

Jasně, částečně je super se batoleti věnovat - rozvíjí řeč, sociální dovednosti. Zároveň to upevňuje vztahy.
Ale dítě potřebuje se i naučit zabavit samo.

Na RD je na to možná čas, ale až půjdeš do práce, tak dítě bude zvyklé na to, že mu pořád děláš animátora.
Navíc …, sám se učí kreativitě a přemýšlení, podporuje soustředění.

A ano, samo třeba brečí, protože ví, že na to reaguješ a budeš mu k dispozici.

Moje mladší brečela, když jsem ji odložila.
Jenže mám i starší, taky si chce hrát, povídat si semnou a prostě obě musí pochopit, že se netočí vše jen kolem jedné…

Ale chápu … každý, jak mu to sedí a jak si myslí, že to je správný :oops:

Příspěvek upraven 16.04.26 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.26 14:01

No já mám syna 21 měsíců a u nás dost podobně. Jediné, co ho baví, je když jdeme do parku nebo někam do zábavního centra pro děti a může lítat. S hračkami si hraje jen občas, většinou vše rozhází :nevim: Je to o nervy.

Ale teď začínáme zkoušet zvykat na školku a víš co? Je to jen pár dní, ale už mu to něco dalo. Jednak má i jiné aktivity a hračky jak doma a za druhé vidí jiné děti, jak si hrají a napodobuje. A začíná se to projevovat i doma, hraje si daleko víc a více hry rozvíjí, než dřív. Po doslova pár hodinách ve školce!

Já si prostě myslím, že v určité chvíli už těm špuntům nemůžeme nahradit ten kolektiv a to školkové prostředí. Tak možná zapřemýšlej, jestli by taky dcera nemohla chodit na pár hodin denně (klidně i s tebou za zády) do nějaké dětské skupinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6609
16.4.26 15:35

Dávám dítě do dětské skupinky, tam se rozvíjí až až. Spolu už si jen stavíme Duplo, vlackodrahu, knížky, chodíme ven, na zvířátka teď agro výstava protože miluje kombajny a traktory a návštěvy po rodině. Nic extra nevymýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.26 17:40
@Temnástranasíly píše: Více

Přesně. Člověk už ani nemá nápady, co furt dělat s děckem, co u všeho vydrží 5 minut :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.26 18:48

Ja se teda priznam, ze se diteti fakt cely den venuju, hraju si s nim. Mam rok a pul stare.
Po snidani si sednu k nemu na zem a do obeda si hrajem.
Pak spinka a odpoledne jdeme ven a taky si s nim aktivne hraju.
Chodime na cviceni, do RC a plavani.
Obedy si nechavam dovazet.
Ja si neumim predstavit, ze bych ho nechala, aby se zabavil - nezabavil, stejne by brecel…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML