Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
Co doma tak vaříte? Už nemám nápady a jedu to samé 😃
Maso mi úplně chuťově nechutná a tím pádem ho mám max.1-2 týdně. Jinak upřednostňuju rychlé a levné recepty, tím ale nechci říct, že na sobě šetřím, kupuju si kvalitní věci a hodně hlídám, co jím + bílkoviny doplňuji i proteiny.
Pro představu si často vařím např. Různé kaše, domácí pizzu celozrnnou, červenou čočku na kyselo, různé polévky a krémy, sója na různé způsoby, sushi (bez ryb), různé těstoviny, saláty, sýry s bramborem atd…
Ale jak říkám, stále jedu to samé, chtělo by to změnu 😃
@Upirek123 třeba dneska dynova polévka a zapečené těstoviny, včera byl steak, předevčírem zapečená cuketa… U nás hodně jedr trouba, pac to tam frknu a mám klid ![]()
A to my maso zase joooo.
Včera těstoviny s kurecim masem, špenátem a smetanou. Dnes karbanátky v troubě, brambory a okurkový salát ![]()
Ja mám teda ráda různé smetanové omáčky k těstovinám, teď sem delala treba dušenou mrkev, ovocné knedlíky, žemlovku. Taky moc nemusím maso
jinak třeba žampiony plněné nivou, tortila se zeleninou, různé saláty, občas mám chuť na nějakou smazenou prasárnu, tak udělám třeba obalovaný hermelín, nebo ho hodím na gril.
@Jarka K udělám si salát (ledový salát, rajčata, někdy třeba na drobno papriku nebo mrkev na jemné proužky apod), malinko dresingu jen tak na spojení, někdy nastrouhám kousek sýra, někdy přidám třeba i grilované kousky masa a zabalím to do té tortilly a chvilku zapecu v grilu, jenom aby se opekla ta tortila, ale neupekla sem ten vnitřek a hotovo.
Ja dneska delala koprovku s vajickem a braborem. Manzel to nemusi a zbylo mu od vcera maso. Jinak my mame radi kvetak - obalenej, zapecenej se syrem, smetanou, na mozecek, placicky… a brokolici zapecenou s nivou, smetanou…zeleninove rizoto (ceske, ne na vine
). Z bezmasych me napada jeste nejaky testovinovy salat (pridavam treba tunaka), zemlovka, ryzovy nakyp (mnaaam s merunkama, svestkama), ovocne knedliky, plnene zampiony, pecena zelenina s bramborem - varenym nebo taky pecenym, obaleny syr, zapecene testoviny se syrem (niva, hermelin, pridavam kureci maso), ruzne polevky, bulgur/kuskus se zeleninou (ala rizoto), ja rada i testoviny na sladko - s tvarohem, palacinky, kynute livanecky, tvarohove knedlicky s prelivem, lasagne - spenat, syr,…
Např. těstoviny s rajskou, květák s vajíčkem, koprovka, špenát s bramborovými knedlíky, taštičky z tvarohového těsta sypané strouhankou, pečený losos, lečo, pohanka s dušenou zeleninou, zapečené jáhly se špenátem,… Třeba tě něco z toho inspiruje ![]()