Jak na pindíka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
6.3.05 17:54

Jak na pindíka?

Ahojte,chci se zeptat maminek které mají kluky ( já mám 5měsíčního) od kdy se začíná se stahováním předkožky? :oops: Jsem z toho trochu zmatená, protože názory se hodně různí. Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
6.3.05 18:13

Ahoj, my ted resime stejny problem (8mes) zatim jsem se ptala na nazor 4 urologu a jedne Dr. pediatryne a je to 4:1 nedelat nic do 1 roka a potom se uvidi. Takze my zatim nedelame nic. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
6.3.05 18:34

Chrastilko
moje dr. delfinkovi poprve pretahla pindika asi v 8.mesicich a rikala mi,ze to mam obcas ve vane zkusit. Ted je mu rok,zkousim to fakt jen obcas a zatim dobry. Je tedy pravda,ze co doktor to jiny nazor

pindikum zdar magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.3.05 21:34

Ahoj, priklanim se k nazoru, ze pokud neni pindik zarudly, nebo z nej treba netece hnis nebo neco podobneho :cry: tak to neresit. Nase doktorka rika, ze pokud nejsou zadne potize, tak se do roku a pul nestarat, vse bude dobre.

• Citovat
  • Upravit
1089
6.3.05 21:48

Ahojky,
my jsme taky nevěděli jestli ano nebo ne (zkoušeli jsme to při koupání), nakonec jsme skončili na chirurgii, kam nás poslala naše doktorka..Kryštofovi se vytvořil nějaký mazový váček a že prý se to musí odstranit..
Na chirurgii jsme narazili na skvělou doktorku, která nám vysvětlila, že tohle se stává celkem často a na otázku zda přetahovat, řekla, rozhodně ne!
Razantnější zákroky se prý dělají až ve třech letech (dříve to nemá cenu).Cetla jsem i nějaké názory na rodině (www.rodina.cz), zkus se tam podívat.
Theo a Kryštof 1 a půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.3.05 21:49

Ahojky
mému synovi jsou 2 roky a ještě mu to doktorka ani nepřetahovala.Řikala jen co to půjde přetáhnout a při koupání umýt.Jde mu to jen málo.Prej ale to budou úplně přetahovat až mu budou 3 roky.Takže pravda-co doktor,to názor.
Ahoj Kelinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.3.05 22:11

Ahoj maminky,

není pravda, že chirurgické „roztažení“ předkožky nemá význam provádět dříve než ve třech letech! Našemu klukovi zákrok dělali v 10 měsících a od té doby máme pokoj - předkožka jde normálně přetáhnout a tedy nejsou problémy s hygienou. Není se čeho bát. Celý zákrok trvá pár minut, dělá se v celkové narkóze. Asi dva nebo tři dny ho trochu pálilo čůrání, ale pak už byl naprosto bez problémů.
Jste-li z Prahy a máte u svých děcek podobné problémy nebo Vás čeká operace ať už pindíků nebo močových cest, vřele doporučuji dětskou chirurgii v pražské fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Na toto „téma“ jstou tam přímo specializovaní. Náš kluk zde prodělal dvě operace - onu výše zmíněnou a pak jednu akutní operaci varlat. A vše dopadlo skvěle. Jsou to nejen odborníci, ale jsou i moc hodní a příjemní.

Evča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.3.05 08:57

Ahoj,
náš drobeček se narodil s hydrokélou takže jsme byli na urologii dost často. Do roka a půl nám radili nechat, pak první přetahování provedl pan doktor bez narkozy během pěti minut. Potom jsme asi týden přetahovali 3× denně a při tom koupali v heřmánku a mazali Infadolanem. Od té doby nemá žádné problémy, v květnu mu budou 4 roky.
 Verča

• Citovat
  • Upravit
29
7.3.05 11:30

Jak na pinďíka?

Ahojte,
všem „kluko maminkám“,které zareagovaly na mou otázku moc děkuju :D .
Tak nějak jsem si to přebrala a rozhodla se že s pindíkem nic dělat ještě nebudu.Uvidíme později.

Mějte se krásně a pindíkům bez problémů,ZDAR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
7.3.05 15:03

Ahoj Chrastilko,
mému synovi dělal stažení předkožky pediatr bez jakéhokoliv upozornění že by to mohlo bolet a úplně bez jakéhokoliv znecitlivění! Nemám na to moc dobré vzpomínky, řekla bych, že ten druhý zákrok bolelo víc než dost, takže příště bych jistě volila narkózu nebo aspoň nějaké místní znecitlivění. Synovi bylo asi půl roku, když mu to doktor poprvé uvolňoval kvůli tukovým výrůstkům, podruhé v roce a něco…? Bylo to v Šumperku! tak bacha na zdejší pediatry, snad nejsou všichni stejní jako tehdy ten náš :?
 Radka

• Citovat
  • Upravit
29
8.3.05 17:14

Ahoj Radino,
fuj,docela jsi mě vyděsila 8O !Kdyby nás něco takového mělo potkat,vzpomenu si na tvé rady :wink: .Ale stejně bych Deniska u doktorů nedala,na to jsem velká huba :x a doktoři tu jsou pro mě,ne já pro ně.A možná bych ani nešla sem,pocházím z Ostravy a skoro všechny zdravotníproblémy řeším tam.

Tak díky za reakci,ahoj Chrastilka+Denisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.3.05 22:16

Ahoj,
diskuse je sice stara, ale ja ji objevila az dnes.
Jsem s detmi v Nemecku a zde nam lekar rekl, ze pokud se „to“ samo neupravi, tak k regulaci pristoupime teprva v 6-ti letech. Musim rici, ze me to dost prekvapilo, nas cesky lekar mluvil o 6-ti mesicich.

• Citovat
  • Upravit
102
11.3.05 21:12

Nám řekla pediatrička nestahovat vůbec,že on si začne v pubertě přetahovat sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.05 15:51

pindik

Ahoj vsichni, az ted ctu vasi diskuzi o malych pindourcich,protoze me to celkem taky doist zajima,mam ted druheho 3mes.chlapecka a doktor mi na prohlidce vyhuboval,ze nepretahujeme.Muj prvni syn,nyni 10let,ma s pindou po problemech az ted kdy jsme byli na chir..Vubec jsme nepretahovali a pak se nam malem nevycural,jak to mel srostle.
Co doktor to jiny nazor,ten nas chce at neustale pretahujem. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.3.05 16:50

Silvi, prosímtě, jak jste řešili otázku hygieny když ti syn je třeba na školu v přírodě nebo někam na prázdniny? Nevím sice jaký druh problémů jste měli, ale můj syn má velice často předkožku příšerně zarudlou a bolavou tak, že se nechá umýt jenom ode mne a to ještě moc opatrně a pak mažeme Pevarylem. Všechna bakteriologická vyšetření má v pořádku. Už teď se děsím toho jak pojede na konci května do školky v přírodě a jak to tam s tím svým často bolavým pinďourkem přežije bez mámy =o(((
 Radka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí