Co doma pečete?

1415
22.10.24 18:37

Co doma pečete?

Ahoj,

Omlouvám se za trochu blbé téma.
Konečně jsme se v rekonstrukci pohnuli natolik, že mám doma po letech troubu. Tak dlouho jsem se na to těšila a já jsem teď komplet bez nápadů, co v tom mám vlastně dělat. Peču si vlastní chleba a trhané maso, ale jinak nápady nejsou. Jde mi hlavně o hlavní jídla obědy/večeře, ale ráda se inspiruji i dezerty.

Spíše prosím jednoduché, zatím si v tom až tak nevěřím.

Edit: a prosím ne pečené kuře a americké brambory. To mi prostě nejede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Svetluska55
22.10.24 18:44

Jezisi, toho je:)
Jen slané, co mě napadne, o sladkém nemluvím.
Zapecene kapusticky se slaninou a smetanou
Kure a la kachna na zelí
Jakékoliv pečené maso
Cuketovy kolac
Quiche- s čímkoliv (cibulove, spenatove,..)
Kapr s brambory a kořenovou zeleninou
Slané satecky/šneci- z listoveho/kynuteho těsta
Pizza
Kuba
Lasagne
Slaný zavin z kynuteho těsta- náplň cokoliv, počínaje lososem s porkem a tvarohem, pres šunku, sýr, zelí s klobásky…

• Citovat
  • Upravit
8943
22.10.24 18:52

My máme troubu, která má 6. smysl. Dělám tam i vše, co se běžně smaží a bez tuku. My nesmažíme. Jsou tam jednotlivé programy na různá jídla. Včera jsem měla třeba na oběd žampiony obalené a k tomu brambory pečené. Vše na jednom plechu v troubě. Napřed jsem dávala brambory péct na vegetariánský program. Pak přidala ty obalené žampiony. Jediné co se zatím nevyužilo, tak byla teplotní sonda, která je k troubě a jsou tam na to různé programy podle druhu masa. Nejčastěji dělám masa tak a program na pizzu, že často dělám domácí. Gyros program tam je.
Zítra ráno budu dělat trhané kuřecí maso a vařené brambory, zelný salát na oběd. Akorát prvně nebudu dělat maso v troubě. Chci zkusit dát do multifunkčního hrnce, že zapnu po probuzení na fci pomalého hrnce. Dopoledne musím do práce na hodinu. Poté se na dvě vrátím domů. Už by mělo být maso hotové, ať si dáme oběd a zas půjdu. Hodně podle receptu Břicháče a Katchaby, fit recepty atd. Takže podle receptů + využíváme programy trouby. A hodně teda používáme crisp vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11801
22.10.24 19:20

Jej…jsou miliony receptu…
Zapečené těstoviny -se sýrem, uzeným/šunkou, zeleninou..zapečené brambory se smetanou +může v tom být opět maso, sýr, zelenina, cibule…
Zapečený květák, brokolice se sýrem, masem…
Lasagne, hermelín (vezmeš hermelín (nebo camebert…omatoas v oleji a oblíbeném koření,..přidáš cibulku, slaninu, česnek…a buď můžeš obalit v alobalu nebo my děláme i jen tak na plechu…a dáš péct na 200st…dokud se hermelíny pekne nenafouknou…můžeš je před pečením i zvrchu nariznout…)
Plátky krkovičky, nakorenit dle chuti a dát péct…
Všelijaké masové rolady
Supr je i slaný závin (koupíš listové těsto -uz rozbalené, naplnis mletým masem, cibulkou, zeleninou dle chuti, okorenis zabalis jako roládu, potres vajíčkem a dáš péct…)
Vepřové výpečky, husa, kachna,
Deserty..no…nejcasteji poslední léta dělám jablečný štrůdl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
22.10.24 19:36

Já jsem expert na jídla co dům dá.

Nejčastěji takhle zapékám těstoviny nebo brambory různě se smetanou, zeleninou, sýrem, šunkou, masem - zkrátka co zrovna mám a potřebuju zpracovat.

Každopádně mezi normální recepty určitě lasagne, ryba, brambory, těstoviny, domácí pizza, bramborové placky, zeleninové placky apod.

Mezi sladké jídla pak opět nejvíce dělám co dům dá “chlebíčky” - banánový, jablečný a tak :)

Je toho tolik, že se to nedá ani vypsat. Ale zapéct se dá všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
22.10.24 20:30

Vlastně si říkám, jak může někdo bez trouby fungovat. Mi by absence trouby strašně vadila. Hrozně by byla postrádaná. Pracuje často (na ledacos). Leda mít na tu dobu remosku nebo nějakou přenosnou náhradu trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
22.10.24 21:08

Klasiku: kuře, bůček, koleno, výpečky zapečené brambory s kde čím.
Třeba dnes jsme měli pečené brambory s mrkví a kurecimi medailonky. Šunkofleky, králíka a zelenině. Někdo peče guláš nebo základy na omáčka. Třeba daňovou polévku dělá. Z pečené dýně. Polívka z pečené mrkve je taky dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 22:24

Mě teď posledně zbyla boloňská omáčka. Dala jsem ji do zapékací mísy, na to na tenké plátky nakrájené brambory a zalila bešamelem s chedarem a to ještě celé posypala strouhaným chedarem. Strašná dobrota :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.10.24 22:30

Ja radsi pouzivam plotnu, navic desne nerada pecu sladke, pecivo, to mi vazne nejde. Cukrarka a pekarka nikdy nebudu.

Docela rada strcim do trouby rybu, oblozim bylinkama, pokrajenym citronem.

Pecena zelenina - jednou za cas projedu lednici a vsechnu zeleninu s bramborem nasazim na pekac, abych spotrebovala zbytky.

Drive jsem casto delala musaku a lasagne, ted uz nemam cas.

Docela rada detem pecu domaci pizzu, quesadilly.

Trhane maso delavam v pomalaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
23.10.24 08:37

Díky moc všem. Určitě něco vyzkouším. Třeba ty zelné záviny zní super!

@Kelsey1 já se do téhle fáze asi nestihla dostat. Naposledy jsem měla troubu jako single a bezdětná VŠ školačka ve spolubydlení s 5 spolubydlícími. :mrgreen: pekli jsme společně chléb a říkali si, jak jsme hustí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
23.10.24 08:44

Peču hlavně sladké a neumím péct maso, ale v troubě za poslední měsíc:
pečená zelenina (batáty, brambory, dýně, mrkev),
Karbanátky cuketové, kapustové (jako smažené),
Losos,
quesadilla,
kuře na plechovce (tedy uz na nerez stojánku, ale pořád tomu tak říkáme),
Shepherd's pie
Izmir kofte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.24 22:12

Úplně ti rozumím! 🍽️ Co takhle vyzkoušet lasagne nebo různé druhy gratinovaných těstovin? Na dezerty zkuste třeba jablečný koláč nebo crumble - jsou jednoduché a chutné! Myslím si, že oboje tě určitě nezklame.🍏 🐾

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí