Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejsou lepší nějaké žaluzie než záclony na to zatemnění?? ![]()
My jsme to vyřešili tím, že jsme do okna dali mléčné sklo, které propustí světlo jako to normální, ale dovnitř není vidět.
My máme na koupelnovém okně samolepící tapetu imitující broušené sklo. Máme atypický tvar okna a žaluzie by do toho stála jmění, záclonku do koupelny mi přijde nepraktické, takže tímto jsem to vyřešila, je to vkusné, světlo to propouští bez problému a v hobymarketu ti uříznou kolik potřebuješ
my tedy máme v koupelně okno, ale takové to neprůhledné sklo. Záclonu bych si do koupelny nikdy nedala. Jestli máš průhledné sklo, tak bych to řešila takovou tou nálepkou, která imituje to neprůhledné sklo
taky mám v koupelně dvě velká okna, několik let jsme tam měli žaluzie, ale ty trpěli kvůli vlhkosti, tak jsem je odstranili. Sice máme okna do dvora, ale i tak do nich budeme něco dávat. Přemýšlíme nad folií, o které se tady již mluvilo
Ahoj,
my teda okna v koupelně nemáme, ale řešila bych jak holky. Buď nějakou folií nebo žaluziemi. Ty mě napadli jako první. Ale nevím, co s tím udělá vlhkost. Závěsy, záclony ani ty bambusové rolety bych nedávala, bude se v tom držet vlhko a nakonec se na tom udělá plíseň.
Koukám, že jednoznačně vede mléčné sklo nebo fólie. Mě jde jen o zatemnění večer, kdy se svítí a je všude vidět. Ještě mě napadlo, zda lze na vitrážkové tyčky dát závěs, který by se v případě potřeby zatahoval. Jo a taky jsem někde viděla takové zatahovací rolety, ale připadají mi strašně neútulné. Celý dům máme řešen v klasickém stylu, žádná moderna, teplé přírodní barvy, dřevo…
My máme neprůhledné sklo.Ale vy už okna máte,tak bych to asi řešila tou nálepkou na okno. ![]()
Pokud jsi rozhodnutá pro záclony, posílám link na stránky obchůdku, kde si je kupuju já. Za malý poplatek Ti je i obšijí a jsou opravdu levní. Kupujeme od nich celá rodina. Je to SK obchod, ale platíš v CZK. I komunikace s nimi byla vždy úžasná. V sekci draperie (vitrážové) jsem našla i s výškou 80cm, tak ti orojdi a třeba nějaké najdeš ![]()
http://www.zaclonyzavesy.cz/draperie
Druhý obchod, kde jsem kupovala, mohu ho doporučit a našla jsem tam vitrážové záclony jaké potřebuješ je www.rali.cz. Koukni na jejich katalog.
http://rali.cz/…011_2012/A13
Zuzka ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
my teda okna v koupelně nemáme, ale řešila bych jak holky. Buď nějakou folií nebo žaluziemi. Ty mě napadli jako první. Ale nevím, co s tím udělá vlhkost. Závěsy, záclony ani ty bambusové rolety bych nedávala, bude se v tom držet vlhko a nakonec se na tom udělá plíseň.
No právě kvůli té vlhkosti jsem zjišťovala, zda záclony vůbec do koupleny lze dávat a prý ano, ale ne z přírodního materiálu. Moje mamka má záclonu v koupelně x let, vyměňovala jí jen když se jí okoukala a nikdy neměla problém s tím, že by chytla plíseň.
Máme žaluzie.
„Neprůhledné“ sklo bych si na velké koupelnové okno nedala, protože je přes něj stejně dost vidět.
(Mají sousedi a i když „nečumím“, tak třeba zalívám kytky/zatahuju žaluzie atd a vidím.
Na jejich koupelnové okno vidím z naší ložnice i obýváku a je to tak 5 metrů.
)
Zozole píše:
Pokud jsi rozhodnutá pro záclony, posílám link na stránky obchůdku, kde si je kupuju já. Za malý poplatek Ti je i obšijí a jsou opravdu levní. Kupujeme od nich celá rodina. Je to SK obchod, ale platíš v CZK. I komunikace s nimi byla vždy úžasná. V sekci draperie (vitrážové) jsem našla i s výškou 80cm, tak ti orojdi a třeba nějaké najdeš
http://www.zaclonyzavesy.cz/draperieDruhý obchod, kde jsem kupovala, mohu ho doporučit a našla jsem tam vitrážové záclony jaké potřebuješ je www.rali.cz. Koukni na jejich katalog.
Zuzka
http://rali.cz/…011_2012/A13
No ty jsi úžasná…
Alichi píše:
Máme žaluzie.
„Neprůhledné“ sklo bych si na velké koupelnové okno nedala, protože je přes něj stejně dost vidět.(Mají sousedi a i když „nečumím“, tak třeba zalívám kytky/zatahuju žaluzie atd a vidím.
Na jejich koupelnové okno vidím z naší ložnice i obýváku a je to tak 5 metrů.
)
Já myslím, že záleží na vzoru, třeba krz čistě bílé sklo bude podle mě vidět, nejlepší mi přijde krupičkové s hrubším reliéfem, máme to na dveřích do ložnic, vidět je maximálně rozmazanou siluetu.
ted si nejsem jista ale mam dojem ze snad existuji i nejake spreje na okna.Kdysi to jedna znama nastrikala a mela klid ![]()
Ahoj,
řeším problém s oknama v koupelně. Máme velkou kouplenu v přízemí našeho RD se dvěma okny do zahrady, nicméně nám do ní budou moci trojí sousedé čučet. Co do těch oken dát? Mám objednané tyče na vitráž, nicméně jsem zjistila, že vitrážovou záclonku neseženu v požadované délce. Potřebuji minimálně 80 a 90 cm.
Koukala jsem i na římské rolety, bambusové rolety…, projela jsem asi 7 webů se záclonama a prostě nevím! Nejsem zkušená ani nadaná švadlena, takže sama si nic nedovedu upravit, ale řešila bych to mamkou, která šije. Nedovedu si však představit, jak bych zkracovala vitrážovou záclonu, která má jasně daný spodek a vršek.
Objednat metrážovou záclonu a pak jí rozstříhat? Není to škoda?
Můžete se prosím se mnou podělit o Vaše zkušenosti, příp. tipy?
Děkuju a přeju pohodový rok 2012.