Co do ruky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
9.3.05 14:02

Co do ruky?

Ahoj,

poradíte někdo, co je možné dát 10m prckovi do ruky, aby to mohl sám jíst a učit se na tom kousat? Malýho to hrozně baví! Zkoušeli jsme banán, ten ale hrozně klouže..:-)Piškoty nejsou zrovna moc zdravé :-(
Díky Sendy

PS: Máme už 6 zubů. tak nástroje jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.3.05 14:07

Sendy, vyzkoušej takové ty dlouhé kukuřičné křupky. Kdysi se vozily z Polska, teď jsou v pohodě k dostání i v našich obchodech. Nebo sušenky BeBe, naše holčička na nich „ujíždí“ už od 7 měsíců. Zatím jsme bez zoubků.
 Radík

• Citovat
  • Upravit
74
9.3.05 14:36

My dáváme Hero Baby piškoty od Sunaru, jsou zdravější oproti obyčejným, mají spoustu vitamínů, navíc vápník a železo a neobsahují konzervační látky, umělá barviva ani vejce. Navíc nejsou tak sladké a výborně se drží v ručičce, protože jsou dlouhé a pokud dítě ukousne větší kousek tak se rozpustí v pusince. Malá to krásně jí i když ještě nemá žádný zoubek. Je to vhodné jako první jídlo do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.05 15:01

Ahoj,
my dávali děckam kousek oloupaného jablíčka nebo mrkev, ale u té se musí hodně hlídat, aby neukously moc velký kus a nedávily se. Taky jsme kupovali dětské sušenky v DM, ale název už si bohužel nepamutuji. Dobré jsou i různé kukuřičné chlebíčky a knacke brot, tvrdší rohlík nebo suchary.
 V+K+M

• Citovat
  • Upravit
150
9.3.05 15:02

My jsme davali Kukuricne tycinky od Michelskych pekaren, pak ryzove chlebicky (v postate burizony v placce) a pak ruzne bezlepove „chlebicky“ ze zdrave vyzivy - kukurice, pohanka, ryze… je v nich sice vetsinou sul, ale zas tolik ji neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
11.3.05 21:18

Ahoj,
náš malý má strašně rád obyčejný rohlík.Dokáže ho žvýkat třeba hodinu.Vím,že to není moc zdravé,ale on ho nejí,jen žmoulá.Ten rohlík se sežmoulá a nedrolí.Čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.1.13 21:16

Co do ruky ?

Ahoj,
mám skoro ročního chlapečka. Už mu dávám do ruky rohlíky, křupky, sušenky od Sunarky, piškotky,..ale chtěla jsem mu začít dávat zeleninu a ovoce, toho sní málo. Bojím ale ale že je to tvrdé, a by se neudusil :( Poradíte někdo jak na to, jak a s čím začít? Neměla bych to předvařit, aby změkla? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.1.13 21:16

Co do ruky ?

Ahoj,
mám skoro ročního chlapečka. Už mu dávám do ruky rohlíky, křupky, sušenky od Sunarky, piškotky,..ale chtěla jsem mu začít dávat zeleninu a ovoce, toho sní málo. Bojím ale ale že je to tvrdé, a by se neudusil :( Poradíte někdo jak na to, jak a s čím začít? Neměla bych to předvařit, aby změkla? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
3.1.13 21:20

Já jsem začínala s banánem, pak přišel kousek okurky, papriky a teď miluje mandarinky. Můžeš zkusit i uvažený brambor nebo mrkev, jestli ti to bude jíst, mě to dítě nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
3.1.13 21:20

@žaneta82 já dávám dceři do ruky už od 6ti měsíců. Kus jablka, mrkve nebo okurky.Ona si to tak žmoulá a cucá z toho tu šťávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.1.13 21:21

Dávala jsem na chlazení dásní už před rokem syrovou mrkev a jablko :lol: něco snědlo, něco tak ohlodala, že bordel byl kolem ní neuvěřitelný, ale tak se krásně zabavila :srdce: :andel: :lol:.
A dávala jsme syrové, takové kousky, aby se neudusila, ale tak malá dostávala kousky od nějakého 7 měs. takže i když si ukousla víc tak to nějak zpracovala, ale když to jedla seděla jsem vedle ní ona v židličce, kdyby něco abych zasáhla.
Mrkev měla celou a jablka na měsíčky nebo tvrdou kůrku chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.1.13 21:21

Nejsem expert, malá tak nějak žužlala to, co mi odpadlo od ruky. Ale když se nezadusí piškotem, tak zeleninou snad taky ne :think: Spíš to neuhryzne.
A třeba jablka, banány, okurka nebo rajče jsou měkká dost, myslím.
Mám dojem, že mrkev jsem jí zkoušela předvářet a nechtěla ji tak (ono to předvařené zas asi není nic moc do ruky, když se to patlá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
3.1.13 21:22

Zkus mandarinky, ty naše malá miluje od roka, banán mu muže zastavit kakání, ale každý dítě to má jinak. Pokud mu dáš jabko, tak oloupaný, naší malej jsou dva roky a nedávno se mi dávila na jabku se šlupkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.1.13 21:24

On právě pořád musí lézt a chodit nevydrží ani chvilku v klidu, leze s rohlíkem, s křupkou s čímkoli. V židličce sedí je když jí polévku, nebo jogurt ale jen chvilku a zybtek jídla ho honím po bytě se lžičkou :( Tak se bojím aby mu právě nezaskočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
3.1.13 21:25

Teď v zimě je to trochu horší, ale mrkev, řepa či brambora se dá vařená. U ovoce bych to osobně nedělala. Lepší je nechat ho trochu dozrát ve spišce, broskev, meruňka, hruška, švestka, rajče když je zralá je měkká dost. Jinak oloupaný hrozen je taky měkký. Záleží kolik má malej zubů a jak je zvyklý na kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí