Co doma vaříte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
14.8.21 00:35

Co doma vaříte?

Zdravím :lol:

Co doma tak vaříte? Už nemám nápady a jedu to samé 😃
Maso mi úplně chuťově nechutná a tím pádem ho mám max.1-2 týdně. Jinak upřednostňuju rychlé a levné recepty, tím ale nechci říct, že na sobě šetřím, kupuju si kvalitní věci a hodně hlídám, co jím + bílkoviny doplňuji i proteiny.

Pro představu si často vařím např. Různé kaše, domácí pizzu celozrnnou, červenou čočku na kyselo, různé polévky a krémy, sója na různé způsoby, sushi (bez ryb), různé těstoviny, saláty, sýry s bramborem atd…

Ale jak říkám, stále jedu to samé, chtělo by to změnu 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.8.21 08:41

@Upirek123 třeba dneska dynova polévka a zapečené těstoviny, včera byl steak, předevčírem zapečená cuketa… U nás hodně jedr trouba, pac to tam frknu a mám klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.8.21 08:49

A to my maso zase joooo.
Včera těstoviny s kurecim masem, špenátem a smetanou. Dnes karbanátky v troubě, brambory a okurkový salát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
14.8.21 08:52

Ja mám teda ráda různé smetanové omáčky k těstovinám, teď sem delala treba dušenou mrkev, ovocné knedlíky, žemlovku. Taky moc nemusím maso :D jinak třeba žampiony plněné nivou, tortila se zeleninou, různé saláty, občas mám chuť na nějakou smazenou prasárnu, tak udělám třeba obalovaný hermelín, nebo ho hodím na gril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.8.21 09:07

@Kriss Tina jak děláš tu tortilu, prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
14.8.21 09:19

@Jarka K udělám si salát (ledový salát, rajčata, někdy třeba na drobno papriku nebo mrkev na jemné proužky apod), malinko dresingu jen tak na spojení, někdy nastrouhám kousek sýra, někdy přidám třeba i grilované kousky masa a zabalím to do té tortilly a chvilku zapecu v grilu, jenom aby se opekla ta tortila, ale neupekla sem ten vnitřek a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
14.8.21 13:42

Ja dneska delala koprovku s vajickem a braborem. Manzel to nemusi a zbylo mu od vcera maso. Jinak my mame radi kvetak - obalenej, zapecenej se syrem, smetanou, na mozecek, placicky… a brokolici zapecenou s nivou, smetanou…zeleninove rizoto (ceske, ne na vine :lol: ). Z bezmasych me napada jeste nejaky testovinovy salat (pridavam treba tunaka), zemlovka, ryzovy nakyp (mnaaam s merunkama, svestkama), ovocne knedliky, plnene zampiony, pecena zelenina s bramborem - varenym nebo taky pecenym, obaleny syr, zapecene testoviny se syrem (niva, hermelin, pridavam kureci maso), ruzne polevky, bulgur/kuskus se zeleninou (ala rizoto), ja rada i testoviny na sladko - s tvarohem, palacinky, kynute livanecky, tvarohove knedlicky s prelivem, lasagne - spenat, syr,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
14.8.21 16:13

Např. těstoviny s rajskou, květák s vajíčkem, koprovka, špenát s bramborovými knedlíky, taštičky z tvarohového těsta sypané strouhankou, pečený losos, lečo, pohanka s dušenou zeleninou, zapečené jáhly se špenátem,… Třeba tě něco z toho inspiruje :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný