Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rohlik, kukuricne krupky, jablko, dusena mrkev…To vse nasim chutnalo:)
Tak to né u nás musí holka, když jí sedět, žádné pochodování nebo lození někam při jídle, buď v židli nebo od roku chodí na nočník, takže ji krmím na něm ![]()
Našemu malému je 9 měsíců a dávám mu do ruky kukuřičné křupky, kůrku z chleba, jablíčko nakrájené na měsíčky, mrkev, hrušku, prostě to co mám dám a občas se mu tam něco zasekne, ale něják se to naučit musí. Máme teprv 2 zoubky, tak si to hlodá na nich. ![]()
Já bych ráda aby seděl v klidu, ale on začne hystericky křičet, zvedat se a vstávat a když ho připoutám tak ty kšíry ze sebe rve a ječí jak o život a v tu chvíli veškeré krmení skončilo. A jelikož spořádá v židličce jen tak 4-5 lžiček tak ho pak dokrmuji za běhu, pač se bojím aby neměl hlad.
Souhlasím je to špatně, také jsem si to vše plánovala jinak když jsem ho čekala, ale věci jsou najednou jinak. Doktorka ho označila jako hyperaktivní dítě ![]()
@žaneta82 Já bych teda každé krmení začala v židličce a myslím, že časem pochopí, co se v ní dělá. Je ještě malý, tak myslím, že by to jít mohlo. Zkus ho u toho něják zaujmout, třeba hudbou
Matyášek když nechce papat, tak mu pustíme na pc znělku z Vyprávěj a on otvírá pusinku jako ptáčátko a ani nedutne. Chce to hlavně kupu trpělivosti.
@žaneta82 píše:
Já bych ráda aby seděl v klidu, ale on začne hystericky křičet, zvedat se a vstávat a když ho připoutám tak ty kšíry ze sebe rve a ječí jak o život a v tu chvíli veškeré krmení skončilo. A jelikož spořádá v židličce jen tak 4-5 lžiček tak ho pak dokrmuji za běhu, pač se bojím aby neměl hlad.Souhlasím je to špatně, také jsem si to vše plánovala jinak když jsem ho čekala, ale věci jsou najednou jinak. Doktorka ho označila jako hyperaktivní dítě
aha hyperaktivní dítě, tak to je jiná, asi budeš muset obrnit nervy a nějak přečkat až se to trošku utlumí ![]()
Při představě, že dám své 10 ti měsíc. i dceři doma rajče do ruky mě celkem poliva horko ![]()
![]()
@žaneta82 takhle velké dítě už velmi dobře ví, co dělá. Druhorozený v té době po pár lžičkách sáhnul do pusy a matlal si to všude - pomohlo, když jsem jakmile to začal dělat, tak vysadit ze židle a dojedli jsme. Už to dávno nedělá, pochopil, že když bude dělat kraviny, tak bude hlady
@Gladys píše:
@žaneta82 takhle velké dítě už velmi dobře ví, co dělá. Druhorozený v té době po pár lžičkách sáhnul do pusy a matlal si to všude - pomohlo, když jsem jakmile to začal dělat, tak vysadit ze židle a dojedli jsme. Už to dávno nedělá, pochopil, že když bude dělat kraviny, tak bude hlady
Také mě napadlo, že v okamžiku kdy začne vyvádět, tak mu nic nedám, ale pak se řídím radami babiček co za ním běhaji a říkají že ho přeci nesmím nechat hladovět. I když je pravda, že už se mi několikrát stalo, že když byl opravdu hladový, spořádat celou misku naposezení a ani se nehnul jen otevíral pusu
Děkuji za radu, zkusím to ![]()
@žaneta82 ještě žádné dítě opečovávané a milované svými rodiči nezemřelo hlady. Nicméně jednodenní polohladovka mu rozhdoně neuškodí. Občas máme i my rodiče dost divoké představy o tom, kolik by toho dítě vlastně mělo sníst. Někdy snědí trošinku, někdy se zase naprásknou, že zírám, co se do nich vejde.