Řešení problémů se spolužáky dítěte

Anonymní
30.3.26 08:17

Řešení problémů se spolužáky dítěte

Ahojky, chtěla bych se tu zeptat, pobavit se o tom jak řešíte případně problémy s dítětem ve škole? Dcera 12let má problémy se spolužačkami ve třídě. Přišlo mi že jak jsou holky větší tak má ve třídě pár holek co jsou asi někde jinde chováním mají MŠ atd a dcera je ještě taková více dětská. Každopádně nemohu vše vysvětlovat jen že teď se sní nebaví půlka třídy, ano napsala něco co neměla a obouvaji se do ní. Na jednu stranu chci ať si to nějak vyřeší protože ona nám to vlastně ani neřekla víme to od někoho jiného ale nevím jak daleko to nechat zajít. Nechci potopit toho kdo mi to řekl na jednu stranu. Zatím si vypisují všichni na hromadném chatu přes whatsapp a teda tu mluvu mají mezi sebou hroznou, dceru nevyjímaje. Myslím že se tohle dlouho neutaji stejně, jen nevím jak to popřípadě řešit tak jestli někdo nemá zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
426
30.3.26 08:35

Jak ti může někdo poradit, když napíšeš takovouhle šifru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
30.3.26 08:37

Přesně tak..co jim napsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33693
30.3.26 08:37
@Anonymní píše: Více

Takže situaci si zavinila sama. No, nechala bych to zatím být, ale kdyby se to překulilo už do šikany, tak je potřeba zakročit. Je dobrý, že se s ní nebaví půlka třídy, takže druhá ano, takže takový rozdělení na dva tábory. To je dost běžný. Jak spolu dnešní děti komunikují radši komentovat nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 08:45

No jen mi jde o to jestli někdo neřešil problém takhle se spolužáky když bylo dítě vyčleněné jak moc do toho mám zasahovat. Ano co jsem pochopila tak si to zavinila sama protože byla naštvaná na jednu kamarádku a něco o ni řekla. Dalších několik holek se do ní obouva kvůli tomu.
Ona se bavila ve třídě s pár holkama a ty se sní teď nebaví zbytek nevím jak na tom je. Je jí to líto samozřejmě. Ale taky sem si říkala že pokud nepůjde vyloženě o šikanu nebo ní nezmlati před školou tak to asi zatím řešit nebudu. :think:

• Citovat
  • Upravit
5242
30.3.26 08:50

Pokud si dcera akorat vyzira dusledky sveho chovani, tak jak a proc bys chtela zasahovat? Spis by sis mela promluvit s dcerou a vysvetlit ji treba, ze se ma omluvit :think: Ale tezko rict, kdyz vlastne nevime, co dcera rekla a co ty holky presne delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16999
30.3.26 08:51

Mam 13 letou a taky takové blbosti řešíme. I s 10 letým synem, za me určitě to neřešit se spolužáky, pouze se svym dítětem.

Příspěvek upraven 30.03.26 v 08:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
30.3.26 08:51

Tak by se měla té spolužačce omluvit. Jsou to děti, ono je to přejde. Pokud to teda nebylo něco kór hnusného.
Tvá dcera by od tebe měla vědět, že každá akce má reakci, a co si navařila, to si taky sní. Pokud ji někdo nešikanuje, tak bych to neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16315
30.3.26 09:39
@Hanča1234 píše: Více

Přesně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
30.3.26 09:46

Taky se primlouvam k omluve. Na tvem miste bych to s dcerou probrala a omluvu ji doporucila. Treba ji zakova moznost reseni ani nenapadla.
Soudim podle sebe, kdysi na zs sme se ve tride taky rozhadali. Ja jsem nakreslila obrazek jedne spoluzacky jak breci kvuli znamce a jina spoluzacka ji ten obrazek dala. No naboptnalo to do hroznych veci, ze sem chodila do skoly se stazenym zaludkem. Trida se rozdelila na dva tabory a decka co si navzajem nic neudelaly spolu najednou nemluvily. Ukoncila to tehdy ucitelka, ze sme si musely podat ruce pred tridou. Taky sem doma nic nerekla. Zpetne si myslim, ze by to omluva vyresila hned v zacatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.3.26 09:55

Tvoje dcera nemá na WA co dělat. Ty děti se ve světě sociálních sítí neumí chovat, nejsou na to mentálně připravené. Ty to sama vidíš, stejně to tak necháš. Chování spolužáků je přímým důsledkem. Řešit to máš tak, že dceři smažeš WA a poučíš jí o tom, jak se má a hlavně nemá vyjadřovat. Naučíš jí, jak se omluvit a přijmout důsledek svého chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.26 10:13

At se dcerka omluví. S tím WA má hanka pravdu, bez dozoru je to tam jak na bitevním poli. Pokud je dcerka hravější a úplně nechápe starší spolužačky, je to jen otázka času, než se zase něco semele a ostatní půjdou proti ní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.26 10:43
@hanka.br. píše: Více

No ono jsme to brali tak že to má hlavně na psaní, šikanovat se můžou i přes klasické zprávy na telefonu jinak žádné jiné sociální sítě nemá. My to doma vlastně ofiko nevíme. Jinak to jak se má chovat ví ale mezi těma dětma to tak asi úplně není no. To že se má omluvit ví taky a asi se i omluvila co jsem pochopila jenže je vtom moc lidí už tak jsem jen chtěla doporučení zda takové věci hrotit nebo nehrotit nemám stim zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
15261
30.3.26 10:43

Dceri vysvětli, ze příště má řešit problémy z očí do očí nez pres whatsap. Pokud někoho pomluvila, měla by se dotyčné osobně omluvit. Online hromadných diskuzí at se neúčastnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9026
30.3.26 10:44

Měla by se spolužačce omluvit.
Tohle jsem řešit nemusela. Ale řešila jsem, že se spolužáci posmívají synovi, že má některé zápisy lepené, když jsou nepřiměřeně dlouhé (zeměpis, dějepis, přírodopis atd.). Má to v papírech od poradny, že má mít zápis lepený. Oni mu za to říkali, že je postižený. Syn v obraně taky něco řekl, co neměl. Takže jsem šla za třídní, ať si s nimi sedne a vysvětlí si, vyříkají na třídnické hodině. Omluvil se syn i oni. Klima se vyčistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí